Sestdien Centrāltirgū oficiāli atklāts gastronomijas tirgus «Centrālais Gastro Tirgus».
Šis ir pirmais šādas koncepcijas gastrotirgus Latvijā. Atklāšanā Centrāltirgus direktors Artis Druvinieks sacīja, ka beidzot Centrālais tirgus kļuvis par vietu, kur var ne tikai iegādāties pārtikas produktus, bet arī garšīgi pavadīt brīvo laiku.
Savukārt gastrotirgus idejas autors Viktors Ravdive atzina, ka pirmā nedēļa, kuras laikā tika testēta koncepcija, nav bijusi viegla, taču viņš noskaņots optimistiski, un uzskata, ka pilsētai tas ir nepieciešams. «Man ir lieliska Resto-rātors komanda, ar kuru mēs īstenojām šo ideju, tādēļ esmu pārliecināts, ka viss izdosies,» viņš sacīja. Portālam DB Ravdive atklāja, ka aptuveni nedēļas laikā tiks atrisināts arī jautājums par ēdiena piegādi.
Pēc ēdiena pasūtīšanas, tas tiek pagatavots klienta priekšā. Restorāna zonas apmeklētājiem tiek piedāvāti visdažādāko pasaules valstu ēdienu – sākot no grilētas gaļas un burgeriem līdz pat aziātu un kaukāzu virtuvei.
Gastrotirgū kopumā ir 23 restorāni, tajā skaitā, divi bāri. Vidējā summa čekā ir aptuveni 7-10 eiro. Tā, piemēram, burgers ar amerikāņu marmora liellopu gaļu maksā no 5 eiro, zupas – no 3,5 eiro, vafeles un pankūkas – no 1,5 eiro, steiki – no 7 eiro (100 grami), zivis – no 7 eiro, pica – no 5 eiro.
Kā liecina līdzšinējie novērojumi, apmeklētāju pagaidām visvairāk iecienījuši RAV burgeru, Japānas zupu ramen, kā arī dažādus suši un jūras produktu ēdienus.
Zonā ir arī bērnu stūrītis, kur iespējams zīmēt un nomazgāt rokas.
Gastrotirgus no pirmdienas līdz ceturtdienai atvērts no plkst. 10 līdz 22, piektdien un sestdien – no 10 līdz 2 naktī, bet svētdien – no plkst.10 līdz 22.