Atvērtas vēl divas Raunas dārzs eklērnīcas un turpat astoņkāršots apgrozījums, ieviests jauns piedāvājums veselīgas ātrās ēdināšanas segmentā – pokiju bārs
Pirms pusotra gada Raunas dārza īpašnieks Andrievs Jansons DB prognozēja eklēru uznācienu, kas arī ir sagaidīts, – šos saldos našķus sāka cept un pārdot teju katra sevi cienoša konditoreja. Tagad viņš gaida havajiešu ēdiena pokija, kas no Amerikas straujiem soļiem ienāk Eiropā, uzvaras gājienu arī Latvijā. Šogad SIA Puravs AJ, kas veic trīs eklērnīcu saimniecisko darbību, plāno apgrozījumu vairāk nekā viena miljona eiro apjomā.
«Bijām pirmie, kuri fokusējās uz eklēriem, kas gatavoti nevis uz sviesta, bet vārītā krēma bāzes, tāpēc esam ieguvuši lielu tirgus daļu. Rīgā mums ir daudz pastāvīgo klientu, kas pēc mūsu ceptajiem eklēriem ir gatavi braukt lielus attālumus. Esam pieprasīti arī reģionos, pāris reižu braucām uz pasākumiem Valmierā, tur mūs aicināja atvērt eklērnīcu, taču šobrīd šādu iespēju neapsveram, jo vešanas laikā eklērs zaudē savas garšas īpašības, bet investēt ceptuvē ārpus Rīgas pašlaik neatmaksājas,» skaidro A. Jansons.
Pagājušā gada septembrī Mārupē tika atvērta otrā, bet decembrī Rīgā, Ulmaņa gatvē, – trešā eklērnīca Raunas dārzs. Ulmaņa gatvē ierīkota plaša telpa arī meistarklasei. A. Jansons ir iecerējis vadīt īpašas apmācības ēst gatavošanā tieši vīriešiem. «Daudzi vīrieši joprojām nezina, ka gatavot ēst nemaz nav tik grūti, vai arī viņi izvairās no šīs nodarbes, jo īsti neprot to darīt un baidās piedzīvot neveiksmi,» teic uzņēmējs.
«Šovasar plānots izveidot ekskluzīvo desertu līniju. Tie būs trīs, pieci eklēru veidi, kuru cena būs aptuveni seši eiro gabalā,» stāsta A. Jansons.
Raunas dārzā Mārupē ir atvērts pokiju bārs. «Pokijs ir «dzimis» Havajās, Amerikā ir ļoti daudz to bāru. Pati galvenā sastāvdaļa ir jēla, marinēta zivs. Tradicionālā pokija piekritēji ēd pamatā tikai zivi, pārējie pievieno nūdeles, rīsus, salātus, dārzeņus un dažādas mērces,» stāsta uzņēmējs.
Visu rakstu Gaidot pokiju bumu lasiet 6. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.