Komandītsabiedrība EXPO 2015 izsludinājusi konkursu restorāna operatora izvēlei Latvijas paviljonā starptautiskajā izstādē World Expo 2015 Milānā, Itālijā, informē Expo 2015 pārstāvji.
Restorāna operatoram jānodrošina Latvijas paviljona konceptam atbilstoši kvalitatīvi ēdināšanas pakalpojumi un dzērienu tirdzniecība no 2015.gada 1.maija līdz 31.oktobrim.
Pieteikumus var iesniegt komersanti ar ne mazāk kā trīs gadu pieredzi ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā, kuriem ir pieredze arī izbraukuma tirdzniecības organizēšanā. Savukārt pretendentu šefpavāriem nepieciešama padziļināta izpratne par latviešu ēdiena kultūru, latviešu tradicionālo un mūsdienīgo virtuvi, kā arī slow food kustības filosofiju. Ēdieniem jāatbilst līdzņemšanas (take away) konceptam. Tāpat restorāna operatoram jānodrošina ēdināšanas pakalpojumi paviljona konferenču telpām.
Paviljona uzkodu bāra koncepts paredz, ka apmeklētāji varēs izbaudīt Latvijai raksturīgus, tīrus un sezonālus produktus, kas pagatavoti, izmantojot gan tradicionālu, gan mūsdienīgu un inovatīvu pieeju. Tas saskan ar paviljona vadmotīvu Latvia - Nature inside. Uzkodu bāra koncepts paredz savienot slow food filosofiju ēdienu gatavošanā ar ātru apkalpošanu un līdzņemšanas principu pasniegšanā. Prognozēts, ka World Expo 2015 izstādi sešu mēnešu laikā kopumā apmeklēs līdz pat 20 miljoniem cilvēku un vismaz puse no tiem būs Itālijas iedzīvotāji.
Latvijas paviljona ēka starptautiskajā izstādē World Expo 2015 Milānā tiek veidota kā kupls ozols ar plašu atvērto ekspozīcijas telpu zem koka lapotnes, kur atradīsies arī uzkodu bārs. Paviljona ekspozīcijas koncepts paredz, ka apmeklētāji varēs izbaudīt Latviju ar visām maņām - garšu, dzirdi, redzi, ožu un tausti. Latvijas dalības mērķis ir stiprināt Latvijas kā ekoloģiski tīras, kultūras tradīcijām bagātas un ilgtspējīgas valsts tēlu.
Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 20. novembrim.