Dārzeņu pārstrādes uzņēmums Nissi investējis aptuveni 1 miljonu eiro dārzeņu pārstrādes rūpnīcā, lai modernizētu iekārtas un palielinātu to ražošanas jaudas.
Dārzeņu pārstrādes uzņēmuma Nissi īpašniece Ilona Āboliņa stāsta, ka, pateicoties jaunajām ražošanas iekārtām, uzņēmums ne tikai spēs palielināt dārzeņu pārstrādes jaudas, bet arī augstā kvalitātē tiks nodrošināta mizotu/grieztu dārzeņu pārstrāde, saglabājot dārzeņos esošos vitamīnus un palielinot to glabāšanas termiņu, kas šobrīd sasniegs pusgadu.
I. Āboliņa skaidroja, ka termiskās apstrādes procesā dārzeņi ir pakļauti organoleptiskām un uzturvērtību izmaiņām, bet, izmantojot uzņēmumā īstenoto tehnoloģisko procesu, dārzeņos tiek saglabāti aptuveni 60 – 75 % vitamīnu un minerālvielu. «Izmantotais apstrādes režīms, dod iespēju būtiski palielināt realizācijas termiņus termiski apstrādātiem dārzeņiem, kas šobrīd, pēc veiktajiem pētījumiem, sasniedz 180 dienas. Vēlos uzsvērt, - stereotips, ka veikalu plauktos esošie vakuumā fasētie dārzeņi zaudējuši savas dabas dotās vērtības, absolūti neatbilst patiesībai. Jāņem gan vērā, ka produkts ir jāizmanto pāris dienu laikā kopš iepakojuma atvēršanas,» sacīja Nissi īpašniece.
Uzņēmums esot pilnveidojis savu zīmolu un jau tuvāko mēnešu laikā sākšot vairāku jaunu produktu ražošanu. Jauno produktu mērķa auditorija būs «darbā aizņemti cilvēki, kuri pēc garās darba dienas vēlas maltīti pagatavot mājās, neizmantojot saldētus dārzeņus».