Vietējais ražotājs Lat Eko Food bioloģisko biezeņu bērniem Rūdolfs sortimentu šosezon līdzās augļu biezeņiem papildia arī ar biezeņiem no Latvijas dārzeņiem.
Tādejādi šobrīd piedāvājumā jau ir 15 veidi bioloģisko biezeņu no Latvijas ekoloģiskajiem lauku labumiem, stāsta uzņēmuma vadītāja Egija Martinsone.
«Dārzeņu biezenīši tapuši Latvijas Lauksaimniecības Universitātes pārtikas tehnologu un zinātnieku vadībā, ciešā sadarbībā ar Latvijas Pediatru – gastroenterologu asociāciju,» stāsta E.Martinsone. Savukārt jaunais augļu sortiments, tāpat kā jau iepriekšējais, tapis Latvijas Valsts Augļkopības institūta zinātnieku laboratorijās.
Bērnu biezeņus Rūdolfs tirgū piedāvā uzņēmums Lat Eko Food, kas strādā JIC biznesa inkubatorā. Lai arī rit tikai otrā aktīvā uzņēmuma sezona, SIA Lat Eko Food plāno šogad saražot piecas reizes vairāk kā pērn. «Kāpināt ražošanas apjomus mums ļauj sortimenta paplašināšana un strauji pieaugošais tirdzniecības vietu skaits.» skaidro uzņēmuma Lat Eko Food vadītāja Egija Martinsone.
Lielu gandarījuma sajūtu uzņēmumam nesusi rudenī izstādē Riga Food iegūtā Zemkopības ministrijas un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas godalga – Gada Ekoprodukts 2012 un saņemtā Zelta medaļa par izcilu kvalitāti.