Kopš februāra a/s Cēsu alus pārdevusi jau 600 tūkstošus litru Ulmaņlaiku kvasa, kas ir vairāk nekā sākotnēji plānots.
Uzņēmuma sākotnējais mērķis bija līdz gada beigām pārdot miljons litru kvasa, kas tiks pārsniegts, pavēstīja a/s Cēsu alus Sabiedrisko attiecību vadītāja Agita Baltbārde.
Pieaugot dabīgi raudzētā kvasa īpatsvaram Latvijas kvasa tirgū, Cēsu alus paplašina Ulmaņlaiku kvasa tirdzniecību, piedāvājot patērētājiem arī izlejamo kvasu. Līdz rudenim Jūrmalā iedzīvotāji un atpūtnieki varēs iegādāties kvasu Lielupes, Dubultu, Dzintaru un Majoru dzelzceļa stacijās. Rīgā izlejamais Ulmaņlaiku kvass šovasar ir iegādājams visos lielākajos brīvdabas pasākumos un iedzīvotāju iecienītajos tirdziņos.
Jau ziņots, ka Ulmaņlaiku kvass tiek gatavots pēc tradicionālas metodes, tādēļ šajā produktā var būt līdz 0,5 % alkohola. Dabiskas rūgšanas gaitā radies iespējamais alkohola procents nepadara dabiski raudzēto kvasu par alkoholisku dzērienu, līdz ar to uz Ulmaņlaiku kvasu neattiecas alkoholiskajiem dzērieniem noteiktie ierobežojumi par produkta atrašanās vietu un tirdzniecības aizliegumu.