Baltijas birža

Par 12% sarūk TEO LT peļņa

Jānis Šķupelis, 18.04.2011

Jaunākais izdevums

Šodien Lietuvas telekomunikāciju sektora gigants TEO LT atklāja, ka kompānijas peļņa šā gada pirmajos trīs mēnešos bijusi 11 milj. eiro, kas ir par 12,4% mazāk nekā attiecīgajā termiņā pērn, liecina kompānijas nerevidētais pārskats NASDAQ OMX Viļņas biržā.

Nedaudz sarucis – par 3,2% līdz 54 milj. Ls – arī kompānijas apgrozījums. Kompānijas vadība gan ar šādiem rezultātiem bija apmierināta.

«TEO apgrozījuma kritums, ir bijis divas reizes mazāks nekā tas, kāds tas bija 2010. gadā. Uzņēmuma apgrozījums – 186 milj. EUR apmērā – saskanēja ar mūsu prognozēm. Pamatdarbības izmaksas salīdzinājumā ar 2010. gada pirmo ceturksni bija nedaudz lielākas, jo bija vienreizējas izmaksas. TEO platjoslas interneta klientu bāze turpināja palielināties kompensējot klientu skaita sarukšanu balss pakalpojumu sektorā. Biznesa klientu skaita pieaugums un bezcerīgo parādu apjoma samazināšanās liecina, ka ekonomikas atveseļošanās ir sākusies, kas dos labas iespējas visu šo gadu,» tā TEO LT valde.

Jāpiebilst, ka TEO LT akcijas cena šodien pieauga par 1,18% līdz 0,686%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balva par labākajām investoru attiecībām Baltijā šogad atkal tiek TEO LT

Šonedēļ noticis ikgadējais biržas grupas NASDAQ OMX organizētais Baltic Market Awards pasākums, kura laikā dažādās kategorijas tika godināti Baltijas biržu uzņēmi. Galveno baltu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs jau ceturto gadu pēc kārtas saņēma Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT. Birža informē, ka sīvākie TEO LT konkurenti ir bija Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi un investīciju kompānija Invalda. Abi šie uzņēmumi šajā vērtējumā ierindojās attiecīgi 3. un 2. vietā. Latvijas SAF Tehnika šajā vērtējumā ieņēma piekto pozīciju (pirmajā desmitniekā bija arī Grindeks).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta ar foto - Apbalvo labākos NASDAQ OMX Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Baltic Market Awards ceremonijā tika paziņoti NASDAQ OMX Baltijas biržās kotētie uzņēmumi kategorijās par labākajām investoru attiecībām un apbalvots Baltijas biržu Gada biedrs.

Tallinna Vesi pirmo reizi Baltijas uzņēmumu konkurencē saņēma galveno balvu nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Lietuvas telekomunikāciju kompānija Teo LT ierindojās 2.vietā nominācijā par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs, savukārt uzņēmums Baltika ieguva 3.vietu. Šajā nominācijā labāko uzņēmumu pieciniekā ierindojās arī Grindeks un Nordecon.

«Baltijas biržās kotētos uzņēmumus ar labākajām investoru attiecībām mēs vērtējam atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Labas korporatīvās pārvaldības principu ievērošana un stiprināšana, nodrošinot caurskatāmību un atklātību, ir svarīgākie instrumenti investoru attiecībās gan emitentu vidū gan kapitāla tirgum kopumā,» saka Arminta Saladžiene, NASDAQ OMX Baltijas tirgus vadītāja. «Gūstot uzticību investoru un tirgus dalībnieku vidū, uzņēmumam ir vieglāk papildus piesaistīt kapitālu attīstībai, apliecinot savu atpazīstamību un konkurētspēju. Visbeidzot, caurskatāma un godīga biznesa vide pozitīvi rezonēs arī Baltijas valstu ekonomikas attīstības un iedzīvotāju labklājības kontekstā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļvalstu telekomunikāciju uzņēmums TeliaSonera īsteno savu jauno stratēģisko mērķi, apvienojot divus Lietuvas meitasuzņēmumus. Fiksētās līnijas operators Teo un mobilo sakaru operators Omnitel nolēmuši apvienot spēkus, kas stiprina TeliaSonera biznesu Ziemeļvalstīs un Baltijā, liecina šodien izplatīts paziņojums.

(Papildināts ar Lattelecom komentāru.)

«Patērētāji vairs nenodala fiksēto un mobilo sakaru pakalpojumus, un pieprasījums pēc apvienota piedāvājuma arvien pieaug. Teo un Omnitel kombinācija radīs vadošu telekomunikāciju operatoru un stiprinās tirgus pozīciju,» uzsver Teo pārstāvis Roberts Andersons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Teo LT pabeidzis Omnitel un BDC pievienošanu un turpmāk sauksies Telia Lietuva

LETA--BNS, 01.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas koncernam Telia Company piederošais Lietuvas informācijas tehnoloģiju un fiksēto telekomunikāciju operators Teo LT pabeidzis mobilo sakaru operatora Omnitel un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēja Baltic Data Center pievienošanu un turpmāk sauksies Telia Lietuva.

«Gadu ilgusī kompāniju apvienošana uzņēmumā Telia ir kaut kas vairāk nekā uzņēmumu integrācijas nobeigums - tas ir nākotnes pakalpojumiem nepieciešamo tehnoloģiju apvienošanas sākums. Tā mēs varēsim īstenot vēl vairāk ideju. Vienā tīklā esam apvienojuši visu, kas vajadzīgs cilvēkiem un uzņēmējdarbībai,» paziņojumā presei uzsvēris Telia Lietuva vadītājs Ķēstutis Šļužs.

Viņš norādījis, ka Teo LT, Omnitel un BDC apvienoti vienā kompānijā un triju zīmolu vietā turpmāk izmantos tikai vienu - Telia.

«Plānojam, ka, sākot masveidā ieviest 5G tehnoloģiju, mūsu optiskie un mobilo sakaru tīkli ļaus izveidot kvalitatīvi pilnīgi jaunu digitālo vidi, un tas nozīmē tehnoloģisko revolūciju biznesā, mājas un darba vidē,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Teo aizņemsies 150 miljonus eiro Omnitel akciju iegādei

Žanete Hāka, 18.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas IT un telekomunikāciju uzņēmums Teo parakstījis līgumu ar SEB banku un Danske Bank par 150 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu Omnitel akciju iegādei no TeliaSonera, liecina paziņojums Nasdaq Vilnius.

Šis ir viens no lielākajiem finansējuma darījumiem Lietuvā šajā gadā.

TeliaSonera Group piederošie uzņēmumi Teo un Omnitel apvienos spēkus Lietuvā un nākamgad piedāvās apvienotus pakalpojumus platjoslas un mobilajiem sakariem, internetam, televīzijai un IT.

Oktobrī tika paziņots, ka Teo iegādāsies 100% Omnitel akciju no tā pašreizējā akcionāra TeliaSonera. Darījuma kopējā vērtība sasniedz 220 miljonus eiro.

Teo aizņemsies 75 miljonus eiro no SEB bankas un 75 miljonus eiro no Danske Bank.

Paredzams, ka darījums noslēgsies nākamā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Teo un Omnitel darījumam Lietuvas Konkurences padomes atļauja nebūs vajadzīga

Žanete Hāka, 16.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas koncernam TeliaSonera piederošajam Lietuvas IT un fiksēto telekomunikāciju operatoram Teo nebūs jāvēršas Lietuvas Konkurences padomē jautājumā par tam pašam koncernam piederošā mobilo sakaru operatora Omnitel iegādi, atzinusi Lietuvas Konkurences padome.

Kā norādījis padomes priekšsēdētājs Šarūns Keserausks, padome uzskata, ka darījumam nav vajadzīga tās atļauja, jo abi uzņēmumi līdz tam piederēja vienam īpašniekam un varēja sniegt kopīgus pakalpojumus, un arī pēc šā darījuma situācija būtiski nemainīsies.

Konkurences padome uzsvērusi, ka iekšēji pārkārtojumi vai jauna uzņēmuma veidošana saistīto uzņēmumu grupas iekšienē nav uzskatāmi par koncentrāciju.

Kā jau oktobra sākumā tika paziņots, ka Teo par 220 miljoniem eiro iegādāsies 100% Omnitel akciju.

Tobrīd Teo valdes priekšsēdētājs Roberts Andersons izteicās, ka uzņēmumi padomi informējuši par saviem plāniem, bet pauda viedokli, ka tās piekrišana šajā gadījumā nav vajadzīga, jo pirkums nepalielinās koncentrāciju nedz mobilo sakaru, nedz interneta tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

TeliaSonera turpina palielināt savu daļu Lietuvas TEO LT

Jānis Rancāns, 26.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemeļvalstu telekomunikācijas gigantam TeliaSonera pieder jau 85,6 % Lietuvas telekomunikāciju uzņēmuma TEO LT akciju, informē kompānija.

Maijā TeliaSonera pavēstīja, ka vēlas palielināt savu daļu Lietuvas uzņēmumā un iegādāsies akcijas no investīciju kompānijām East Capital Asset Management un Coneglen Limited, kā arī plānoja izteikt akciju atpirkšanu piedāvājumu mazākuma akcionāriem.

Maija sākumā TeliaSonera piederēja 68,29% Lietuvas uzņēmuma akciju. No investīciju kompānijām TeliaSonera iegādājās 7,87% akciju, tādējādi palielinot savu daļu līdz 76,16%.

Akciju atpirkšanas piedāvājums mazākuma akcionāriem tika izteikts 5. jūnijā, norāda kompānija. TeliaSonera kopējā atpirkšanas piedāvājuma vērtība ir 76 miljoni eiro, maksājot 0,637 eiro par vienu Lietuvas telekomunikāciju uzņēmuma akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Swedbank pievienojas Baltijas Tirgus uzturētāju programmai

Žanete Hāka, 01.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank pievienojusies Baltijas Tirgus uzturētāju programmai un uzsāk likviditātes nodrošināšanu trim Baltijas tirgū kotētajām akcijām - Tallink Grupp, Olympic Entertainment Group un Merko Ehitus, informē NASDAQ OMX Riga.

Tirgus uzturētāja uzdevums ir visu tirdzniecības sesijas laiku uzturēt pirkšanas un pārdošanas uzdevumus noteiktā apjomā un cenas robežās, tādējādi nodrošinot papildu likviditāti.

NASDAQ OMX Tallinn valdes priekšsēdētājs Rauno Kletenbergs uzsver, ka likviditātes palielināšana ir viena no biržas galvenajām prioritātēm. Līdz ar Swedbank pievienošanos Baltijas Tirgus uzturētāju programmai tagad tajā ir iesaistījušies visi aktīvākie biržu biedri. Jo vairāk būs tirgus uzturētāju dažādām akcijām, jo izdevīgākas cenas būs ieguldītājiem.

Ieguvumi investoriem ir labākas cenas un mazāks likviditātes risks, jo akciju cena tiek noteikta efektīvāk. Tirgus uzturētāji biržās kotētās akcijas padara pievilcīgākas ieguldītājiem – īpaši tiem, kuri tiecas pēc apjomīgiem ieguldījumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā peļņa 2021.gadā starp Latvijas bankām, tāpat kā gadu iepriekš, bija "Swedbank" - pagājušajā gadā "Swedbank" peļņa bija 73,414 miljoni eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2020.gadā, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

Seko "SEB banka", kuras peļņa pagājušajā gadā bija 72,538 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2020.gadā.

Savukārt trešā lielākā peļņa starp Latvijas bankām pagājušajā gadā bija bankai "Citadele" - bankas auditētā peļņa pagājušajā gadā bija 29,643 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

Asociācijas datos nav uzrādīti "Rietumu bankas", kura nav asociācijas biedrs, dati, taču, pēc bankas publiskotās informācijas, "Rietumu bankas" provizoriskā peļņa pagājušajā gadā bija 21,5 miljoni eiro, kas ir par 18,6% vairāk nekā 2020.gadā, tādējādi pēc gūtās peļņas apmēra ierindojot "Rietumu banku" ceturtajā pozīcijā.

Tāpat asociācijas dati liecina, ka "Reģionālās investīciju bankas" peļņa pagājušajā gadā bija 9,08 miljoni eiro, kas ir pieaugums vairāk nekā 11 reizes, kamēr "BlueOrange Bank" peļņa pieaugusi par 45,1%, sasniedzot 7,117 miljonus eiro. Vienlaikus atbilstoši "BlueOrange Bank" publiskotajiem auditētajiem datiem bankas peļņa pērn bija 9,766 miljoni eiro, kas ir 2,6 vairāk nekā 2020.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz likviditātes trūkumu Baltijas akciju tirgū, eksperti uzskata, ka arī šeit esošie uzņēmumi ir pievilcīgi ieguldījumiem un kā pievilcīgākos min Latvijas zāļu ražotāju Olainfarm, Igaunijas prāmju satiksmes uzņēmumu Tallink, kā arī šīs valsts izklaides industrijas gigantu Olympic Entertainment Group. Pozitīvs viedoklis ir arī par Lietuvas telekomunikāciju uzņēmumu TEO LT.

Skaidrojot kompāniju pievilcīgumu, LHV bankas Latvijas pārstāvniecības vadītājs Māris Rambaks teic, ka Olainfarm gadījumā tas ir apgrozījuma un peļņas pieaugums, kas šobrīd palīdz akcijas cenai ceļā uz jauniem vēsturiskiem maksimumiem. Turklāt, tā kā Olainfarm pieauguma tempi ir krietni lielāki nekā citiem farmācijas uzņēmumiem, šobrīd investoriem nav divu domu, kuru no abām Rīgā kotētajām farmācijas akcijām izvēlēties, vērtē eksperts.

Bankas Citadele brokeris Kaspars Kurmiņš norāda uz peļņas divkāršošanos viena ceturkšņa ietvaros.

Jau ziņots, ka Latvijas zāļu ražotājs AS Olainfarm pirmajos deviņos mēnešos nopelnījis 6,4 miljonus latu un šie deviņi mēneši esot bijuši ienesīgākie uzņēmuma vēsturē, informēja uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās risku pārvaldības kompānijas "Coface" publiskotajā Baltijas valstu lielāko uzņēmumu "Top50" reitingā šogad iekļuvuši 27 Lietuvas uzņēmumi, 17 Igaunijas un seši Latvijas uzņēmumi, aģentūru LETA informēja "Coface" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka Latvijas pozīcijas šajā reitingā ir vispieticīgākās un turklāt tās šogad pasliktinājušas - ja iepriekšējos divus gadus Baltijas "Top50" klasificējās astoņi uzņēmumi no Latvijas, tad šajā gadā - par diviem mazāk.

Kopumā Baltijas valstu 50 lielāko uzņēmumu apgrozījums pērn veidoja 74 miljardus eiro, bet peļņa - 2,78 miljardus eiro. Latvijas uzņēmumu pienesums starp Baltijas "Top50" lielākajām kompānijām ir 9,4% apgrozījuma un 10,6% peļņas ziņā.

Igaunija savas pozīcijas šī gada Baltijas "Top50" uzņēmumu reitingā nostiprinājusi un tajā pārstāvēto uzņēmumu skaits ik gadu būtiski pieaug - šogad reitingā iekļuvuši 17 Igaunijas uzņēmumi, pērn - 14, bet 2021.gadā tādu bija tikai 10. Lietuvas uzņēmumu pozīcijas uzņēmumu reitingā ir samērā stabilas - šogad reitingā pārstāvēti 27 uzņēmumi no Lietuvas, pērn - 28, savukārt 2021.gadā - 32.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperti: Parādsaistību slogs sarūk gan banku kredītportfeļa samazināšanās, gan augošo ienākumu dēļ

Žanete Hāka, 03.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais banku kredītportfelis turpina sarukt, jo jaunā kreditēšana vēl arvien ir mazāka par esošo kredītu atmaksu, turklāt turpinās arī problēmkredītu norakstīšana, jaunākajā apskatā norāda Swedbank eksperti.

Spriežot pēc šī brīža tendencēm, kredītportfeļa izaugsme varētu atsākties tuvāko divu trīs gadu laikā, tomēr to var ievērojami kavēt nepārdomāti politikas lēmumi, tādējādi bremzējot arī ekonomikas izaugsmi.

Joprojām ievērojamais zombijkredītu (slikto kredītu) īpatsvars nozīmē, ka arī turpmāk daļa kredītportfeļa tiks norakstīta, tādējādi palielinot kredītportfeļa samazināšanās ātrumu, bet neatspoguļojot kredītspējīgo uzņēmumu un mājsaimniecību patieso aizņemšanās dinamiku. Ja aplūko tikai to kredītu atlikumu, ko var dēvēt par efektīvo kredītportfeli (proti, izņemot problēmkredītus), kredītportfelis sarūk lēnāk. 2013.gada 3.ceturksnī šāds efektīvais kredītportfelis gada laikā samazinājās visai strauji, proti, par 4,9%, taču daudz lēnāk nekā kopējais kredītportfelis, kas šajā laikā samazinājās par 7,4%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu cenas pasaules lielākajās un pieprasītākajās pilsētās, sākot no Sidnejas un Pekinas līdz pat Ņujorkai, sarūk, raksta Bloomberg.

Tirgus izaugsmi pēdējā laikā apdraud vairāki faktori – nodokļu izmaiņas, cenu pieaugums un stingrāki aizdevumu nosacījumi. Tam varētu būt plašākas sekas, jo pasaules turīgie iedzīvotāji īpašumus iegādājas dažādos kontinentos, kas nozīmē, ka lejupslīde vienā valstī var radīt draudus tirgiem citās valstīs, brīdina Starptautiskais Valūtas fonds.

Cenas sarūk Londonā, ņemot vērā Brexit ietekmi, ekonomikas izaugsmes bremzēšanos un augstās cenas. Īpašumu cenas centrālās Londonas labākajos rajonos kopš augstākā līmeņa sasniegšanas 2014.gadā ir kritušās par gandrīz 18%, un daļa īpašumu cenu ir sarukušas par par trešdaļu, liecina Savills Plc pētījums.

Arī Pekinā cenas kritušas, ko ietekmē vairāk nekā 30 likumdošanas un tirgus ierobežojumi. Patlaban jaunu mājokļu cenas ir zemākas nekā esošo mājokļu cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apbalvo labākos Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien sumināti Nasdaq Baltic biržās kotētie uzņēmumi par labākajām investoru attiecībām 2014.gadā.

Apbalvošanas ceremonija notika jau devīto gadu pēc kārtas un norisinājās vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā ar video tilta starpniecību.

Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi atzīts par uzvarētāju galvenajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs jau otro gadu pēc kārtas.

Lietuvas valsts uzņēmums Klaipėdos nafta ieguva 1.vietu nominācijā Lielākais progress gada laikā un saņēma Nasdaq grupas valdes priekšsēdētāja Boba Greifelda uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atvēršanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā - Ņujorkas Taimskvērā.

«Lai uzņēmums mūsdienās būtu ienesīgs, ar investoru un finansējuma piesaisti izaugsmei vien nepietiek – arvien robustākais finanšu tirgus regulējums diktē nepieciešamību parādīt godīgu, atklātu un pastāvīgu dialogu ar investoriem un saprātīgu korporatīvās pārvaldības praksi,» sacīja Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltic vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Baltijas biržu indeksi seko pasaules kritumam

Jānis Šķupelis, 18.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Eiropas lielākajos akciju tirgos vērojama lejupslīde, arī Baltijas vērtspapīru tirgus nekur tālu nevar aizmukt. Tā kā Eiropas akciju tirgus šodien atkal pārņēmis krass izpārdošanas vilnis, straujš kritums vērojams arī Baltijas biržās.

Šodien visstraujāk saruka Tallinas biržas OMXT indekss (kuram arī ciešākā korelācija ar Eiropas akciju tirgu), kura vērība noslīdēja zemāk par 2,99% līdz 477 punktu atzīmei. Rīgas un Viļņas biržu indeksu vērtības tikmēr samazinājās attiecīgi par 1,72% un 1,56%.

Šodien straujākā vērtības lejupslīde bija Linas Agro Group un Merko Ehitus (ja ņem vērā tos uzņēmumus, ar kuru akcijām dienas skatījumā bija kaut cik vērā ņemams apgrozījums), kuru cenas saruka attiecīgi par 10,51% līdz 0,4 EUR un 7,65% līdz 5,9 EUR.

Savukārt lielākais apgrozījums Baltijā kopumā bija ar TEO LT akcijām un gandrīz sasniedza 31 tūkst. EUR. Jāpiebilst, ka TEO LT akcija šodien bija viena no tām retajām, kuras cena nedaudz palielinājās – šoreiz par 0,83% līdz 0,609 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas divi jauni dalībnieki

Žanete Hāka, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. oktobra Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas Orion Securities un SEB Pank, lai veicinātu tirgus likviditāti, informē NASDAQ OMX Riga.

Orion Securities darbosies kā tirgus uzturētājs trīs uzņēmumu akcijām, savukārt SEB Pank nodrošinās tirgus likviditāti astoņu uzņēmumu akcijām, kas ir iekļautas Baltijas Oficiālajā sarakstā. AB bank Finasta, kas jau piedalās Baltijas Tirgus uzturētāju programmā, nodrošinās likviditāti vēl viena uzņēmuma akcijām.

NASDAQ OMX Baltijas Tirgus uzturētāju programma tika uzsākta šā gada 1. jūlijā. Lai rosinātu tirgus dalībniekus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX piedāvā atlaides standarta tirdzniecības komisijas maksām 40% apmērā. Dalībniekam, kurš nodrošina likviditāti vismaz trim akcijām, pienākas tirdzniecības maksas atlaide par visām attiecīgajā tirgū tirgotajām akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Labākie Baltijā jau atkal TEO LT

Jānis Šķupelis, 30.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas biržas pasniedz balvas 2011. gada labākajiem

Pagājušās nedēļas beigās notiekošajā Baltic Market Awards ceremonijā ar balvām tika aplaimoti labākie Baltijas biržu uzņēmumi. Tāpat tika pasniegta Gada brokera balva un biržas speciālbalva.

Jāteic, ka galveno balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs 2011. gadā jau otro gadu pēc kārtas saņēma Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT. Birža informē, ka sīvākie TEO LT konkurenti ir bija Latvijas farmācijas uzņēmums Grindeks un Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi. Abi šie uzņēmumi šajā vērtējumā ierindojās attiecīgi 3. un 2. vietā.

Jāteic, ka Rīgas biržā kotētie uzņēmumi neiztika bez virknes citu balvu. Tas pats Grindeks saņēma augstāko novērtējumu visā Baltijā kā viens no pieciem Baltijas uzņēmumiem ar pašām labākajām investoru attiecībām internetā un tika atzīts arī par uzņēmumu ar labākajām investoru attiecībām Rīgas biržā. SAF Tehnika saņēma balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs mazas kapitalizācijas uzņēmumiem, kuru tirgus vērtība ir līdz 25 miljoniem eiro. Prieciņš arī Latvijas balzama vadībai, jo uzņēmums ierindojās otrajā vietā Baltijas uzņēmumiem ar lielāko progresu investoru attiecību kvalitātes uzlabojumā (pirmā vieta tika Premia Foods).

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Samazinājusies TEO LT peļņa

Jānis Šķupelis, 01.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā Lietuvas telekomunikāciju milzis TEO LT strādājis ar 45 milj. EUR peļņu, kas ir par 5,2% mazāk nekā 2010. gadā, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats, kas pieejams Rīgas biržas mājas lapā.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums bijis 217 milj. EUR, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2010. gadā. Tiesa gan, nedaudz labāka aina uzņēmuma apgrozījuma frontē bija vērojama pagājuša gada ceturtajā ceturksnī, kad tas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu 2010. gadā auga par 1,5% līdz 57 milj. EUR.

Arī uzņēmuma vadība izceļ finansiālo rādītāju uzlabošanos gada beigas un atzīmē, ka 2011. gada ceturtajā ceturksnī apgrozījums ir bijis lielākais pēdējo astoņu ceturkšņu laikā. Sevišķi strauji pieauguši uzņēmuma ienākumi no interneta un televīzijas pakalpojumiem. Uzņēmuma vadība arī piebilst, ka 2011. gadā turpinājusies aktīva investīciju politika – sevišķi nākamās paaudzes optiskajos tīklos. TEO LT ziņo, ka kopumā kompānija 2011. gadā savas infrastruktūras uzlabošanai atvēlējusi 45 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijā vislabākajās attiecībās ar investoriem – uzņēmums Grindeks

Ritvars Bīders, 25.01.2011

Vadims Rabša no GRINDEKS un NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētājas vietnieks Indars Aščuks

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Market Awards ceremonijā galveno balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs saņēma Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT saņēma, otrajā un trešajā vietā atstājot Latvijas uzņēmumus Grindeks un SAF Tehnika.

Grindeks saņēma augstāko novērtējumu visā Baltijā kā uzņēmums ar pašām labākajām investoru attiecībām internetā un tika atzīts arī par uzņēmumu ar labākajām investoru attiecībām biržā NASDAQ OMX Riga 2010. gadā. Uz labāko investoru attiecību titulu starp Latvijas uzņēmumiem pretendēja arī SAF Tehnika un Latvijas gāze.

SAF Tehnika saņēma balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs starp mazas kapitalizācijas uzņēmumiem. Uzņēmums ir nepārspēts līderis šajā vērtēšanas kategorijā jau piekto gadu pēc kārtas. Baltijas pretendentu trijniekā uz šo balvu bija arī Olainfarm no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācijas bagātnieku saraksta augšgalā - tirgotāji

Lelde Petrāne, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izskatās, ka labākais bizness Vācijā ir zemo cenu veikali - Aldi, Lidl un Kaufland īpašnieki atkal ierindojušies valstī bagātāko cilvēku saraksta augšgalā, ziņo thelocal.de.

Saskaņā ar jaunāko pētījumu Aldi Süd īpašnieks Karls Albrehts atrodas saraksta pirmajā vietā ar bagātību 17,2 miljardu eiro apmērā.

Tieši aiz viņa ir Aldi Nord īpašnieki Bertolds Albrehts un Teo Albrehts juniors, kuru bagātība ir 16 miljardi eiro. Dīters Švarcs, Lidl un Kaufland īpašnieks, ierindots trešajā vietā ar bagātību 11,5 miljardu eiro apmērā.

Medijs norāda, ka, kā var spriest pēc šī saraksta, eiro krīze negatīvi ietekmējusi daudzus Vācijas bagātniekus, īpaši tos, kuri darbojas apdrošināšanas un banku nozarēs, kā arī transporta un būvniecības nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik gadu tiek nozagti vairāki desmiti īpaši vērtīgi un ekskluzīvi mākslas objekti: gleznas, svētbildes un citi lielāki vai mazāki priekšmeti, kuru mantiskā vērtība dažkārt mērāma vairākos simtos tūkstošos. Daudzus no tiem tā arī neizdodas atgūt gadiem vai tie pazūd pavisam.

Privātās organizācijas tiešsaistes datubāze The Art Loss Register tika izveidota 1990. gadā, Londonā, ar mērķi vienkopus izvietot meklēšanā atrodamos vērtīgos mākslas objektus. Organizācijas darbības rezultātā ir izdevies atgūt vairākus priekšmetus to īpašniekiem, tomēr daudzi jopropjām atrodas viņu meklēto darbu katalogā. Viens no iemesliem kapēc darbus neizdodas atrast ir tas, ka īpašnieki nav iemūžinājuši tos fotogrāfijās, savukārt cits iemesls ir tam, ka nozagtos darbus ilgus gadus nākas turēt slepenībā, līdz atkal var mēģināt pārdot tālāk.

Interesanti, ka pat slavenais Leonardo Da Vinči mākslas darbs Mona Liza savulaik bija nozagts un garnadža īpašumā atradās veselus divus gadus. Zaglis bija noslēpies muzeja grīdas slotu skapī vairākas stundas, pēcāk viņš lēnā garā gleznu paķēris padusē un paslēpjot zem mēteļa, devies prom.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajā ceturksnī lielākā peļņa starp Latvijas bankām bija Swedbank, kurai seko Rietumu banka, ABLV Bank un SEB banka, savukārt zaudējumi bija divām bankām - Eesti Krediidipank Latvijas filiālei un PrivatBank, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotie dati.

2017.gada pirmajos trijos mēnešos Swedbank peļņa bija 24,192 miljoni eiro, kas ir par 0,05% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, un veidoja 23,1% no kopējās banku sektora peļņas.

Vienlaikus Rietumu bankas peļņa šogad pirmajos trijos mēnešos bija 15,431 miljons eiro, kas ir par 8,6% mazāk nekā pirms gada, un veidoja 14,7% no kopējās banku sektora peļņas, ABLV Bank nopelnījusi 14,761 miljonu eiro, kas ir par 31,4% mazāk, un veidoja 14,1% no kopējās banku sektora peļņas, bet SEB bankas peļņa bija 14,53 miljoni eiro, kas ir par 81,4% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī, un veidoja 13,9% no kopējās banku sektora peļņas.

Pārējo Latvijas banku peļņa šogad pirmajā ceturksnī nepārsniedza desmit miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad deviņos mēnešos ar zaudējumiem strādājušas piecas bankas, tostarp lielākie zaudējumi bija bankai "Citadele", liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

2020.gada deviņos mēnešos bankas "Citadele" zaudējumi bija 24,451 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Tāpat ar zaudējumiem šogad deviņos mēnešos strādājušas "Industra Bank", "PrivatBank", "Baltic International Bank" un "Expobank".

"Industra Bank" zaudējumi šogad deviņos mēnešos bija 4,041 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, "PrivatBank" zaudējumi pieauguši līdz 3,698 miljoniem eiro, "Baltic International Bank" zaudējumi bija 1,179 miljoni eiro pretstatā peļņai pērn attiecīgajā periodā, bet "Expobank" zaudējumi pieauguši par 71,5%, sasniedzot 978 800 eiro.

Vienlaikus lielākā peļņa 2020.gada deviņos mēnešos starp Latvijas bankām bija "Swedbank" - šogad deviņos mēnešos "Swedbank" peļņa bija 59,913 miljoni eiro, kas ir par 28,1% mazāk nekā 2019.gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, ar zaudējumiem strādājušas piecas bankas, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati.

Lielākie zaudējumi pērn bijuši "PrivatBank" - 13,633 miljonu eiro, kas ir par 95,2% vairāk nekā 2019.gadā.

Ar zaudējumiem pērn strādāja arī banka "Citadele", "Industra Bank", "Baltic International Bank" un "Expobank".

Bankas "Citadele" zaudējumi pagājušajā gadā bija 4,761 miljons eiro pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Industra Bank" zaudējumi veidoja 3,621 miljonu eiro, "Baltic International Bank" zaudējumi bija 1,463 miljoni eiro, bet "Expobank" zaudējumi veidoja 964 800 eiro.

Vienlaikus lielākā peļņa 2020.gadā starp Latvijas bankām bija "Swedbank" - pagājušajā gadā "Swedbank" peļņa bija 75,325 miljoni eiro, kas ir par 23,3% mazāk nekā 2019.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru