SIA Margret šogad paplašinājis ražošanas telpas par vairāk nekā 1500 m2 un turpina palielināt gaļas, tās izstrādājumu, kā arī konditorejas sortimentu
«Uzņēmums ir radīts 1996. gadā, bet tolaik tas strādāja ar citu nosaukumu. Līdz ar ekonomikas lejupslīdes gadiem Latvijā, lielu grūtību posms bija arī uzņēmumam, līdz ar to savu darbību no jauna atsākām pirms septiņiem gadiem,» stāsta SIA Margret (Jēkabpils gaļas nams) valdes priekšsēdētājs, līdzīpašnieks Normunds Teicāns. Uzņēmums Latvijas investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā Eksporta un inovācijas balva 2017 piedalās divās kategorijās – Inovatīvākais produkts (meža gaļas vītinājumi un konservi), kā arī Importa aizstājējprodukts (konfekšu asorti).
Šogad Margret spēris patiešām nozīmīgu soli savā attīstībā, investējot 1,8 milj. eiro jauna gaļas pārstrādes ceha izveidē; tas aprīkots ar vairākām modernām ražošanas iekārtām 343 tūkst. eiro apmērā. Lielāko daļu finansējuma piešķīra banka Citadele, pārējais bija pašu līdzekļi.
Uzņēmums sācis piedāvāt arī jaunus pakalpojumus, piemēram, gaļas apstrādes iespējas medniekiem, jo ir iegādājies jaunas gaļas žāvēšanas krāsnis, vītināšanas un aukstās kūpināšanas iekārtas, jaunu vakuuma iepakotāju, gaļas maļamo mašīnu ar dzīslu atdalīšanu malšanas procesā un citas iekārtas. «Līdz ar jaunā ceha uzbūvēšanu, ražošanas apjomu esam palielinājuši jau par 20%, tostarp par 15% gaļai un par 5% konditorejai, līdz ar to varam sākt domāt arī par eksporta virziena attīstīšanu, kas līdz šim bija atstāts novārtā, jo ražotnei nebija pietiekami lielas kapacitātes. Patlaban nedaudz eksportējam uz Igauniju, esam sākuši meklēt sadarbības iespējas Anglijā un Somijā,» atklāj N. Teicāns.
Uzņēmumam ir divas struktūrvienības – Gaļas nams un konditorejas cehs, kurā tiek ceptas tortes un smalkmaizītes un gatavoti konfekšu asorti.
Visu rakstu Izrāviena gads lasiet 22. novembra laikrakstā Dienas Bizness.
LASI ARĪ:
Izbeigts gaļas pārstrādes uzņēmuma Grāvendāle maksātnespējas process