No 14. līdz 20. novembrim Tokijā latviešu šefpavāra Jāņa Zvirbuļa vadībā notiek pasākumi, lai Japānas publiku iepazīstinātu ar latviešu ēdieniem, informēja Ārlietu ministrija.
Japānas universālveikala Isetan restorānā Kitchen Stage no 12. līdz 17. novembrim iespējams izbaudīt latviešu ēdienu pusdienu piedāvājumu, kuru pagatavošanā izmantoti pelēkie zirņi, ķirbis, šprotes, rupjmaize, bietes un citas latviskās garšas produkti, pasniedzot ēdienus mūsdienīgi veidotā ēdienkartē. Pirmajās divās dienās latvisko pusdienu piedāvājumu bija izvēlējušies vairāk nekā 100 apmeklētāju dienā, uzstādot šī restorāna rekordu.
Vienlaikus restorānā Kitchen Stage 15. un 16. novembrī notika arī šefpavāra Jāņa Zvirbuļa vadīti semināri par latviešu virtuves tradīcijām, tās iezīmēm un mūsdienu tendencēm. Semināra dalībniekiem tika piedāvāta iespēja vērot speciāli izveidotās ēdienkartes pagatavošanu un baudīt latviskos ēdienus.
Ņemot vērā lielo interesentu skaitu, dalība semināros bija noteikta pēc izlozes principa.
Savukārt, 13. un 17. novembrī viesnīcas Grand Hyatt French Kitchen restorānā vakariņas bija organizētas masu mediju pārstāvjiem un ēdienu apskatu veidotājiem. Vakariņu ēdienkarti izveidoja un ēdienus gatavoja šefpavārs Jānis Zvirbulis ar palīgu Ronaldu Strigunu, apvienojot mūsdienu starptautiskās virtuves garšas ar tradicionālām latviskām ēdienu sastāvdaļām – briežu gaļu, skābenēm, rupjmaizi, cidonijām, baravikām un gailenēm.
Gan universālveikala Isetan restorānā Kitchen Stage, gan viesnīcas Grand Hyatt French Kitchen restorānā piedāvātie ēdieni tika gatavoti no produktiem, kas pieejami gan Latvijā, gan Japānā, parādot produktu apstrādes un izmantošanas lielo daudzveidību un dažādas garšas tradīcijas.
Uz pasākumiem tika aicināti Japānas lielāko masu mediju pārstāvji, ēdiena apskatu veidotāji un ar tūrisma nozari un restorānu uzņēmējdarbību saistītie profesionāļi.