Aizkrauklē tikai retais nebūs nogaršojis Agitas Kuzmenkovas konditorejas izstrādājumus – kūkas un dažādus saldos našķus.
Jau gadu pilsētas centrā plašās un mājīgās telpās mājo kafejnīca – konditoreja AK Gardumi vēstniecība – ģimenes uzņēmums, kuru A. Kuzmenkova izveidojusi kopā ar savu māsu Daci Zandbergu. Abu gardumu vēstnieču darbu atkārtoti paspējusi atzinīgi novērtēt Aizkraukles novada pašvaldība, Uzņēmēju dienās divus gadus pēc kārtas piešķirot AK Gardumu vēstniecībai gan radošakā, gan draudzīgākā uzņēmuma balvas. Baltos rāmīšos, kas novietoti uz galdiņiem un piestiprināti pie sienām, kas rotātas ar romantiskiem ziedu motīviem, ir dažādas atziņas, piemēram, «Kūkas ir ne tikai svētkiem, bet arī ikdienai», «Ēd kūku un saglabā mieru», kā arī pamudinājums nobildēties ar apetītelīgajiem gardumiem un dalīties ar šīm fotogrāfijām sociālajos tīklos.
Lepnums – Snikera kūka
Neviena no māsām iepriekš nav bijusi saistīta ar ēdināšanas nozari – A. Kuzmenkova ir profesionāla grāmatvede, bet D. Zandberga ieguvusi maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. A. Kuzmenkova konditores karjeru ir sākusi kā mājražotāja, nepieciešamās zināšanas apgūtas pašmācības ceļā, pārlapojot ne vienu vien pavārgrāmatu un receptes meklējot interneta dzīlēs. Abas ir pārliecinātas, ka atbilstoša izglītība viesmīlības biznesā nav noteicošais faktors, galvenais – lai tas, ko dara, patīk un aizrauj, lai ēdiens ir kvalitatīvs un garšīgs. «Mans darbs ir mans hobijs. Strādāju pie jaunām receptēm un pilnveidoju esošās. Lepojos ar savu Snikera kūku, kuru ir iecienījuši gan aizkrauklieši, gan pilsētas viesi,» saka konditore A. Kuzmenkova.
Šobrīd zīmols AK Gardumi ir labi pazīstams ne tikai Aizkraukles novadā, bet arī ārpus tā. A. Kuzmenkova aktīvi veic mārketinga aktivitātes sociālajos tīklos. Piemēram, kafejnīcas – konditorejas profilā Facebook katru dienu tiek publicēts kūku sortiments un ēdienu piedāvājums. Uzņēmumam jau ir vairāk nekā 10 tūkstoši sekotāju no Aizkraukles novada, Gulbenes, Daugavpils, Liepājas, Rīgas un citām pilsētām.
Ideja par kafejnīcu – konditoreju dzimusi 2016. gada rudenī, kad māsa aktīvi meklēja jaunas, lielākas ražošanas telpas, lai varētu palielināt cepšanas jaudu, jo pieprasījums pēc A. Kuzmenkovas kūkām arvien palielinājās, atceras D. Zandberga.
Visu rakstu lasiet 9. oktobra laikrakst Dienas Bizness pielikumā Biznesa Plāns, vai meklējot tirdzniecības vietās.
Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!