Normandijas govis barojot ar Normandijas ābolu sidru, kāds francūzis cer iegūt augstākās klases gaļu, vēsta thelocal.fr.
Par «izmēģinājuma trusīšiem» kļuvusi neliela viņa ganāmpulka daļa. Govīm tiek atskaņota mierīga klasiskā mūzika, sāni tiek masēti ar elektriskajām birstēm un papildu šīm ekstrām maltītēs viņām padzerties dod organisko ābolu sidru, kas tapis šajā pašā saimniecībā.
«Es dotu tām 150 litrus sidra četrus mēnešus, un tad tās dodas uz kautuvi,» stāstījis saimnieks, kurš ar sidra palīdzību plāno iegūt mīkstāku gaļu un uzlabot vēl citas ēdiena īpašības.
Ja viss izdosies kā plānots, produktam tikšot dots nosaukums boeuf cidré, un tā būšot augstākās klases gaļa. Tāpēc uz ikdienas sidra diētas vienlaicīgi plānots uzsēdināt ne vairāk kā 15 govis. Produkta pārdošana paredzēta vietējos restorānos.
Pirmie sidra steiki uz Normandijas ēdināšanas iestāžu galdiem nonāks martā.