Restorānu nozares profesionāļi, eksperti un gardēži noteikuši 50 labākos Latvijas restorānus un pasnieguši balvu Ekselence labāko restorānu Latvijā 2013.
Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā sarakstā iekļuvuši septiņi restorāni, kas neatrodas Rīgā.
Paralēli labāko restorānu sarakstam, tika izveidotas arī vairākas nominācijas, un par autentiskāko cittautu restorānu atzīts uzbeku restorāns «Uzbekistāna«, Dansukker labākās konditorejas titulu ieguvusi «Kūkotava», savukārt atbalstītāja Arkolat labākais jaunais restorāns ir «Mio».
Uzziniet, kuri ir Latvijā labākie restorāni, aplūkojot galeriju!
Ekselence 50 labāko restorānu Latvijā 2013 sarakstu noteica atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms restorānu nozares profesionāļi, gardēži un eksperti izveidoja savu individuālo labāko restorānu sarakstu un tad - katru no restorāniem izvērtēja, piešķirot punktus. Papildus tika izveidota arī neatkarīga žūrija,» Db.lv informēja labāko restorānu TOP 50 vērtējuma organizatori.
Žūrijā darbojās restorānu eksperti Juris Šleiers, Aija Simsone, Jānis Ozols, Signe Meirāne, Normunds Norenbergs, Signe Šēnfelde, Einārs Zalcmanis, Gints Sniedze un citi.
Restorāni nevarēja sevi nominēt vai kā citādi pieteikt konkursam, un tādējādi tika veidots neatkarīgs un objektīvs vērtējums, stāsta labāko restorānu saraksta veidotāji.
«Vērtējot restorānus, tie netika savstarpēji salīdzināti, jo katram restorānam ir sava, unikāla būtība. Svarīgi ir ņemt vērā to, kādu ceļu restorāns vēlējies iet un cik precīzi tas atbilst savai tematikai un, jo mazāk restorāns cenšas kādam līdzināties, jo labāks būs rezultāts. Šādu pieeju izmanto daudzviet pasaulē, jo netiek salīdzinātas nesalīdzināmas vērtības,» norāda vērtējuma organizatori.