Pašmāju pavārs Mārtiņš Sirmais septembrī vērs durvis jaunam restorānam Vecrīgā. Iecerēts, ka maltīti šajā restorānā varēs ieturēt par zemām cenām.
Restorāns, kuru M. Sirmais veido kopā ar kādu draugu, savu darbu sāks septembra sākumā un tas atradīsies Jēkaba kazarmās - šobrīd topošā restorāna telpās notiek remontdarbi, bet pats Sirmais meklē jaunus darbiniekus, kuri vēlētos pievienoties radošajam restorāna kolektīvam, vēsta portāls Mango.
«Katru dienu, atverot savu elektroniskā pasta kastīti, es gandrīz apraudos no priekiem, jo izrādās, ka pie mums ir tik daudz cilvēku, kuri grib strādāt un mācīties,» par potenciālo darbinieku atsaucību prieku neslēpj pavārs.
Jaunā maltīšu ieturēšanas vieta, kurā būs 60 sēdvietas, veidota Rīgā tā saucamajā «pavāru restorāna» stilā.
«Restorānam pa vidu būs atvērtā virtuve, kas aizņems aptuveni pusi no visas telpas. Tur tad arī rosīsies pavāri un visu acu priekšā gatavos maltītes, bet būs arī viesmīļi, kuri rūpēsies par atspirdzinājumiem,» ideju raksturo Sirmais.
Savulaik, kad durvis vēra Sirmā vadītais restorāns Māja Kalnciema ielā, no kura gan pats pavārs pirms septiņiem mēnešiem esot «juridiski atbrīvojies» un pārdevis sev piederošo daļu, viņš saņēma pārmetumus par nepamatoti augstajām cenām - jaunajā restorānā gan tiks ievērota cita, daudz demokrātiskāka un draudzīgāka cenu politika.
«Šis būs zemo cenu restorāns - tajā būs tādas cenas, kādas es pats varētu atļauties,» stāsta Sirmais un atklāj, ka maltīte vienai personai maksās cenu amplitūdā no trim līdz desmit latiem.
«Mūsu mērķauditorija būs pavāri un cilvēki, kuriem patīk ēst un kuri domā par to, ko viņi ēd, bet kuri nav bagāti,» skaidro pavārs.
Paralēli darbam pie jaunā restorāna telpu iekārtošanas M. Sirmais vēl aizvien saimnieko galerijā Istaba, kā arī darbojas aprīļa sākumā golfa klubā Viesturi atvērtajā restorānā, gatavojas jaunajam televīzijas šovam un raksta savu otro grāmatu.