Pēdējos divus gadus Skrīveru mājas saldējuma klienti arvien uzstājīgāk jautā, kur šo saldējumu var iegādāties Rīgā.
«Mēs saņēmām drosmi un nupat atklājām savu pirmo kafejnīcu Rīgā, Alberta ielā, kura būs jauns izaicinājums gan mums, gan mūsu saldējummīļiem. Šeit ceram īstenot vēl pārdrošākas idejas un piedāvāt nepierastus saldējuma veidus visiem gardēžiem, kuri vēlas piedzīvojumu. Mēs vēlamies dalīties priekā par savu saldējumu, kurš ir tik dažāds un vēl neiepazīts un piedāvāt šo baudījumu plašākai publikai, kā arī vēlamies iepazīstināt Rīgas tūristus ar Latvijas saldējumu,» saka Lelde Sotniece, Skrīveru mājas saldējuma (SIA Rozīne) īpašniece.
Tirdziņos šis saldējums nopērkams jau gandrīz piecus gadus un ekonomikas teorijas māca, ka ik pēc pieciem gadiem uzņēmumiem ir pārejas punkts. «Domāju – kas nu būs, kur tālāk iet,» viņa teic. Lai gan par savu kafejnīcu Rīgā uzņēmēja domāja jau trīs gadus, līdz šim nebija tam īsti nobriedusi, turklāt atbaidīja nomas cenas. Taču 9. februārī tika izsists pirmais čeks un pagaidām šis ir iestrādāšanās posms.
Skrīveru mājas saldējuma rezidencē Rīgā ir ne vien saldējums un klasiski ēdieni ar saldējumu, piemēram, karamelizētas pankūkas ar saldējumu, bet arī dažādas ne tik ierastas uzkodas, piemēram, pikantais saldējums ar salātlapām. «Siera saldējums ar estragonu, pasniegts kopā ar kraukšķīgām salātlapām, maziem tomātiņiem, zilo un mocarellas sieru, zaļām olīvām, lāsi olīveļļas un svaigi maltiem melniem pipariem. Tādā stilā būs arī pārējie ēdieni,» par vienu no ēdieniem aizrautīgi stāsta L. Sotniece. Piedāvājot šādus ēdienus, nākas lauzt stereotipu, ka saldējums ir tikai salds našķis, taču jārēķinās, ka pavisam pamatīgu ēdienu te nebūs – ne steiku, ne karbonāžu.
#1/11
«Saldējums var būt gan pirmais ēdiens, gan otrais un arī deserts. Saldējums ir bagāts un ļoti dažāds pēc sava sastāva,» saka Lelde Sotniece, Skrīveru mājas saldējuma (SIA Rozīne) īpašniece.