«Kafejnīca ir ar uzsvaru uz vietējo. Gan kultūrā, gan pasākumos, ko mēs organizējam. Atbalstīt un stimulēt vietējo ražotāju un tā produkciju. Ne aiz žēlsirdības un tikai tāpēc, ka vietējais, bet kvalitātes dēļ,» par savu lolojumu Liepājā saka kafejnīcas Kursas Putni radītājs, vadītājs un viesmīlis vienā personā Artūrs Butāns, raksta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.
«Piemēram, izvēlamies kafiju, kas ir Latvijā grauzdēta. Saimnieks ir Andris, tāpēc tās nosaukums ir “Andrito”, viņš pats iepērk pupiņas no Brazīlijas un Kolumbijas. Kafija ir ļoti dārga un tagad Vecrīgā izkonkurē itāļu kafijas. Es redzu, cik profesionāli cilvēks pieiet savam darbam, cik profesionāli viņi apkalpo mūs, un man ir prieks ar viņiem sadarboties. Līdzīgi ir ar Aizputes vīniem, kuri jau atzinīgi novērtēti ārzemēs. Tad vēl izlejamais Tālavas Ķēniņa alus un Medalus, kas Kurzemē nekur citur nav nopērkams. Nekas jauns nav jāizdomā. Ir tikai jāparāda cilvēkiem, ka tepat blakus ir labas lietas. Mēs arī paši esam sākuši cept savu maizīti un taisīt savus veselīgos burgerus,» stāsta A.Butāns.
Jautāts, kā viss sākās, A. Butāns atceras: « Kredītu bankā es neņēmu, un, protams, daudz naudas man nebija, tāpēc mēs visu iekārtojām paši. Sadarbībā ar radošo apvienību Tāfele radās dažādas otrreizējas pārstrādes mēbeles. Piemēram, no veca padomju laika skapja radās lete ar rokturīšiem, kur meitenes tagad var pakārt somiņas. Tāpat skatuve mums ir pagatavota no lielā celtniecības spoles riņķa. Arī paši liepājnieki nāk mums palīgā veidot kafejnīcas vidi un dāvina dažādas lietas – plates, lampas, skaņu pulti. Domāju, tāpēc viņi te jūtas brīvi un mājīgi, jo paši ir ielikuši savu artavu.»
Plašāk lasiet 30.oktobra laikrakstā Kursas Laiks!