Jaunākais izdevums

Trešdien Maskavas centrā, iznākot no restorāna, nošauts viens no ietekmīgākajiem Krievijas mafijas bosiem - ar vectēva Hasana iesauku pazīstamais Aslans Usojans, pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Incidents noticis pie restorāna Karetnij dvor, norādīja ministrija, piebilstot, ka liktenīgā lode raidīta no snaipera šautenes.

Neatguvies no ievainojuma, Usojans miris slimnīcā, ziņu aģentūrai "RIA Novosti" sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Apšaudes gaitā lode kādu sievieti savainojusi kājā, vēsta mediji.

Usojans izdzīvoja atentātā Maskavas centrā 2010.gada septembrī, kad uzbrucēja lode trāpīja viņam vēderā.

Viņš tika uzskatīts par Krievijas mafijas krustēva Vjačeslava Ivaņkova jeb tā dēvētā Japončika tuvu līdzgaitnieku. Japončiks tika nogalināts atentātā 2009.gadā.

Kaut arī kopš haotiskajiem 90.gadiem pasūtījuma slepkavības cīņā par ietekmi biznesa pasaulē Maskavā kļuvušas retākas, tomēr pilnībā šāda savstarpējo rēķinu kārtošanas prakse Krievijas galvaspilsētā nav izskausta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Jāuzvar «nacionālā» maksātnespējas mafija

Sandris Točs, speciāli DB, 20.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvieši pelna ar to, ka iznīcina paši sevi. Maksātnespējas administrācija – latviešu «nacionālā nozare», pēdējais, kas «mums vēl palicis». Varbūt pārspīlēti, tomēr šie nereti apkārt dzirdētie teicieni parāda tendenci, kas ir attīstījusies pēdējos divdesmit gados.

Gribēju likt virsrakstu «Nacionālā maksātnespējas apvienība». Taču tas būtu negodīgi pret Nacionālo apvienību. Maksātnespējas mafijas zirneklis ir caurvijis visas partijas. Nacionālajai apvienībai ir Sprūds, Lūsis, Gaidis Bērziņš, Parādnieks un Rasnačs. Vienotībai bija Bunkus, Vonsovičs un Rasa. Maksātnespējas mafijai ir atbalsta punkti visās partijās – arī Saskaņā, ZZS un pat jaunajos veidojumos, kas izliekas tīri.

Tāpēc nebruksim virsū Nacionālajai apvienībai. Tai tāpat ir grūti. Nacionālajā apvienībā ir daudz gaišu, parastu cilvēku, kas partijā ir idejas dēļ, kuri mīl Latviju, vēl tai labu un nav blēži. Nacionālā apvienība tiešām varēja kļūt par nacionālo partiju, kas apvieno visu Latvijas tautu, ar tādiem līderiem kā Ilmārs Latkovskis un Baiba Broka. Taču Nacionālā apvienība ieslodzīja pati sevi un atteicās no nacionālās idejas. Un, jo mazāk Nacionālajā apvienībā palika nacionālo ideju, jo lielāku vietu tajā ieņēma maksātnespējas administratoru mafija, jo agresīvākas kļuva runas pret «svešajiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Iespēja uzspiest uz Krieviju ir daudz lielāka, nekā tas pašlaik tiek darīts,» intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka Lietuvas Militārās akadēmijas lektors Ļudas Zdanavičs, kurš vērtējis Krievijas ekonomikas lejupslīdes ietekmi uz Baltijas valstu ekonomiku.

«Lielai daļai ģimenes dzīvo vai braukā par Rietumiem, viņiem te ir daudzums dažādu resursu. Saskaņā ar dažiem pētījumiem, no Krievijas pēdējo 20–25 gadu laikā ir izvesti aktīvi līdz 2,5 triljonu dolāru vērtībā. Kaut kur jau tā nauda ir nosēdusies, nekustamos īpašumus ieskaitot, un ar to ļoti maz kas ir iesākts.

Rietumos ir divējādas sajūtas. Viena ir, ka pašreizējā Krievija, kas visur bāžas, ir slikta, bet no otras puses, tāda Krievija kā 90. gados arī nav vēlama. Atceraties tā laika filmu sižetus – ka mafija Krievijā ir tikusi pie slikti apsargātajiem kodolieročiem? Šādu scenāriju arī neviens negrib – to haosu un sabrukumu. Jautājums ir, līdz kādai robežai Krievijas «pīrāga» sarukšanai ir jānotiek, lai rastos reālas pārmaiņas Krievijas politikā,» stāsta Ļ. Zdanavičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Vai Ašeradens nozaga tautai 78,9 miljonus?

Sandris Točs, speciāli DB, 06.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministrs tagad triju gadu laikā sola izdarīt to, ko jau pirms diviem gadiem solīja izdarīt «nākamgad». OIK vajadzēja būt atceltam jau vakar. Jau vismaz divus gadus ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens staigā apkārt un stāsta, kā gatavojas risināt OIK jautājumu. Tagad ir pietuvojušās ekonomikas ministra pilnvaru termiņa beigas, jo tuvojas šīs Saeimas pilnvaru beigas un rit Kučinska valdības pēdējie mēneši, bet Ašeradens sola, ka OIK varbūt tiks atcelts līdz 2022. gadam.

Tas nozīmē, ka Ašeradens kā ekonomikas ministrs OIK neatcels un to neizdarīs arī Māra Kučinska valdība. Faktiski visa šīs solīšana «kaut ko darīt ar OIK» ir izrādījusies nekas cits kā sabiedrības mierināšana, ņemot vērā, ka cilvēki ir augstākā mērā sašutuši. Mierināšana melojot, maldinot un imitējot aktīvu politiķa darbību, kurš tiekas un sasauc darba grupas, protams, par mūsu, nodokļu maksātāju, naudu, kuri jau tāpat pārmaksā par elektrību. «Tautas nodoklis OIK mafijai» ir sadārdzinājis elektrību par 30% dārgāk nekā Igaunijā un 42% dārgāk nekā Lietuvā

Cilvēki ir šokā, saņemot elektrības rēķinus, kuros, rūpējoties par caurspīdīgumu un atklātību, ir ailīte, kuras precīzāks nosaukums tiešām būtu «tautas nodoklis OIK mafijai». Par ko? Cilvēki ir nesaprašanā, prese ir sašutusi, nedaudz piemirstot, kā vēl nesen jūsmoja par atjaunojamo energoresursu ieviešanu, «zaļo enerģiju», «enerģētisko neatkarību», «nokāpšanu no Krievijas gāzes adatas» un citām klišejām, ar kurām tika pavadīta absolūti nepamatotā sadārdzināto elektrības ražotņu ieviešana Latvijā apjomos, kādos to nedara neviena Eiropas valsts. Lielākā daļa ES valstu AER īpatsvars nesasniedz pat 20%, kamēr Latvijā tā ir 37% energoresursu bilancē. Par šo neprātu nākas dārgi maksāt. Tiešā veidā – rēķinos. Netiešā veidā, kas īstenībā ir tikpat tiešs, kad OIK pieliek punktu tādai rūpnīcai kā Liepājas metalurgs, kura vairs nespēj konkurēt tirgū pārmērīgās elektrības dārdzības dēļ. Latvijas ekonomika attīstītos labāk, ja nebūtu OIK. Tas nozīmē, ka daudzi arī nebūtu aizbraukuši no Latvijas, ja nebūtu OIK. Grūti atrast otru tik acīmredzami kaitīgu un pret Latvijas interesēm vērstu instrumentu kā OIK. Un tātad atceramies vēlreiz saukļus, ar kuriem tas tika ieviests.

Komentāri

Pievienot komentāru