Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A klases biroju ēka New Hanza biroji M.Tāla ielā 1 blakus kultūrvietai Hanzas perons nule saņēmusi BREEAM Excellent līmeņa sertifikātu.

BREEAM sertifikāts apliecina ēku atbilstību augstiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, nodrošinot apkārtējai videi un ēkas lietotājiem draudzīgus risinājumus.

BREEAM vērtējumu skalā ir pieci līmeņi: Pass, Good, Very Good, Excellent un Outstanding. BREEAM Excellent nozīmē, ka ēka ir izpildījusi ne mazāk kā 70% no BREEAM noteiktajiem standartiem.

Jau uzsākot projektu, attīstītājs izvirzīja mērķi ieviest ilgtspējīgus un energoefektīvus inženiertehniskos risinājumus un veidot ēku, lai tā atbilst tuvu nulles enerģijas ēkas prasībām (NZB), kas samazinātu ēkas uzturēšanas izmaksas un ik dienu kalpotu tās galvenajam lietotājam – biroju ēkas nomniekiem.“Pillar komanda var būt patiesi lepna, ka vēl vienai no mūsu attīstītajām ēkām ir izdevies sasniegt BREEAM Excellent līmeni. Tas ir apliecinājums Pillar augstajiem būvniecības standartiem un koordinētam komandas darbam, kur katrā būvniecības posmā komanda strādā ar vislielāko rūpību, koordinēti un saskaņoti,“ pastāstīja Pillar Capital Attīstības direktors un valdes loceklis Pēteris Guļāns.

Ēka ieguvusi vairākas būvniecības balvas, tostarp 2022. gadā starptautiskajā konkursā “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” atzīta par ilgtspējīgāko projektu Baltijā, savukārt skatē “Gada labākā būve Latvijā 2023” uzreiz divas balvas – nominācijā Publiskā jaunbūve projekts ieguva otro vietu, savukārt nominācijā BIM objekts birojs saņēma pirmo vietu.

New Hanza biroji M.Tāla ielā 1 tika nodota ekspluatācijā 2023. gada septembrī. Biroju ēku veido trīs korpusi ar kopējo platību 16 700 m2, bet nomas platība – 12 680 m2. Šobrīd nomai pieejami vien 1 200 m2, ar mazāko iespējamo nomas platību 250 m2. Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniedz 30 miljonus eiro. Ēkas apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošina grupas uzņēmums Pillar Property Management.

Pillar grupas uzņēmumi nekustamā īpašuma nozarē darbojas jau kopš 2006.gada. Šo gadu laikā Pillar kļuvis par pilna cikla nekustamo īpašumu attīstītāju, uzkrājot ievērojamu pieredzi un kompetenci visu veidu un mēroga attīstības un būvniecības projektos. Pillar darbu kvalitāti apliecina virkne saņemto godalgu Latvijā un Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Par energoefektīviem birojiem nomnieki gatavi maksāt vairāk

Armanda Vilciņa,12.07.2024

Teju visās no jauna uzbūvētajās biroju ēkās īpaši piedomāts arī par energoefektivitāti un dažādiem zaļajiem risinājumiem. Tā, piemēram, New Hanza birojos, kas šobrīd, vērtējot sertificētu ekspertu izsniegtos un publiski pieejamos biroju ēku energosertifikātus saņēmis visaugstāko energoefektivitātes novērtējumu galvaspilsētā, ievietota centralizēta vadības un automatizācijas sistēma, ar kuras palīdzību ērti vadīt un kontrolēt visas tehniskās funkcijas.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A klases biroju ēkās, kas saņēmušas BREEAM vai LEED sertifikātus, nomas maksas ir vidēji par 3 līdz 5% augstākas, nekā biroju namos, kas nav sertificēti, liecina Colliers dati.

Šobrīd Baltijā sertificēti 42% jeb 1 154 000 kvadrātmetru (m2) no kopējās pieejamās biroju platības, bet Viļņā šis rādītājs sasniedz pat 56%. Tirgus eksperti atzīmē, ka nomniekiem, sevišķi starptautiskiem uzņēmumiem, mūsdienās ir augstas prasības attiecībā pret energoefektivitāti - nekustamā tirgus spēlētāji šo situāciju ļoti labi apzinās un nevēlas ierobežot sevi nomnieku izvēlē, līdz ar to pēdējo gadu laikā lielākā daļa no jauna būvēto ēku ir paredzētas sertificēšanai.

Biroji kļūst zaļāki

Pēdējos piecos gados Latvijā attīstīti vairāki nozīmīgi biroju ēku projekti, kā rezultātā 2023.gadā kopējā biroju ēku platība Rīgā jau pārsniedza 756 tūkstošus kvadrātmetru (m2), liecina CBRE dati. Sevišķi aktīvi biroju ēku būvniecībā bijuši tieši pēdējie divi, trīs gadi. Lielākais šajā laika posmā realizētais projekts Rīgā ir bijis Zunda Towers, Pārdaugavā, kas ekspluatācijā nodots 2020.gada janvārī. Otrajā vietā ierindojas biroju ēku projekts Novira Plaza, bet trešajā - Hanner attīstītais komplekss Jaunā Teika III.

Komentāri

Pievienot komentāru