Citas ziņas

Spameri nolēmuši piepelnīties uz Maikla Džeksona nāves rēķina

, 29.06.2009

Jaunākais izdevums

Spameri, izmantojot Maikla Džeksona nāvi, ļaunprātīgi izplata surogātpastu un ļaunprātīgas programmas, ziņo PC World.

Pirmais surogātpasts, kas bija saistīts par šo tēmu, parādījās tikai dažas minūtes pēc mūziķa nāves.

Daudzi datorlietotāji saņēma e-pasta vēstuli, kura autori piedāvā uzzināt svarīgu informāciju par M. Džeksona nāvi. Lai to izdarītu, nepieciešams tikai atbildēt uz e-pastu.

Analītiķi uzskata, ka šīs vēstules nav datoram bīstamas un, visticamāk, ir paredzētas tikai, lai atjauninātu surogātpasta izsūtītāja datu bāzi.

Savukārt citās e-pasta vēstulēs ir pievienots links, kurā it kā var apskatīties ekskluzīvu video par M. Džeksonu. Par šīm vēstulēm analītiķi ir pārliecināti, ka ja tiks sekots šim linkam, tad datorā iekļūs ļaunprātīgas programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maika Džeksona īpašumam 702 miljonu dolāru parāds

Žanete Hāka, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģendas Maikla Džeksona īpašumam uzkrājies 702 miljonu ASV dolāru nodokļu un soda naudu parāds, raksta Reuters.

Strīda centrā ir aktīvu vērtība M. Džeksona nāves brīdī 2009. gada 25. jūnijā. Starpība radusies starp to vērtību, kas norādīta M. Džeksona testamentā, un to, ko noteicis ASV Ieņēmumu dienests (IRS) kā ar nodokli apliekamo vērtību.

Nekustamā īpašuma nodokļu deklarācija liecināja, ka M. Džeksona ar nodokli apliekamā īpašuma vērtība ir 7 miljoni ASV dolāru. Maijā IRS izsūtīja paziņojumu par nodokļa deficītu 505,1 miljona dolāru apmērā un 196,9 miljonus dolāru soda naudu.

M. Džeksona tēlu IRS novērtējis 434 miljonu dolāru vērtībā, savukārt viņa pārstāvji tā vērtību norādījuši 2105 dolāru apmērā. Lielākais ar nodokli apliekamais īpašums bija tiesības uz M. Džeksona ierakstiem, ko IRS novērtējis 469 miljonu dolāru apmērā, bet 2009. gada deklarācijā tas vispār netika iekļauts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar patlaban pieejamo informāciju par mūziķa Maikla Džeksona testamentu tajā viņš norādījis, ka viņam piederošie īpašumi tiek novēlēti mātei un trīs bērniem, kā arī labdarībai, bet tēvam mūziķis nav novēlējis neko, vēsta telegraph.co.uk.

Paredzams, ka testaments, kas rakstīts 2002.gadā, tiesai tiks nodots šonedēļ. To rakstījis Džons Branka (John Branca) - prominents jurists izklaides nozarē, kurš bija M. Džeksona pārstāvis no 1980. - 2006.gadam. M. Džeksons Dž. Branku atjaunojis darbā neilgi pirms nāves.

M.Džeksona tēvs (Foto: AFP/SCANPIX)Dziedātāja vecāki iepriekš norādīja, ka M. Džeksons ir miris, neatstājot derīgu testamentu, tāpēc tiesai vajadzēšot izskatīt vairākus iepriekš rakstītos testamentus un izlemt par īpašumu sadali starp palicējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš mūziķa Maikla Džeksona nāves ievērojami pieauguši viņa albumu pārdošanas apjomi, vēsta CNN.

M. Džeksona albumi ierindojušies top 15 Amazon.com 50 pārdotāko albumu sarakstā. Tas pats bijis vērojams portālā iTunes, kur desmit pārdotāko albumu sarakstā septiņi bijuši aizsaulē aizgājušā dziedātāja albumi.

Amazon.com visvairāk pirktais albums ir M. Džeksona atkārtoti izdotais 1982.gada Thriller, tam seko 1979.gada albuma Off the Wall atkārtots izdevums un 1987.gada albums Bad.

Interesanti, ka M. Džeksona pēdējais studijas albums Invincible, ko viņš laida klajā 2001.gadā, pircējus pārāk neinteresē.

Mūzikas mazumtigotājs Play.com informējis, ka M. Džeksona 10 populārāko albumu pārdošanas apjomi pieauguši par 7.860%. Savukārt meklētāja dati rāda, ka meklējumi ar vārdiem Michael Jackson pieauguši par 8.900%

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē Melburnā par 49 tūkstošiem ASV dolāru pārdots balts cimds, kuru aizsaulē aizgājušais dziedātājs Maikls Džeksons (Michael Jackson) iemeta fanu pūlī 1996.gadā, vēsta BBC.

Cimdu iegādājās Lasvegasas Hard Rock Hotel&Casino.

Izsolītāji informējuši, ka šis cimds M. Džeksonam bijis rokā arī dienā, kad viņš apprecēja Debiju Rovu (Debbie Rowe) - viņa divu vecāko bērnu māti. Summa, ko izdevies iegūt par cimdu, bijusi gandrīz divas reizes lielāka nekā cerēts.

Arī interese par izsoli bijusi negaidīti liela.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maikla Džeksona nāve izvērtusies par komercprojektu

, 06.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maikla Džeksona nāve nesusi Losandželosai labus ienākumus: ziedu pārdošanas apjomi pieauga gandrīz trīsreiz, milzu tirāžās tiek pārdoti mūziķa diski un viņam veltīti suvenīri, dažādu gadu M. Džeksona dziesmu albumi atkal ir ASV un Lielbritānijas mūzikas topu virsotnēs, raksta dp.ru.

Britu avīze The Times, atsaucoties uz vietējo varas iestāžu teiktā, raksta, ka mirušais Džeksons ir atstājis «biznesu stimulējošu paketi» Losandželosai. Par izdevīgu Džeksona nāvi vēlas pārvērst arī vietējie uzņēmēji. Piemēram, nakts kluba Mr. Lucky's Lounge, kur pirmo reizi savā karjerā uzstājās Džeksons, īpašnieks iecerējis tagad izjaukt klubu un pārdot tā daļas Džeksona faniem.

Jau ziņots, ka Maikls Džeksons mira 24. jūnijā 50 gadu vecumā. Viņa izvadīšana notiks 7. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Godātais ministra kungs! Man bija liels pagodinājums būt par Jūsu padomnieku sabiedrības veselības jautājumos, un jāteic – vismaz 90% jautājumu par sabiedrības veselību mūsu viedokļi saskanēja, teikts ārsta Pētera Apiņa publiskajā lūgumā atbrīvot viņu no veselības ministra Hosama Abu Meri padomnieka amata.

Bija prieks strādāt Jūsu komandā brīžos, kad Jūs ar savu milzīgo enerģiju un politisko pieredzi atbalstījāt tabakas lietošanas mazināšanu, likumdošanas iniciatīvas, kas aizliedza aromatizētās vielas elektroniskajās cigaretēs, atbalstījāt iniciatīvas mazkustības un aptaukošanās pandēmijas apturēšanā, īpašu uzsvaru liekot uz bērnu un jaunatnes sportu, virzījāt alkohola ierobežojumus nevienkāršajā cīņā ar alkohola lobiju. Par to visu vēlos Jums publiski pateikties un vēlēt panākumus tālākā darbībā.

Diemžēl pēdējos divus mēnešus man nav bijusi iespēja ar Jums parunāties, paust savu viedokli vai uzzināt Jūsu norādījumus. Vēlos norādīt, ka padomnieka amats tikai kā amata nosaukums man nav nepieciešams. Gandrīz trīsdesmit gadus mana pamatnodarbība ir medicīnas žurnālistika, neatkarīgi vai tā ir bijusi žurnālu galvenā redaktora amatā vai vienkārša publikācija, skaidrojot latviešu valodā sabiedrības veselības, cilvēka fizioloģijas, slimību patoģenēzes, zāļu iedarbības un blakņu vai veselības organizācijas jautājumus. Latviešu valodā diemžēl maz ir ārstu, kas raksta par veselības jautājumiem, bet Veselības ministrijas un SPKC izklāsts nereti ir rakstīts samocītā birokratizētā valodā, un reti sasniedz lasītāju. Vidēji gadā rakstu 80–100 publikāciju, tā ka mans kopējais publikāciju skaits veselības jomā pārsniedz 3000 (nekad neesmu saņēmis valsts vai pašvaldību atbalstu par sabiedrības veselības publikācijām). Esmu 20 grāmatu autors un vairāk nekā 50 grāmatu (galvenokārt par medicīnu) galvenais redaktors un joprojām dažādās formās sadarbojos ar globāli nozīmīgākajiem medicīnas un veselības žurnāliem. Te man jāteic, ka Meijo klīnikā ir speciāla medicīnas publikācijas nodaļa, kurā strādā (raksta bērniem un pieaugušajiem, grūtniecēm un hroniskiem slimniekiem, slimniekiem pēc operācijām un traumām utt.) četrpadsmit ārsti (iespējams, šis skaitlis šobrīd ir nedaudz pamainījies). Angļu, bet īpaši spāņu valodā ir simtiem ārstu, kas ar saviem rakstiem izglīto dzimtajā valodā lasošus ļaudis. Lielā mērā mazais skaidrojošo publikāciju skaits Latvijā ir iemesls zemajai veselības pratībai, bet pratības neesamība ir iemesls sliktiem sabiedrības veselības rādītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony Music un Maikla Džeksona mantinieki noslēguši kontraktu ar kopējo vērtību 250 miljoni dolāru, ziņo newsru.com.

Sony ir ieguvis tiesības turpmāko septiņu gadu laikā laist klajā desmit albūmus ar pazīstamām un nepazīstamām dziedātāja kompozīcijām.

Par to M.Džeksona mantiniekiem ir garantēti ne mazāk kā 200 miljoni dolāru, ziņo portāls atsaucoties uz Wall Street Journal.

Skaņu ierakstu gigants uzskata šo darījumu par ieguldījumu ar peļņu, ņemot vērā intereses palielināšanos par M.Džeksona daiļradi.

Jaunais līgums paplašina darbību termiņu un vienošanās noteikumus, līgumā kas tika noslēgts 1980.gadā starp popmūzikas karali un Sony. Šī vienošanās paredzēja, ka kompānija ierakstus varēs izplatīt līdz 2015.gadam ieskaitot, bet tagad šis termiņš ir pagarināts līdz 2017.gadam. Pie tam Sony tagad ir tiesības klajā laist arī tās mūziķa dziesmas, kuras M.Džekosns, būdams dzīvs, nav izpildījis, bet plānojis ar laiku tās iekļaut jaunajā audio vai video albumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eurostat: ES katra ceturtā nāves gadījuma cēlonis bija vēzis

LETA, 26.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienībā (ES) 2011.gadā katra ceturtā nāves gadījuma iemesls bija vēzis, bet Latvijā - katra piektā, liecina Eurostat dati.

Latvijā 2011.gadā, zaudējot cīņu ar vēzi, nomira 5890 cilvēki, kas veido 20,6% no visiem nāves gadījumiem. Tas ir ceturtais zemākais īpatsvars starp ES valstīm.

Aizvadītajos desmit gados 28 valstīs, kas tagad veido ES, mirušo cilvēku skaits kopumā mazliet samazinājies - par 0,5%, bet vēža izraisīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 6,3%.

Vislielākais no vēža mirušo īpatsvars no visiem nāves gadījumiem 2011.gadā reģistrēts Nīderlandē - 31,9% no mirušajiem, bet vismazākais Bulgārijā - 15,6% no 2011.gadā mūžībā aizgājušajiem.

Lietuvā no vēža mirušo īpatsvars veido 19,9% no visiem nāves gadījumiem, kas ir trešais zemākais rādītājs, bet Igaunijā - 23,8%, kas ir septītais zemākais rādītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūkstošiem čehu protestē pret plāniem Prāgā uzstādīt aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona statuju, ziņo AP.

Pieminekli Popa Karalim Letna parkā Prāgā iecerējusi uzstādīt dziedātāja fanu grupa. Šī vieta izvēlēta, jo M. Džeksons tur koncertēja 1996.gadā.

Pieminekli paredzēts atklāt 29. augustā, lai atzīmētu M. Džeksona 52. dzimšanas dienu.

Atbildīgās institūcijas projektu esot saskaņojušas.

Taču saistībā ar šo ieceri neapmierinātību pauduši jau vairāki tūkstoši pilsētas iedzīvotāju, kuri akcentē, ka statujas uzstādīšana parkā ir bezjēdzīga, jo M. Džeksonam nebija nekāda sakara ar Čehiju.

«Maikl Džekson, dusi mierā un liec mierā mūsu Letna parku!,» protestētāji pauž interneta vietnē Facebook.

Savukārt Prāgas mākslas galerija ierosinājusi M. Džeksona statujas vietā uzstādīt kāda valsts mākslinieka statuju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony filmu studija esot piedāvājusi 50 miljonus ASV dolāru par tiesībām uz videoieraksta ar Maikla Džeksona mēģinājumu, gatavojoties koncertu sērijai This Is It, kas bija paredzēta šogad jūlijā, ziņo Press Association.

Uzticams informācijas avots, kura vārds netiek minēts, norāda, ka uz šo ierakstu pretendē vairākas studijas, ieskaitot Paramount, Universal un 20th Century Fox.

Filmu studijai, kas iegūs tiesības uz šī videoieraksta distribūciju, būs iespēja veidot filmu kopā ar M. Džeksona koncerta organizētāju AEG Live.

Jau ziņots, ka populārais dziedātājs Maikls Džeksons mira šī gada 25. jūnijā 50 gadu vecumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No izsoles izņem Džeksona portretu

, 14.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda mākslas galerija Ņujorkā izņēmusi no izsoles Maikla Džeksona portretu.

Šis Endija Vorhola popārta stilā veidotais darbs izraisīja ārkārtēju ažiotāžu, kas sākās pēc popmūzikas karaļa nāves. Tāpēc galerijas pārstāvji nolēmuši to neizlikt izsolē, ziņo rynok.biz.

76x66 cm lielais portrets, kurā M.Džeksons attēlots sarkanā žaketē, kurā viņš filmējās dziesmas Thriller videoklipā, pirms izsoles tika vērtēts no 1 līdz 10 miljoniem dolāru.

Jau ziņots, ka M.Džeksons mira 25. jūnijā, bet publiskotajā viņa miršanas apliecībā nav minēts nāves iemesls, un izmeklētāji joprojām pārbauda popmūzikas dziedātāja smadzenes.

M. Džeksona smadzenes vai vismaz to daļa joprojām atrodas pie izmeklētājiem, un tās tiks atdotas ģimenei pēc neiropatoloģisku analīžu beigām. Tikmēr netiek izpausts, kur mūziķis tiks apglabāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainā Zaporožjes apgabala padome vērsusies pie Augstākās Radas ar lūgumu pārsaukt vienu no apgabala ciematiem nesen mirušā dziedātāja Maikla Džeksona vārdā, ziņo Lenta.

Zaporožjes apgabala vietējais laikraksts Reporter Zaparožja vēsta, ka ar šādu ieteikumu klajā nācis viens no apgabala deputātiem, kurš arī norādījis, ka šis jautājums jau apspriests vienā no frakcijas sēdēm, un drīzumā tiks nodots tālākai izskatīšanai.

Db.lv jau vēstīja, ka ceturtdien (25. jūnijā) 50 gadu vecumā no sirds apstāšanās miris par popmūzikas karali dēvētais Maikls Džeksons (Michael Jackson).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā mirstība gan no profilaktiski, gan no medicīniski novēršamiem cēloņiem ir otrā augstākā Eiropas Savienībā, veselīgais dzīves ilgums Latvijā gan sievietēm, gan vīriešiem ir visīsākais visā Eiropā, un tas norāda uz to, ka daudz cilvēku slimot sāk darbaspējīgā vecumā un jau krietni pirms pensijas vecuma sasniegšanas vairāk laika pavada, cīnoties ar slimībām nekā darbā.

Par problēmu ne tikai spriež profesionālās mediķu organizācijas, bet vēsta arī visaptverošu pētījumu (State of Health in the EU Latvija Valsts veselības profils 2021) dati.

Sabiedrības veselība ir gan valsts drošības, gan tautsaimniecības pamats, un jebkuram, pat medicīniski vai ekonomiski īpaši neizglītotam cilvēkam, ir skaidrs, ka slimi pilsoņi nespēs pastāvēt par valsti, kā arī nespēs būt labi darbinieki un ražot produktus vai sniegt pakalpojumus, tāpat maksāt nodokļus, tādēļ veselības aprūpes risināšana šobrīd ir primārs jautājums. Nelaime, ka valsts budžetā jau tā ir pamatīgs robs un naudas meklējumos atkal nonākam pie lietas, kas pirmkārt var ieņēmumus radīt un to dara jebkurā valstī – uzņēmējdarbības vide un uzņēmēji, turklāt privātuzņēmējs var būt labs risinājums veselības aprūpē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona rančo Neverland (Nekurzeme) izlikts pārdošanā. Cena - 100 miljoni ASV dolāru, ziņo Wall Street Journal.

Santabarbarā esošajā īpašumā savulaik bija zooloģiskais dārzs, atrakciju parks un ugunsdzēsēju depo. Liela daļa no tā visa vairs nav, bet vēl saglabājies ziedu pulkstenis un dzelzceļš.

Džeksons īpašumu iegādājās 1987. gadā par 19,5 miljoniem ASV dolāru, bet nespēja šo summu samaksāt. Tad darījumā iesaistījās investīciju kompānija, palīdzot viņam to glābt no izsolīšanas.

Tagad īpašumu sauc Sycamore Valley Ranch, un kopš Džeksona nāves 2009. gadā tajā notikuši apjomīgi labiekārtošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš popmūzikas karaļa Maikla Džeksona (Michael Jackson) nāves pārdoti jau četri miljoni viņa ierakstu, ziņo AFP.

M. Džeksona dziesmu izlases albums «Number Ones» joprojām ir vislabāk pirktākais albums. Pagājušās nedēļas laikā šis albūms tika pārdots 114 284 eksemplāros. Jāatzīmē, ka šis albums pagājušajā nedēļā bija vienīgais, kas pārsniedza 100 000 eksemplāru robežu.

Savukārt 1982. gadā izdotais «Thriller» joprojām saglabā visu laiku vispirktākā albuma titulu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan lielākā daļa pasaules iedzīvotāju Pītera Džeksona filmu triloģiju «Gredzenu pavēlnieks» ir redzējuši jau vairākas reizes, tomēr tiem, kuriem vēl nav gana, būs lieliska iespēja to atkārtoti noskatīties jau šogad, raksta Time.

Jūnijā kinoteātru ekrānus no jauna aizņems episkas batālijas starp Vidusszemes iedzīvotājiem. «Gredzenu pavēlnieks» tiks izrādīts jaunā, īpaši uzlabotā versijā, kurā būs «gandrīz 3 stundas papildus uzfilmētā materiāla, kuru atlasījis pats Džeksons,» norāda izdevums, piebilstot, ka grūti teikt vai tas ir iepriekš neredzēts, vai arī tas, kurš jau bija pieejams DVD versijā.

Atkārtotā «Gredzenu pavēlnieka» laikā būs iespējams redzēt arī ainas no nākošā, tapšanas stadijā esošā Pītera Džeksona garadarba – «Hobits», kurā ir stāstīts par notikumiem pirms «Gredzenu pavēlnieka».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros «Kaspersky Lab» pielāgo infrastruktūru, lai vairākus pamatprocesus pārceltu no Krievijas uz Šveici. Lai nodrošinātu pilnīgu caurredzamību un godīgumu, «Kaspersky Lab» organizē šīs darbības uzraudzību, ko veiks neatkarīga trešā puse, kas arī atrodas Šveicē.

Kiberdrošībā uzticēšanās ir pilnīgi nepieciešama, un «Kaspersky Lab» saprot, ka tā nerodas pati no sevis, tā ir nepārtraukti jānopelna ar caurredzamību un izsekojamību, teikts «Kaspersky Lab» paziņojumā.

Jaunie pasākumi ietver vairāku reģionu datu uzglabāšanas un apstrādes pārcelšanu, programmatūras salikšanas pārvietošanu un pirmā Caurredzamības centra atvēršanu.

Līdz 2019. gada beigām «Kaspersky Lab» būs izveidojis datu centru Cīrihē un tajā glabās un apstrādās visu informāciju lietotājiem Eiropā, Ziemeļamerikā, Singapūrā, Austrālijā, Japānā un Dienvidkorejā, kam vēlāk pievienosies vēl citas vietas.

«Kaspersky Lab» pārcels uz Cīrihi «programmatūras būves konveijeru» — programmēšanas rīku komplektu, kas tiek izmantots, lai no pirmkoda saliktu lietošanai gatavu programmatūru. Vēl šogad pirms izplatīšanas klientiem visā pasaulē tiks uzsākta «Kaspersky Lab» izstrādājumu un apdraudējumu noteikšanas noteikumu datubāzu (antivīrusu datubāzu) salikšana un parakstīšana ar ciparparakstu Šveicē. Pārcelšana nodrošinās, ka neatkarīga organizācija var pārbaudīt visu jaunizveidoto programmatūru, un parādīs, ka klientu saņemtie programmatūras būvējumi un atjauninājumi atbilst pirmkodam, kas iesniegts auditam, informē «Kaspersky Lab».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas videospēļu veidotājs Ubisoft izstrādājis videospēli, kas tās spēlētājam ļauj iekāpt leģendārā popa karaļa Maikla Džeksona (Michael Jackson) kurpēs, raksta Independent.

Videospēle, kuras nosaukums ir Beat It piedāvā spēlētājiem atdarināt M. Džeksona deju soļus, kā arī dziedāt līdzi viņa dziesmām – spēlētāja vokālais sniegums pēc tam tiek novērtēts.

Šī spēle būs pieejama gan uz stacionārajām videospēļu konsolēm, gan arī pārnēsājamajām ierīcēm.

Ubisoft arī informēja, ka tiek gatavota šīs spēles speciāla versija, kas būs paredzēt savietošanai ar Xbox 360 brīvroku sistēmu Kinect.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta: DnB Nord – viens no galvenajiem surogātpasta preču transakciju ceļiem

Jānis Rancāns, 24.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drošības eksperti jau ilgāku laiku ir centušies apturēt surogātpastu, kas pašlaik veido ap 90% no e-pastu plūsmas. Lai gan «spameri» slēpjas aiz tūkstošiem interneta vietņu un aizsega uzņēmumiem, lai izplatītu Viagru, somu pakaļdarinājumus un nelegālu programmatūru, gandrīz visas transakcijas par šīm precēm notiek izmantojot tikai trīs bankas – Azerbaidžānā, Sentkitsā un Nevisā, kā arī Latvijā, secināts Kalifornijas Universitātes pētījumā.

Turklāt gandrīz katru surogātpasta darījumu apstrādā kredītkaršu kompānijas, piemēram, MasterCard vai Visa.

ASV Kalifornijas pavalsts pētnieku komanda izmantoja priekšapmaksas Visa kartes, lai iegādātos dažādas preces, kuras ikdienu milzīgos apmēros reklamē surogātpasta izsūtītāji. Pētnieki pēc tam izsekoja preču piegādes un naudas transakciju ceļus un nonāca pie dramatiska atklājuma.

95% no visām transakcijām, kas tiek veiktas par «spameru» precēm, notiek caur trijām bankām – Azerbaidžānas Azerigazbank, Sentkitsas un Nevisas Nacionālo banku un Latvijas DnB Nord.

Caur DnB Nord tiek veiktas tādu tīklu transakcijas, kā, piemēram, EvaPharmacy, Online Pharmacy un USHealthcare.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Lietas, kas saistītas ar Kobi Braiantu, tiek tirgotas par miljoniem

Lelde Petrāne, 31.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc precēm, kas saistītas ar Kobi Braiantu, sasniedza drudža līmeni gandrīz uzreiz pēc tam, kad leģendārais basketbolists gāja bojā helikoptera avārijā kopā ar savu 13 gadus veco meitu Džiannu un septiņiem citiem cilvēkiem, vēsta "CNN".

Apģērbs ar K. Braianta tematiku "Nike" tīmekļa vietnē jau bija pilnībā izpārdots mazāk nekā dienu pēc negadījuma.

Daudzi fani sērfo interneta izsoļu platformā "eBay" un citās tirdzniecības vietnēs, lai iegādātos jebkādas ar aizsaulē aizgājušo basketbolistu saistītas piemiņlietas. To izmanto pārdevēji, kuri uzskrūvējuši pamatīgas cenas, īpaši tām lietām, uz kurām ir K. Braianta autogrāfi.

Tā, piemēram, kāds "eBay" reģistrēts pārdevējs vēlējies 3 miljonus ASV dolāru par basketbola bumbu, kuru 2002. gadā parakstījis K. Braiants un pārējā "Lakers" komanda. Kāds cits prasījis 2,88 miljonus ASV dolāru par "unikālu" bumbu, kuru K. Braiants parakstījis pēc pirmā NBA titula iegūšanas. Turklāt pārdevējs apgalvo, ka šīs bumbas vērtība pēc desmit gadiem būs 10 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankas šogad saņēmušas rekordlielu summu – 38.5 miljardus USD – overdraftu maksājumos, ziņo Financial Times.

Ieņēmumu summa gandrīz divas reizes pārsniedz summu, kas overdraftu maksājumos tika saņemta 2000. gadā.

Tas varētu radīt palielinātu publisko nepatiku pret ASV finanšu sektoru, uz kuru izdarīts liels politiskais spiediens, lai ASV bankas atvieglotu kredītu slogu patērētājiem padarot kredītus gan vieglāk pieejamus, gan samaksājamus, tā ft.com. Galu galā par ASV nodokļu maksātāju naudu daudzas ASV bankas tikušas izglābtas no bankrota.

Šādai notikumi liecina par to, ka ASV CB varētu kā prioritāti izstrādāt stingrākus patērētāju izmaksu noteikumus, tā Financial Times.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

LTRK: izmaiņas automātiskās rēķinu apmaksas pakalpojuma funkcionalitātē radīs papildu izmaksas uzņēmējiem

Lelde Petrāne, 06.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2015.gada 1.janvāra Latvijas banku plānotās izmaiņas paredz, ka esošais rēķinu automātiskā maksājuma pakalpojums tiks aizstāts ar citu risinājumu. Atsevišķas bankas plāno piedāvāt klientiem e-rēķinu piegādi internetbankā, kur klients varēs izvēlēties rēķina apmaksas veidu (t.sk. automātisku rēķinu apmaksu). Komisijas maksu par plānoto pakalpojumu – papildu e-rēķinu piegādi interneta bankā - turpmāk iekļaus komersanta, pakalpojuma sniedzēja rēķinā klientam.

Komersanti līdz šim ir ieguldījuši līdzekļus IT sistēmu izveidē un attīstībā, lai atbilstoši normatīvo aktu noteikumiem nodrošinātu klientiem iespēju saņemt rēķinu bez papildu maksas vienā rēķina piegādes kanālā. Lai arī pēc 2015.gada 1.janvāra plānotajām izmaiņām komersanti varētu atsevišķu banku klientiem piedāvāt ērtību apskatīt rēķinu internetbankā un veikt rēķinu maksājumus automātiski, paredzamas būtiskas papildu investīcijas IT sistēmās, datu apmaiņas nodrošināšanai ar bankām, norāda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Ja šobrīd bankas slēdz vienošanos ar klientu par automātisko rēķinu apmaksu, un komisijas maksu par pakalpojumu klients maksā bankai, jaunajā e-rēķinu piegādes risinājumā atsevišķas bankas komisijas maksu plāno iekasēt no komersanta, kurš pēc bankas klienta pieprasījuma papildu nodrošinās e-rēķina piegādi internetbankā. E-rēķina piegāde nenodrošinās tā apmaksu – to, kādā veidā rēķinu apmaksāt, paliks klienta ziņā. Plānotajai kārtībai komisijas maksu par banku pakalpojumu iekasēt no komersanta nav pamatojuma, jo komersants nav ne pakalpojuma lietotājs, ne labuma guvējs, uzsver biedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Indija no Ķīnas var pārņemt pasaulē lielākās gaisa piesārņotājas statusu

Dienas Bizness, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas (PVO) aplēsēm 2014. gadā atmosfēras gaisa piesārņojums pasaulē kopumā bija aptuveni 3,7 miljonu cilvēku nāves cēlonis, savukārt kopējais nāves gadījumu skaits, ņemot vērā gan atmosfēras gaisa piesārņojumu, gan gaisa piesārņojumu telpās, sasniedz septiņus miljonus cilvēku gadā, piektdien raksta laikraksts Diena.

PVO paspārnē esošā Starptautiskā Vēža izpētes aģentūra uzskata, ka gaisa piesārņojums ir viens no galvenajiem onkoloģisko saslimšanu cēloņiem. Kā norāda nekomerciālās klimata izpētes organizācijas Berkeley Earth eksperti, visdramatiskākā situācija ir Ķīnā, kurā atmosfēras gaisa piesārņojums ik gadu kļūst par 1,6 miljonu cilvēku nāves cēloni. Tas nozīmē, ka gaisa piesārņojums izraisa aptuveni 4400 nāves gadījumu dienā jeb 17% visu nāves gadījumu Ķīnā. Jāpiebilst, ka Ķīnas varas iestādes cenzē statistisku par gaisa piesārņojuma izraisītajiem nāves gadījumiem un saslimšanām, tamdēļ dažādu organizāciju aplēses atšķiras, bet 1,6 miljoni ir vidējais rādītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaisa piesārņojums Eiropas reģiona valstīm ik gadu izmaksā 1,6 triljonus ASV dolāru, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tādas ir Pasaules veselības organizācijas (WHO) aplēses. Šīs izmaksas rodas uz gaisa piesārņojuma izraisīto slimību un aptuveni 600 tūkst. (2010. gada dati Eiropā) priekšlaicīgo nāves gadījumu rēķina. Šāds pētījums par Eiropas reģionu, kurā apkopoti 53 valstu rādītāji, veikts pirmo reizi un šokējošie 1,6 triljoni dolāru atbilst vienai desmitdaļai no Eiropas Savienības IKP 2013. gadā.

Gaisa piesārņojuma izraisīto nāves gadījumu izmaksas gan veido 1,4 triljonus ASV dolāru, pārējos 10% pievieno izmaksas no piesārņojuma izraisītajām slimībām. Desmit valstīs no 53 šīs izmaksas veido vismaz 20% no IKP. Šo izmaksu tautsaimnieciskā vērtība – 1,6 triljoni dolāru – atbilst summai, ko sabiedrībai ar nepieciešamo iejaukšanos ir jāmaksā, lai šos nāves gadījumus un saslimšanas novērstu. Šajos aprēķinos katram nāves gadījumam un slimībai tiek piešķirta noteikta vērtība, kas nav saistīta ar konkrētās personas vecumu, un šī vērtība atšķiras atkarībā no katras valsts ekonomiskās situācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru