Šveices pārtikas gigants Nestle paziņojis, ka izmantos zinātnisku atklājumu, kas var krasi samazināt cukura daudzumu šokolādē, ziņo BBC.
Uzņēmums, kas ražo KitKat un Aero saldumus, pavēstījis, ka pētnieki atklājuši veidu, kā strukturēt cukuru atšķirīgi. Cukura daudzuma samazināšana neietekmēšot šokolādes garšu.
Nestle šo atklājumu patentēšot. Produkti ar jauno sastāvu pie patērētājiem varētu nonākt, sākot ar 2018. gadu.
Zinātnieki izmainījuši cukura struktūru tā, ka tas izšķīst ātrāk. Tas «apmuļķo» garšas kārpiņas. Pati kompānija to raksturojusi kā patiesi revolucionāru atklājumu.
Cukura daudzums šokolādē dažādiem zīmoliem ir atšķirīgs, bet piena šokolādē tas parasti ir 50%, bet baltajā šokolādē - par 60%.