Jaunākais izdevums

Latvijā dibinātā investīciju platforma "Mintos" pagājušajā gadā guvusi 650 419 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, informē uzņēmumā.

Savukārt kompānijas ieņēmumi pērn pieauga par 30%, sasniedzot 11,445 miljonus eiro salīdzinājumā ar 8,832 miljoniem eiro 2022.gadā.

Gada beigās investīciju platformas pārvaldībā esošo aktīvu apmērs pārsniedza 600 miljonus eiro. "Mintos" investoru bāze aptver visu Eiropu, bet galvenie tirgi ir Vācija un Spānija. Savukārt 2024.gada trešajā ceturksnī "Mintos" paplašināja ģeogrāfisko klātbūtni, oficiāli sākot darbību Portugālē un Čehijā.

Kompānijā norāda, ka "Mintos" turpinās stiprināt esošo portfeli, kurā ir iekļautas gan tradicionālās, gan alternatīvās aktīvu klases. Lai veicinātu izaugsmi, "Mintos" 2024.gada aprīlī sadarbībā ar "Crowdcube" realizēja otro pūļa finansējuma kampaņu, piesaistot 3,1 miljonu eiro.

"Mintos" izpilddirektors Mārtiņš Šulte uzsver, ka 2023.gads "Mintos" platformai bija pārmaiņu gads, jo pamatpiedāvājumam - investīcijām aizdevumos - pievienoti arī citi investīciju produkti.

"Mintos" 2022.gadā strādāja ar 195 950 eiro zaudējumiem.

2015.gadā Latvijā dibinātā "Mintos" ir investīciju platforma, kas nodrošina iespēju ieguldīt aizdevumos, ko izsniedz alternatīvie kreditēšanas uzņēmumi no visas pasaules.

Pēc kompānijas sniegtās informācijas, "Mintos" lielākie akcionāri ir Aigaram Kesenfeldam piederošā SIA "Alppes Capital" (30,93%), Šultem piederošā SIA "MS Cap" (15,63%), AS "Obelo Capital" (10,31%), kuras lielākais akcionārs ir Māris Keišs, Kristapam Ozolam piederošā SIA "EMK Ventures" (10,31%) un AS "Novo Holdings" (10,31%), kuras lielākais akcionārs ir Alberts Pole.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā investīciju platforma "Mintos" vienojusies ar Latvijas izaugsmes kapitāla fondu "FlyCap" par divu miljonu eiro piesaisti, informē "Mintos" pārstāvji.

Iegūtie līdzekļi tiks ieguldīti "Mintos" izaugsmes iniciatīvu veicināšanā, tostarp klientu piesaistē visā Eiropas Savienībā, kā arī platformas sasniedzamības un ietekmes palielināšanā.

Šī līdzekļu piesaiste notiek neilgi pēc noslēgtās pūļa finansējuma kampaņas "CrowdCube", kuras laikā "Mintos" piesaistīja 3,1 miljonu eiro no vairāk nekā 3300 investoriem no vairāk nekā 55 valstīm.

Aizvadītajā gadā "Mintos" platformas ieņēmumi pieauga par 30%, palielinoties no 8,8 miljoniem eiro 2022.gadā līdz 11,4 miljoniem eiro. Savukārt "Mintos" neto gada peļņa sasniedza 650 400 eiro. 2023.gada beigās pārvaldībā esošo aktīvu apmērs pārsniedza 600 miljonus eiro, atspoguļojot platformas pieaugošo klātbūtni tirgū un pieaugošo investoru uzticību galvenajos Eiropas reģionos, tostarp Vācijā un Spānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai radītu starptautiski veiksmīgu biznesu, uzņēmējiem ir jāmaina sava uztvere no lokālas uz globālu un biznesa stratēģija jāveido tā, it kā Latvija uz kartes nepastāvētu.

To intervijā DB norāda jaunās paaudzes uzņēmējs Dāvis Barons, kurš kopā ar savu biznesa partneri Matīsu Ansviesuli radījis vairākus globāli veiksmīgus fintech jaunuzņēmumus.

Dažkārt uzņēmēji domā, ka ar lietuviešiem un igauņiem mūs vieno kaut kāda sentimentāla familiaritāte, taču patiesībā mūsdienās biznesu var veidot jebkur, teic D.Barons. M.Ansviesulis savukārt norāda, ka nebanku kreditēšanas jomā Latvija ir viens no pasaules kompetenču centriem, tāpēc mums ir jāizmanto mūsu eksperti, prasmes un zināšanas, lai arvien plašāk iekarotu globālos tirgus.

Fragments no intervijas

Kā kopumā pēdējos gados pasaulē attīstījusies fintech joma?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Latvijas Bankas saskaņojuma saņemšanas AS Magnetiq Bank valdes sastāvā darbu uzsāk jauni valdes locekļi Sandra Rituma, Edgars Valmers un Maksims Leščinskis.

Sandras Ritumas pārraudzībā būs noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas joma (NILLTPFN), sankciju risku pārvaldības, darbības atbilstības un e-komercijas risku jomas. S. Rituma ir pieredzējusi atbilstības eksperte ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi NILLTPFN un atbilstības jomā gan banku, gan FinTech sektoros. Pēdējos divus gadus strādājusi uzņēmumā “Pyypl” Apvienotajos Arābu Emirātos, vadot Atbilstības un NILLTPFN uzraudzības komandu vairākās valstīs. No 2019. gada līdz 2023. gadam pildīja NILLTPFN jomas vadītājas pienākumus “Mintos AS”. S. Rituma ieguvusi profesionālā maģistra grādu finanšu vadībā Banku augstskolā un absolvējusi Executive MBA programmu Rīgas Ekonomikas augstskolā. Pastāvīgi pilnveidojot savas zināšanas, 2018. gadā S. Rituma ieguvusi CAMS (Certified Anti-Money Laundering Specialist) sertifikātu un 2022. gadā projektu vadīšanas sertifikātu PRINCE2.

Komentāri

Pievienot komentāru