Bikaru ģimene savu kāri pēc dažādiem desertiem likuši lietā, attīstot biznesu, un līdzās savai privātmājai Mārupē izveidojuši nelielu veikalu
Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!
Turpat kārumnieki var arī nobaudīt dažādus bērnības garšas desertus, mūsdienīgas kūkas un itāļu tradicionālo auksto desertu dželato (gelato), kuram no klasiskā saldējuma atšķiras gan sastāvdaļas, gan uzturvērtība, gan pagatavošanas tehnika, turklāt tajā piena produktus Bikari ir aizstājusi ar speciālu olīveļļu.
«Līdz šim ģimene nebija saistīta ar šo jomu un katrs darīja kaut ko savu. Tētis Gints ir hokeja treneris, brālis Ints ir izbijis hokejists, kurš patlaban mācās par pārtikas tehnologu, bet man savulaik piederēja trīs veikali, kuros tika tirgots itāliešu un Latvijas jauno dizaineru apģērbs. Biznesa idejas pirmsākums ir peldošās salas, kuras tētis gatavoja pēc sava vecātēva receptes. Deserts bija tik garšīgs, ka draugi pamudināja neturēt sveci zem pūra un dot iespēju to iegādāties arī citiem,» stāsta SIA Biki saldējuma meistare Beāte Bikara.
Taujāta par pirmo klientu piesaistīšanu, B. Bikara atklāj, ka pirmajā pusgadā apmeklētāju plūsma bija mazāka, nekā varētu gribēt. Lai gan visapkārt ir privātmājas, pieradināt cilvēkus piestāt pie vienas no tām, lai pamielotos ar desertiem un kūkām, nebija tik vienkārši. Pagrieziena punkts bija dželato izgatavošanas sākšana.
Visu rakstu Cienā ar bērnības garšas desertiem lasiet 23. maija laikrakstā Dienas Bizness.