Uzņēmumā Spilva darbu sākusi jauna ražošanas līnija, kā rezultātā par 13% palielināta majonēzes ražošanas jauda un ieviests inovatīvs iepakojums – stāvpakas. Pastiprinātas izturības hermētiskais iepakojums nodrošina produkta aizsardzību pret saules staru un gaisa ietekmi, uzlabojot produkta uzglabāšanu un saglabājot kvalitātes īpašības ilgākā laika posmā, informē uzņēmumā.
«Projekta īstenošanai bija nepieciešams aptuveni gads, kura laikā veikti plānošanas darbi, laikietilpīga iekārtas uzstādīšana un arī speciāla iepakojuma materiāla izvēle. Pateicoties jaunajai iekārtai esam ieviesuši ne tikai jaunu iepakojuma veidu – stāvpakas, bet arī jaunu iepakojuma materiālu – ar trīs aizsargslāņiem, kas pasargā no saules staru ietekmes un nodrošina ilgāku produkta derīguma termiņu. Jaunais iepakojums ļauj noteiktu laiku – 7 dienas – uzglabāt produktu ārpus ledusskapja, kas majonēzes gadījumā ir nozīmīga inovācija,» skaidro Spilvas ražošanas direktore Egita Bērziņa.
Jaunā iekārta iegādāta un uzstādīta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) projekta Augstas pievienotās vērtības tehnoloģiju ieviešana SIA Spilva ražotnē ietvaros. Projekta kopējā investīciju summa ir 761 327 eiro, no kuras Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējuma daļa veido 339 167 eiro.
«Atkarībā no majonēzes veida un tilpuma, iekārta saražo 40-50 majonēzes paciņas minūtē. Šoruden paredzēts stāvpakās pildīt arī dažus salātu mērču – dresingu – produktus. Jaunā stāvpaku līnija ievērojami palielinās majonēzes eksporta potenciālu,» informē Spilvas ražošanas direktore.