Izejvielas pavasarī kļūst dārgākas, tāpēc, lai noturētu cenu, SIA Paplāte Nr.1 laikus saražo rezerves; no vietējiem zemniekiem iepērk vidēji 100 tonnu mēnesī
Tie ir augstas kvalitātes dārzeņi,kas pārtop kādā no aptuveni 100 pozīcijām sortimentā.Uzņēmums bija pirmais Latvijā, kas pēc jaunākajām tehnoloģijām papildus sāka ražot arī tvaicētu produkciju, norāda tā īpašniece Ilona Āboliņa.
Aiztaupa laiku
Līdz kādam 2012. gadam tika piedāvāta tikai mizota, griezta un vārīta produkcija. Sadarbojoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātniekiem, tapis risinājums dārzeņu apstrādes procesu optimizēšanai un inovatīvu iepakojumu izmantošanai un ieviešanai ražošanā. Piemēram, tagad nomizoti dārzeņi jau sapakoti tvaicējas savā sulā. Tiek lietota tāda apstrādes tehnoloģija, kas ļauj dārzeņiem saglabāt savas labās īpašības arī pēc termiskās apstrādes.
«Darām visu, lai ģimenēm būtu vairāk laika kopā būšanai, nevis jāgatavo ēst stundām ilgi. Tāpat atslogojam HoReCa sektoru. Ēdinātājiem ir visai lielas problēmas ar darbaspēku, tālab paveicam laikietilpīgu darbu viņu vietā, lai pavāriem atliek vien piešķirt garšu,» smaida I. Āboliņa.
Viņu papildina tirdzniecības vadītāja Inga Duka: «Eiropas pieprasījuma jaunākās tendences ir veselīgi produkti bez e-vielām, piedevām, cukuriem, tai pašā laikā ātri pagatavojami (bet ne t.s. fast food tradicionālajā izpratnē), ar iespēju pašiem piešķirt garšu. Pircēju paradumi pēdējos piecos gados krietni mainījušies. Šajā ziņā esam trāpījuši tieši mērķī.»