Pēc ieilgušiem remontdarbiem, šā gada rudenī apmeklētājiem Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tiks atvērts «Centrālais Gastro Tirgus», kurā šobrīd jau ir ieguldīts vairāk nekā 1 miljons eiro, informē Artis Druvinieks, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.
Pēc paviljona atvēršanas tirgus apmeklētājus sagaidīs pavisam jauns un moderns paviljona koncepts. Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tiks izveidots «Centrālais Gastro Tirgus» ar vairāk nekā 30 ēdināšanas vietām, savukārt otrā paviljona pusē tiks tirgoti dažādi konditorejas un bakalejas izstrādājumi.
Gastronomijas paviljona ēdināšanas zonas jeb «Centrālā Gastro Tirgus» izveide ir uzticēta restorānu grupai «Resto-Rātors».
«Resto-Rātors» restorānu grupas vadītājs Viktors Ravdive stāsta, ka ideja par «Centrālo Gastro Tirgu» ir radusies, iedvesmojoties no pasaules slaveniem gastronomijas tirgiem, tādiem kā «Foodhallen» Amsterdamā, «San Miguel» Madridē, «Time out» Lisabonā un «Borough Market» Londonā.
«Centrālais Gastro Tirgus» būs iekštelpu gastronomijas tirgus Latvijā. Būvniecības darbus objektā tiek plānots pabeigt līdz 2018. gada novembrim. Piedāvāto ēdienu cenas būs pieejamas katram Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesim, jo galvenais objekta mērķis ir pieejamība visiem.
Restorānu grupa «Resto-Rātors» ir dibināta 2012. gadā un šobrīd pārvalda 18 projektus. To starpā ir restorāni Rīgā un Jūrmalā, apartamentu viesnīca «Wooden Villa», banketu serviss, ēdienu ražošanas cehs un biznesa aviācijas klientu ēdināšana.
Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 miljoni eiro.