Pure Chocolate lolojums - tumšās šokolādes trifeles ar marcipāna pildījumi - ir triju valstu kopdarbs.
Tā šo gardumu raksturo uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants. Pure Chocolate ar jaunajām konfektēm startē konkursa Eksporta un inovācijas balva 2012 kategorijā Inovatīvākais produkts. Kvalitatīva beļģu šokolāde - Belcolade, vācu marcipāns, Latvijā radīta kombinācija un produkts.
Pure Chocolate ir dibināts 2007. gadā, pašlaik tas atrodas telpās, kur savulaik Aivars Žimants lika pamatus iepriekšējam biznesam Pure Food. 2011. gadā to nopirka Beļģijas uzņēmums Puratos, iepriekšējie īpašnieki vairāk pievērsās šokolādei. Uzņēmums pašlaik ražo 50 veidu trifeles. Trīs mainīgie, ar kuriem dažādākas kombinācijas veidojas, ir šokolādes ietvars, pildījums un dekors.
Pure Chocolate strādā ar divu veidu šokolādēm - 80% izstrādājumu ir ar piena šokolādi un 20% - ar tumšo. Balto šokolādi pašlaik tas neizmantojot, taču esot plāns ieviest arī to. Šokolādi ražotājs pēr no jau piesauktā beļģu ražotāja Belcolade, un tas ļauj uz iepakojuma norādīt Richest Belgium Chocolate. Pildījumi top no Puratos Latvia ražotajiem ievārījumiem, augu taukiem un citām sastāvdaļām.
Pērn Pure Chocolate eksporta apjoms palielinājās par 172% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Pašlaik uzņēmums produkciju sūta uz 17 valstīm.
Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness!
Ar citiem uzņēmumiem, kas šogad pretendē uz Eksporta un Inovācijas balvu 2012 variet iepazīties, klikšķinot šeit.