Bauskas novada Codes pagasta saimniecība Kraujas saņēmusi apliecinājumu par starptautiskā Slow Food sertifikāta piešķiršanu, laikrakstam Bauskas Dzīve apstiprinājusi saimniece Gunta Čepuka.
«Esam saņēmuši oficiālu vēstuli par starptautiskā sertifikāta piešķiršanu no pasaules Slow Food organizācijas centra Itālijā,» saka G. Čepuka.
Kā skaidro lauku konsultante Raimonda Ribikauska, Kraujās izpildīts organizācijas noteiktais kritēriju kopums par kvalitatīvu produkcijas ražošanu. «Tā ir liela atzinība un sasniegums, kas rāda mūspuses ražotāju atbildību un produktu kvalitāti,» vērtē konsultante.
Slow Food ir starptautiska organizācija, kurā apvienojas dabai un cilvēkam draudzīgi tapušu vietējo produktu ražotāji un izmantotāji, pretstatot pārtikas sezonalitāti un katrai vietai raksturīgās īpašības globalizācijai ar «fast food» jeb ātrās ēdināšanas tīkliem. Slow Food Riga veidošanas iniciators Latvijā ir šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Vairāk lasiet laikraksta Bauskas Dzīve drukātajā izdevumā trešdien, 16. septembrī.