Jēkabpils Gaļas nama īpašniece SIA Margret investējusi 1,8 miljonus eiro jauna gaļas pārstrādes ceha izveidē, no kuriem 1,4 miljoni eiro ir bankas Citadele finansējums, informē bankas pārstāvji.
Cehs aprīkots ar vairākām modernām ražošanas iekārtām 360 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums sācis piedāvāt arī jaunus pakalpojumus, piemēram, gaļas apstrādes iespējas medniekiem. «Atvedot medījumu gaļu pie mums, to būs iespējams pārstrādāt dažādos gaļas izstrādājumos, žāvējumos un kūpinājumos. Lai medniekiem piedāvātu vēlamos gaļas apstrādes veidus un uzlabotu produktu kvalitāti, iegādājāmies jaunas gaļas žāvēšanas krāsnis, vītināšanas un aukstās kūpināšanas iekārtas, jaunu vakuumiepakotāju, gaļas maļamo mašīnu ar dzīslu atdalīšanu malšanas procesā un citas iekārtas,» stāsta Jēkabpils gaļas nama valdes priekšsēdētājs Normunds Teicāns.
N. Teicāns uzskata, ka, darbojoties reģionos, ir jāspēj piedāvāt pietiekami lielu pakalpojumu un produktu klāstu, tāpēc arī nolemts vēl paplašināt darbību gaļas pārstrādes jomā. Konkurētspējas palielināšana ir kļuvusi par primāro uzdevumu, lai nodrošinātu uzņēmuma veiksmīgu darbību.
Bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile: «Jēkabpils Gaļas nams kopš darbības uzsākšanas ir veicis investīcijas gan produktu kvalitātes uzlabošanā, gan produktivitātes palielināšanā, un ir labs piemērs, kā uzņēmums plāno un īsteno savu attīstību, izmantojot ES fondu līdzfinansējumu. Novērtējam, ka uzņēmums redz iespēju uzsākt produkcijas eksportu uz Igauniju un Somiju, kas būtu jauns pavērsiens uzņēmuma attīstībā.»
Jēkabpils Gaļas nams dibināts 2010. gadā un nodarbojas ar konditorejas un gaļas izstrādājumu ražošanu. Jēkabpils Gaļas nams nodrošina darbavietas 90 cilvēkiem Jēkabpilī, un darbinieku skaits pieaugs, jaunajam ceham uzsākot darbību ar pilnu jaudu.
Ieskats ražotnē - galerijā augstāk!