Fabiāns de Frīss restorāna Terra šefpavārs
Marinēta vista ar gurķu-jogurta mērci
Sastāvdaļas:
500 g vistas filejas (vai vistas stilbiņu)
2 ķiploku daiviņas
valrieksta izmēra ingvers
1 laims
1 citrons
1 apelsīns
1 tējkarote maiga karija
100-150 ml sojas mērces
Gaļas pagatavošana:
Sagriež vistas fileju palielos gabalos. Norīvē miziņu laimam, citronam un 1/2 apelsīna, liek blenderī kopā ar pārējām marinādes sastāvdaļām, sajauc. Iemarinē vistu, atstāj uz nakti ledusskapī. Cep vai grilē, kā ierasts.
Sastāvdaļas mērcei:
1/2 gurķis
300 g grieķu jogurta
dažas lapiņas kinzas
1 ķiploka daiviņa
citrona sula
jūras sāls
pipari
olīveļļa
Mērces pagatavošana:
Uz rupjas rīves sarīvē gurķi, pieber mazliet sāls, atstāj uz vienu stundu. Tā kā 95% no gurķa sastāva ir ūdens, pēc stundas var izspiest lieko ūdeni. Vēl pēc stundas paspiež gurķa gabaliņus ar roku, lai izspiestu vēl mazliet ūdens, ievieto atsevišķā bļodā. Paralēli samaisa jogurtu ar pārējām sastāvdaļām, pieber sāli un piparus. Ja grieķu jogurts ir par biezu, var pievienot mazliet piena. Iemaisa gurķus.
Ciabata, olīveļļa:
Sagriež ciabatu uz pusēm un mazliet apcep uz grila vai krāsnī; liek uz šķīvja un apslaka ar olīveļļu. Uz maizes šķēlēm kārto gaļu, virsū liek mērci.