Jaunākais izdevums

Pirmā komiksa eksemplārs, kurā bija vērojams plašu popularitāti ieguvušais varonis Supermens, internetā pārdots par vienu miljonu ASV dolāru, vēsta BBC.

1938. gadā izdotā Action Comics pirmā numura cena tolaik bijusi 10 centi. Tagad to pārdevis privāts pārdevējs privātam pircējam - neviens no šiem cilvēkiem netiek saukts vārdā.

Stefans Fišers, ASV izsoļu vietnes Comic Connect līdzīpašnieks, sacījis, ka šis bija

«komiksu grāmatu Svētais grāls».

Iepriekšējā rekordcena par komiksu grāmatu tika sasniegta 2009.gadā un tā bija 317,200 ASV dolāri. Tas arī bija Action Comics pirmā izdevuma eksemplārs, bet sliktākā stāvoklī.

Jaunākais darījums noticis tikai dažas minūtes pēc tam, kad izdevums tika izlikts izsolē.

Uz eksemplāra vāka redzams Supermens, turot paceltu automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komiksu sērijas Action Comics pirmais numurs, kurā arī debitēja Supermens, ticis pārdots par 2,16 miljoniem ASV dolāru, tādējādi kļūstot par pasaules dārgāko komiksu.

Netiek atklāts ne pircēja, ne arī pārdevēja vārds, taču izskanējušas baumas, ka iepriekšējais īpašnieks bijis Holivudas aktieris Nikolass Keidžs, vēsta BBC.

Tā ir pirmā reize, kad kāds komikss ir ticis pārdots par cenu, kas ir lielāka nekā divi miljoni ASV dolāru. Jāpiezīmē, ka komikss tika izdots 1938. gadā un maksāja 10 ASV centus.

Tiek uzskatīts, ka saglabājušās aptuveni simts eksemplāri, no kurām labā stāvoklī ir tikai daži. Pērn par 1,5 miljoniem ASV dolāru tika pārdots cits šī paša komiksa eksemplārs.

Komiksu pasaules pārzinātāji atzīst, ka, sarežģoties ekonomikas situācijai, komiksu pirkšana un pārdošana ir kļuvusi ļoti populāra – reti kolekciju priekšmeti ir drošāki nekā nekustamais īpašums vai vērtspapīri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem patīk lasīt par slavenībām, kuras tērē milzīgas naudas summas luksusa precēm, pat šajos grūtajos laikos. Galu galā kurš gan nebūtu pārsteigts, uzzinot ka Parisai Hiltonei pieder 325 tūkstošus ASV dolāru vērta suņu būda, kas ir precīza viņas savrupmājas kopija.

CNBC izveidojis sarakstu, kurā aplūko, par kādām precēm daži bagātie un slavenie bijuši gatavi iztērēt pat miljonu ASV dolāru un vairāk. Medijs piebilst, ka bieži vien šo pirkumu praktiskums ir labākajā gadījumā apšaubāms, bet sliktākajā - tādā vispār nav.

Rašs Limbo (Rush Limbaugh)

Politikas komentētājs Rašs Limbo par dzīvi nevar sūdzēties. Viņa radio šovs The Rush Limbaugh Show ir visaugstāk novērtētais radio sarunu šovs Amerikā, un viņam ir astoņu gadu līgums ar Clear Channel Communications 400 miljonu ASV dolāru vērtībā. Diemžēl Limbo mazāk veicas personīgajā dzīvē. Viņš trīsreiz gājis pie altāra un visas trīs reizes arī izšķīries.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

PR eksperts: Putina taisīšana par supermenu ir kļūda

Andrejs Vaivars, 29.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veidojot Vladimira Putina tēlu pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, viņš kļūdaini tiek attēlots kā supermens, tā intervijā DB atzīst viens no vadošajiem Krievijas melnā PR speciālistiem Antons Vuima.

«Krievijas PR speciālistiem ir diezgan maldīgs priekšstats par to, ka Putinu vajag rādīt kā supermenu, kā superaģentu. Jāņem vērā, ka Krievijā pēdējās desmitgades vadoņi tika attēloti nevis kā supermeni, bet gan kā gudri domātāji, ģēniji, gudri vadītāji, kas vada valsti un tas bija pareizi. Savukārt supermeniem ir pavisam citas funkcijas,» tā A. Vuima.

Viņš arī atceras gadījumu, kad izgāšanos, starp citu, tieši PR aktivitāšu dēļ piedzīvojis V. Putina atbalstītā politiskā spēka Vienotā Krievija pārstāvja mēģinājums opozīcijas saorganizētā mītiņa dalībniekiem izskaidrot, ka problēma, pret kuru viņi protestē, nemaz neeksistē. Proti, pirms Krievijas Domes vēlēšanām Putina opozīcija rīkojusi mītiņus pret būvniecības ieceri, proti, pret plānu skaistā vietā uzcelt jaunu dzīvokļu māju. Turklāt šie mītiņi tika rīkoti vietās, kur neviens neko būvēt netaisījās.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Silto vietu cienītāji jeb sēdētāji uz vairākiem krēsliem vienlaikus

Dienas Bizness, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ļaut vai neļaut vienam cilvēkam apvienot darbu pašvaldības deputāta amatā un vēl kaut kur, piemēram, kādā izpildvaras institūcijā vai arī kapitālsabiedrībā?! Šāds jautājums ir aktualizējies, strādājot ar Pašvaldību likumu, un jāteic, ka vienkāršs risinājums šeit diez vai būs iespējams.

Protams, paanalizējot, kādus amatus spēj apvienot viena otra pašvaldības amatpersona, laiku pa laikam rodas sajūta, ka vai nu diennaktij ir vismaz 36 stundas, vai arī supermens nav tikai literārs tēls.

Reāli domājot, tomēr rodas bažas, ka ir atsevišķi personāži, kuriem izdodas algu saņemt vairākās vietās, ar pilnu atdevi nestrādājot nevienā. Un šādu situāciju nevar pieļaut neviens darba devējs - ne uzņēmuma īpašnieks, ne arī ierindas vēlētājs. Tāpat taisnība ir tiem ekspertiem, kuri norāda, ka nereti pašvaldību deputāti nonāk interešu konfliktā, pieņemot lēmumus par struktūrvienībām, kurās paši ir amatpersonas. Tādēļ arī būtu pareizi noteikt, ka šāda amatu apvienošanas kārtība ir pārtraucama. Nenoliedzami būtu labi, ja attiecīgā norma tiktu ieviesta un tā tiešām arī darbotos. Dzīves īstenība tādā gadījumā gan var izrādīties nedaudz citādāka. Pirmkārt, jāņem vērā, ka pašvaldības Latvijā ir ne tikai Rīga, Ventspils, Liepāja vai Daugavpils, bet arī daudz dažādi mazie novadi. Atceroties gatavošanos iepriekš notikušajām pašvaldību vēlēšanām, prātā nāk reizes, kad vienā otrā mazākā pašvaldībā ar grūtībām tika izveidots tikai viens saraksts, tādējādi panākot, ka vēlēšanas tur vispār var notikt. Pieņemot, ka amatus apvienot nedrīkst, tiktu panākts vien tas, ka kandidātu listēs būtu to cilvēku vārdi, kuriem tāpat neviens darbu dot negrib.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais komikss par Supermenu ceturtdien izsolīts par 956 000 ASV dolāru (858 500 eiro).

Komikss iznāca 1938.gadā, un tolaik maksāja desmit dolāra centus. Līdz mūsdienām saglabājušies apmēram simt komiksa eksemplāru, taču ne visi ir labā stāvoklī.

Ceturtdien Heritage Auctions izsolē pārdotā komiksa stāvoklis novērtēts ar 5,5 no 10.

Izsoļu nams sacīja, ka komiksu pārdevis amerikāņu kolekcionārs, kurš 90.gados to nopircis par 26 000 dolāru (23 350 eiro).

2014.gadā tā paša komiksa eksemplārs, kura stāvoklis bija novērtēts ar 9, tika pārdots par 3,2 miljoniem dolāru (2,9 miljoniem eiro).

Pēc pirmās komiksu grāmatas iznākšanas Supermens kļuva par fanu iemīļotu varoni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smilšu kino (SIA Deserto) radītāja Zane Pumpure-Prāmniece pievērsusies jaunam projektam, piedāvājot ar krāsainām smiltīm veidojamas glezniņas bērniem ar īpašu Lāčplēša dienai un Latvijas dzimšanas dienai veltītu tematiku

Smilšu aplikāciju princips ir līdzīgs kā uzlīmēm – kad noņem virsējo kārtiņu, apakšā atklājas lipīgs slānis, uz tās uzber smiltis, un tās pielīp. «Tas ir viegli, ātri, un rezultāts ir pietiekami radošs, jo bērni krāsas var kombinēt pilnībā pēc saviem ieskatiem. Katram sanāk pilnīgi cits rezultāts, bet kontūras palīdz zīmējumu noturēt formā,» saka Zane.

Domājot par to, ka vajadzētu radīt tieši Latvijas produktu un personalizētu attēlu sēriju, tapa divi zīmējumi – Latvija un Lāčplēsis. Tā kā viņas iecere bija piedāvāt ne vien rokdarbu komplektiņu, kas dod iespēju krāsot ar smiltīm, bet pildītu arī izglītojošo funkciju, viņa izvēlējās šos motīvus. «Šobrīd bērniem lielā klāstā ir dažādi ārzemju varoņi – Supermens, bruņurupuči nindzjas u.tml., un īsti nav latviešu alternatīvas, ko piedāvāt. Ja vecāki nav paši pēc savas iniciatīvas stāstījuši, bērni nezina, kas ir Lāčplēsis. Tāpēc līdzās smilšu aplikāciju komplektam ielikām pasaku par Lāčplēsi, lai būtu pamats, kas bērnus ieinteresētu, kas tas tāds ir, kāds varētu izskatīties, kāpēc viņš latviešiem ir tik īpašs, kādi bija viņa varoņdarbi,» stāsta Zane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgus, kuru baro leģendāri stāsti un slavenību kults

Jānis Šķupelis, 29.11.2019

Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem vienmēr interesējušas lietas, kuras apvij leģendāri stāsti vai kuras piederējušas kādai slavenai personībai. Tas tradicionāli nozīmē, ka ap šīm lietām ir izveidojies zināms tirgus.

Proti, ja kolekcionārs grib iegādāties šādu priekšmetu, viņš to var arī darīt, piemēram, ar privātu vienošanos vai caurskatāmāku izsoļu palīdzību. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi slavena persona. Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru. Pirms tam tika gaidīts, ka šis apģērba gabals tiks pārots par 200 līdz 300 tūkstošiem dolāru un interesanti, ka iepriekšējais tās īpašnieks 2015. gadā to bija iegādājies par 137,5 tūkst. ASV dolāru.

Par ievērojamām summām var pārdot arī dažādus Holivudas filmu priekšmetus. Finanšu ziņu portāls "Barrons" ziņo, ka 16. decembrī "Julien’s Auctions" organizētā izsolē liela interese varētu būt gaidāma par priekšmetiem no tādām filmām un seriāliem kā "Gredzenu pavēlnieks", "Supermens" un "Zvaigžņu ceļš" (Star Trek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālajai atlabšanai labvēlīgi ietekmējot eksportu un kompānijām vairāk investējot, Vācijas ekonomika šā gada otrajā ceturksnī augusi ātrākajā tempā kopš valsts atkalapvienošanās pirms divdesmit gadiem, vēsta Bloomberg.

Iekšzemes kopprodukts (IKP) pieaudzis par 2,2%, salīdzinot ar pirmo ceturksni, kad tas auga par 0,5%, liecina Federālā statistikas biroja dati. Tas ir ātrākais pieaugums kopš sākts apkopot datus par apvienoto Vāciju 1991.gadā.

Bloomberg News aptaujātie ekonomisti bija prognozējuši, ka ekonomika otrajā ceturksnī varētu augt par 1,3%.

Kā norāda Bloomberg, Eiropas lielākā ekonomika galvenokārt gūst labumu no globālā pieprasījuma atjaunošanās. Taču, tā kā valdības 16 valstu eirozonā ierobežo izdevumus, lai iegrožotu pieaugošos budžeta deficītus, pastāv risks, ka valsts izaugsme tuvākajos mēnešos varētu sabremzēties.

Komentāri

Pievienot komentāru