Pirms Lieldienām pastiprinātas pārbaudes sagaida pārtikas tirdzniecības vietas, kā arī olu ražošanas un fasēšanas uzņēmumus, īpašu uzmanību pievēršot olu marķējumam, derīguma termiņiem, uzglabāšanas un temperatūras režīmiem.
Par to brīdina Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). Iedzīvotājiem PVD atgādina, ka pērkoties uzmanību jāpievērš tirdzniecības vietas tīrībai un apstākļiem, kādos tiek uzglabāti pārtikas produkti, kā arī pārtikas produkta marķējumam – derīguma termiņam un ieteicamajai uzglabāšanas temperatūrai. Jāatceras, ka ātri bojājošos produktus – gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, kā arī salātus un saldos ēdienus gan veikalā, gan mājās jāuzglabā aukstumā no 0 °C līdz +6 °C un tie jāsargā no tiešiem saules stariem. Tā kā svētkos viens no pirktākajiem pārtikas produktiem būs olas, atgādinām, ka olu uzglabāšanas temperatūru un derīguma termiņu ražotājs norāda uz iepakojuma. Atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības varētu veicināt olu bojāšanos. Iepērkoties, pircējs var atvērt kastīti un apskatīties arī marķējumu uz olas, kas ļauj uzzināt, kurā valstī olas ražotas un kādos apstākļos turētas vistas, kas šīs olas dējušas. Cipars uz olas norāda dējējvistu turēšanas veidu (0 – bioloģiskā ražošana, 1 – brīvā turēšana, 2 – turēšana kūtī, 3 – turēšana sprostos), bet burti valsts kodu, kurā olas ražotas (Latvijai tas būs LV). Tāpat uz olas redzams PVD piešķirtais identifikācijas numurs (piemēram, 1234) un papildus zīmes, kas identificē dējējvistu ganāmpulka mītni (piemēram, 1).