2. decembrī vēstniecībā Itālijā notika seminārs Itālijas tūrisma un biznesa nozares žurnālistiem Atklāj Rīgu 360°. Semināra mērķis bija informēt Itālijas žurnālistus par jaunām biznesa un tūrisma iespējām Latvijā un Rīgā, pastāstīja Ārlietu ministrijā.
Semināru atklāja vēstnieks Itālijā Artis Bērtulis, uzsverot, ka Latvijai Itālija ir prioritārs tūrisma tirgus ar lielu izaugsmes potenciālu. Vēstnieks norādīja, ka pēdējo gadu laikā tūristu skaits no Itālijas Latvijā palielinās un Latvija ir jau kļuvusi par atpazīstamu tūrisma galamērķi Itālijā, tādejādi ir vēl svarīgāk to turpināt, lai veicinātu uzņēmēju un tūristu interesi apmeklēt Latviju.
LIAA pārstāvniecības vadītāja Itālijā Andra Minkeviča iepazīstināja klātesošos ar Latvijas biznesa vidi, makroekonomiskajiem rādītājiem un ekonomiskās izaugsmes potenciālu. Uzstāšanās laikā A. Minkeviča uzsvēra, ka Latvija ir investīcijām un uzņēmējdarbībai pievilcīga valsts, ņemot vērā tās stratēģisko novietojumu ar pieeju Ziemeļeiropas un Austrumeiropas tirgiem, kā arī labvēlīgo nodokļu režīmu un valsts atbalstu uzņēmējdarbībai.
Vita Jermoloviča, Rīgas Tūrisma attīstības biroja vadītāja (Live Rīga), norādīja, ka Rīga ir pievilcīgs tūrisma galamērķis visos gadalaikos, bet īpašu uzmanību pievērsa Ziemassvētku un Jaungada ceļojumiem uz Latviju. Itālijas mērķauditorijai sagatavotā stāstījumā V. Jermoloviča iepazīstināja ar Ziemassvētku eglītes dzimteni – Rīgu un Ziemassvētku tradīcijām Latvijā.
Īpašu žurnālistu interesi izraisīja latviešu Ziemassvētku ēdienu receptes, kuras žurnālisti saņēma kopā ar aprakstu par Ziemassvētku svinēšanu Latvijā.
Lai veicinātu tūrismu uz Latviju, Live Rīga semināra laikā iepazīstināja žurnālistus ar Itālijas tūrisma nozari interesējošām jomām kā, piemēram, ceļošana ar bērniem, velotūrisma iespējas, tūrisms gardēžiem, kultūras un mākslas cienītājiem.
Itālijas žurnāliste Meri Tagliadzuki (Mary Tagliazucchi) dalījās savā pieredzē par vizīti Rīgā un iepazīstināja klātesošos ar tās laikā uzņemtajām fotogrāfijām Rīga, pilsēta, kas raugās nākotnē.
Latvijas šefpavārs Māris Astičs pārliecināja klātesošos žurnālistus, ka Rīga ir Baltijas gastronomijas galvaspilsēta, iepazīstinot ar tradicionālajiem mūsu valsts produktiem un to izmantošanu modernajā gastronomijā. Degustācijas laikā žurnālistiem bija iespēja nogaršot Rīgas šprotes ar kaņepju sviestu, Latgales zuti, nēģus, Baltijas lasi, maizes zupu un aroniju krēma kūku.
Seminārā piedalījās divdesmit pieci žurnālisti, pārstāvot lielākos Itālijas masu medijus, piemēram, Rai, La Madia, Italia a Tavola, Ediman, Il Tempo, Repubblica. Pasākums Atklāj Rīgu 360° tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūru, Live Rīga Tūrisma attīstības biroju un Restorānu servisa skolu.