Uzņēmēji atklāj savus darbības plānus šai vasarai. Kā lietderīgi izmantot vasaras periodu? Ko un kāpēc noteikti vajadzētu izdarīt vasaras periodā vai, gluži otrādi, nedarīt? Kā optimāli organizēt darbu vasaras periodā - par šiem un citiem jautājumiem tuvākajās nedēļās rakstīsim rubrikā Spītējot krīzei.
Par saviem plāniem Db pastāstīja vairāku uzņēmumu un organizāciju vadītāji.
Aigars Balodis, Pure Food valdes priekšsēdētājs:
Kā plānojam organizēt darbu šovasar? Strādāsim vairāk un labāk. Pašlaik uzņēmumā ir 170 pastāvīgie darbinieki. Jaunus centīsimies nepieņemt, kaut arī mūsu darba un produkcijas apjoms palielinās. Saglabāsim pašreizējās darba algas, kas patiesībā ir nedaudz cēlušās, pateicoties izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Vairāk pārstrādāsim vietējās ogas, tāpēc ogu sezonas laikā pieņemsim apmēram 40 sezonas strādniekus, no kuriem 30 mežos lasīs ogas un 10 būs nodarbināti vietējo ogu pārstrādē - sagatavos saldēšanai u.tml.
Ko mēs šovasar nedarīsim? Centīsimies izvairīties no nevajadzīgām aktivitātēm, dārgām lietām, kas nav aktuālas, piem., autoparka nomaiņas.
Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!