Atbalstot atsevišķu politiķu izteikumus, arī saimniecība Kunturi, līdzīgi kā daudzi citi Latvijas ražotāji, atzīmē, ka valsts iepirkumos lielākas priekšrocības būtu jādod vietējiem ražotājiem, tādējādi ne tikai atbalstot uzņēmējdarbības izaugsmi, bet arī stimulējot ekonomiku.
Kā skaidro saimniecības Kunturi pārstāve Gunta Bole, «šobrīd nereti izveidojas situācija, kad valsts iepirkumā uzvar kāda ārvalstu kompānija un, piemēram, uz skolu pārtika tiek vesta no tālienes, lai gan vietējais ražotājs kvalitatīvus un veselīgus produktus no vietējām izejvielām ražo turpat blakus mājā.» Viņa norāda, ka runa ir ne tikai par produktu cenu, bet arī to kvalitāti. Tieši tādēļ arī parādījušās diskusijas par iespējamo cīsiņu tirdzniecības aizliegumu skolās, ka iepirkumos netiek pienācīgi izvērtēta produktu kvalitāte – uzvar tas aizjūru ražotājs vai tirgotājs, kas piedāvā zemāko cenu, jo tādi šobrīd ir noteikumi – vienīgais kritērijs ir zemākā cena. Taču, ja vēlamies rūpēties par cilvēku veselību, priekšroka jādod vietējiem ražotājiem, ar nosacījumu, ka tie spēj piedāvāt kvalitatīvu produktu, turpina Gunta Bole.
Arī vairāki politiķi, diskutējot par iespējām ierobežot zemas kvalitātes pārtikas importu, norādījuši, ka jādod priekšroka vietējiem ražotājiem un jānosaka augsti kvalitātes standarti. Aivars Dronka (ZZS) norādīja, ka vietējiem ražotājiem vajadzētu dot likumīgas priekšrocības: «Aizsargājot vietējo tirgu, attiecīgus aizliegumus un stingrāku preču kontroli varētu noteikt Pārtikas un veterinārais dienests. Arī ar Iepirkumu uzraudzības biroja starpniecību, sastādot iepirkumus skolu augļu un piena programmās, var panākt, lai uzvarētu vietējie ražotāji. Turklāt vajadzētu atjaunot kustību Izvēlies Latvijas preci un izglītot pircējus, lai viņi izvēlas vietējo produkciju.»
Saimniecība Kunturi ir vietējais uzņēmums, kas nodarbojas ar cūkkopību un gaļas pārstrādi. Saimniecībai piešķirta arī preču zīme Latvijas Produkts, kas apliecina produktu izcelsmi un kvalitāti. Saimniecības pamatdarbība ir cūkgaļas ražošana ar pilnu ražošanas ciklu no sivēnu izaudzēšanas līdz svaigas, atdzesētas un sadalītas, kā arī maltas un kūpinātas cūkgaļas realizācijai.