Aģentūras Reuters fotogrāfs Maikls Dalders viesojies pie Bavārijas zvejnieka Tomasa Amorta un iemūžinājis viņa darbu Kēnigszē ezerā.
Par Amortu, zvejnieku trešajā paaudzē, kurš dzīvo uz attālas pussalas, kas sasniedzama vien ar laivu, fotogrāfs uzzinājis no tūristu laivas kapteiņa.
«Amorts kūpināto zivju ražošanā pielieto tās pašas tradicionālās metodes, kas tika izmantotas aptuveni pirms 400 gadiem,» stāstījis laivinieks.
«Lielisks fotostāsts,» nodomājis fotogrāfs, jo Kēnigszē ezerā zvejnieki ķēruši zivis un tās kūpinājuši kopš 11. gadsimta. Šī delikatese pasniegta pat Bavārijas karaļa galmā.
Pēc sazināšanās ar Amortu, fotogrāfs vienojies, ka tiksies ar viņa darba ņēmējiem pie Kēnigszē ezera piecos no rīta. Tā viņš nonācis Amorta mājvietā. Tur fotogrāfs varējis novērot, kā notiek zivju kūpināšanas process, kas aizņemot aptuveni četras stundas. Fotogrāfam bijusi iespēja piedalīties arī zvejā. Tā tapis šis fotostāsts.
Gada laikā Kēnigszē zvejnieks notverot un pārstrādājot trīs līdz piecas tonnas zivju.