«Parīzē trijatā samaksājām pāri par 600 eiro,» jautāts, kāds ir lielākais rēķins, ko samaksājis restorānā, intervijā žurnālam Playboy atklājis restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
«Viena karote siera maksāja 75 eiro... Vēlreiz es tur neietu, bet to piedzīvot bija vērts,» viņš spiež.
Savukārt, vaicāts kas ir dārgākais Vincentā, viņš sacījis: «Japāņu liellopu šķirnes Wagyu fileja, marmorēta, 450 latu par kilogramu. Tā labi iet, ir cilvēki, kas speciāli nāk ēst to.»
Runājot par restorāna Vincents apmeklētājiem, viņš norādījis, ka «procentuāli vairāk ir ārzemnieki, bet ir arī vakari, kad te ir tikai latvieši». Daudzi nākot svinēt jubilejas.
Intervijā Playboy M. Rītiņš kritiski izteicies par Latvijas produktiem: «Vienā ziņā «Latvijas produkts» ir reklāmas jēdziens, jo, ja produkts audzēts Latvijā, tas vēl nenozīmē, ka tas ir labs.»
«Piemēram, labu liellopu mums nav, visi labie liellopi tiek eksportēti, un šeit paliek tikai vecas govis. Jēru Latvijā ir 75 tūkstoši, kamēr Ulmaņlaikā bija divi miljoni, turklāt daudzi no tiem ir nevis gaļas jēri, bet domāti vilnas audzēšanai... Fabrikas vistas… Nu nē! Man prieks, ka tagad Murjāņos ir viens piecpadsmitgadīgs puika, topošais vetārsts, kurš audzē vistas, turklāt tādas, kas izaug 1,3–1,5 kilo svarā, nevis trīsarpus kilo kā Ķekavas cāļi, kas vairs nav vista. Cūkas? Lielākā daļa cūku tiek audzēta lielās fabrikās un kautas piecu mēnešu vecumā, lai gan labai cūkai jābūt gadu vecai. Tas arī apmēram viss. Pīles Latvijā komerciāli neaudzē... Jā, zosis mums ir! Bet tās no zemnieku saimniecības jāpasūta jau gada sākumā,» sūdzējies šefpavārs.
Viņš skarbus vārdus veltījis arī ātrās ēdināšanas restorāniem McDonald's. «Tas hamburgers jau ir beigts nezin cik reižu, nekādas dzīvības vai labuma no tā nav, tikpat labi tu vari vati ēst. Okei, tu ar to nesaindēsies, higiēniski tas ir simtprocentīgi tīrs, bet beigts,» ir pārliecināts M. Rītiņš.
«Labākais, ko esmu ēdis, ir langusts no Fēru salām. Dzīvs! Langustu paņem, uz piecām sekundēm ieliek verdošā ūdenī, un tas tiek darīts tikai tādēļ, lai varētu dabūt nost čaulu, pārējais vēl kustas. Tā ir tik fantastiska garša – svaigums, jūra... Latvijā to nevar dabūt, jo te langusti nāk saldēti,» intervijā lepojas šefpavārs.