Lai padarītu ūdenskliņģeri par atkal populāru un tradicionālu latviešu virtuves ēdienu, Ģirts Rullis kopā ar domubiedriem izveidojuši maiznīcu "Kliņģer's".
"Pirms laika strādāju lidostā "Rīga" kā pavārs/virtuves vadītājs SIA "Cakes and Bakes Latvia" un gribēju izdomāt kādu oriģinālu sendviča veidu lidostas viesiem. Meklēju dažādu informāciju. Izdomāju, ka varētu likt sendviču pildījumu ūdenskliņģerī. Sazinājos ar piegādātājiem un sapratu, ka šo produktu nemaz tā nevar dabūt. Tā radās ideja, ka cepšu pats," stāsta maiznīcas "Kriņģel's" izveidotājs Ģirts Rullis.
Viņš stāsta, ka jau sen gribējis atvērt savu mazo biznesu un kaut ko latvisku. Pakāpeniski meklējot informāciju, Ģ.Rullis saprata, ka latviešiem ir unikāls produkts, kuru Ņujorkā pazīst kā beigeli, Vācijā kā Bavārijas breceli (Bavarian brezel), kas pazīstamajā "Octoberfest" ir populārākā alus uzkoda. Ūdenskliņģeri var gan pildīt, gan ēst tāpat kā uzkodu. Un recepte visiem šiem "brāļiem" ir līdzīga. Kopīgais ir tas, ka šo produktu pirms cepšanas vēl vāra ūdenī.
"Sapratu, ka arī Latvijā craft alus industrija attīstās un redzēju, ka mūsu produkts lieliski iet kopā arī ar šo industriju," stāsta Ģ.Rullis. Šobrīd maiznīcai norit sadarbības sarunas ar alus ražotāju "Labietis".
Vaicāts par investīcijām maiznīcas atvēršanā, Ģ.Rullis stāsta: "Šis būs citādāks biznesa stāsts. Principā investēts ir laiks un enerģija, ne tik daudz finanses. Neesam ņēmuši kredītus. Kopā ar domubiedriem, pavāriem, kolēģiem Lieni Veidmani un Gati Oši, esam maiznīcu izveidojuši no savām algām. Soli pa solim testējot, mēģinot esam nonākuši pie lieliska rezultāta.Jūtam ļoti lielu interesi un atbalstu no cilvēkiem, citi gaida bērnības garšu, citi gaida latviešu beigeli, bet vienaldzīgo ir maz."
Šobrīd maiznīca "Kriņģel's" iekārtojusies SIA "Viesmīlības Jaunrade" telpās Virtuves studijā, Mūkusalas ielā Rīgā. "Liels paldies jāsaka telpu īpašniecei Laurai Buharinai. Mēs paši ļoti ticam šim projektam. Un cilvēki mūs tiešām atbalsta. Pasteidzoties laikam pa priekšu, mūsu ceptuve, mūsu mājas nākotnē varētu atrasties SIA "Rīgas Dzirnavnieks" teritorijā. Šobrīd aktīvi notiek sarunas par to. Arī viņiem liels paldies par atbalstu," komentē Ģ.Rullis. Šobrīd maiznīcas piedāvājumā ir ne vien ūdenskliņģeri, bet arī maizes standziņas un drīzumā tiks piedāvātas arī ķimeņu standziņas.
Nākotnē maiznīca plāno attīstīt kliņģeru ražošanu vairumtirdzniecībā, kā arī atvērt nelielu kafejnīcu/kliņģernīcu Rīgā. "Ar visu šo vēsturisko stāstu par ūdenskliņģeri, kas varētu būt arī kā tūrisma objekts. Mūsu mērķis ir pacelt jaunā līmenī šo seno maizes izstrādājumu. Vēlamies atjaunot ūdenskliņģera tradīcijas, apvienojot ar mūsdienu ēšanas kultūras ieradumiem un padarīt to par atkal populāru un tradicionālu latviešu virtuves ēdienu," pauž Ģ.Rullis.