Izmantojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu, sadarbībā ar Enno Ences ģimenes uzņēmumu «Milzu!» LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes zinātnieces Ilga Gedrovica un Sandra Muižniece-Brasava radījušas astoņas sauso brokastu pārslu receptes. Septembrī jaunā produkcija sāka ceļu pie pircējiem, un vienlaikus turpinās jauno recepšu ieviešana ražošanā, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.
Pusotru gadu LLU docentes projekta vadītājas I.Gedrovicas gaitas saistītas ar Kuldīgu, kur atrodas uzņēmuma «Milzu!» ražotne «Miķeļi». Tajā pagaidām gan strādā tikai trīs cilvēki, tomēr septembrī «Miķeļos» sāka ražot pirmos četrus I.Gedrovicas un S.Muižnieces- Brasavas brokastu pārslu variantus, ko jau piegādā lielveikalu tīkliem. Līdz nākamā gada janvārim plānots apgūt pārējās četras receptes, kuru izstrāde paredzēta ERAF atbalstītajā projektā «Ar šķiedrvielām bagātinātu ekstrudētu pārtikas produktu izstrāde».
Kā raksta Zemgales Ziņas, no sarunas var just, ka nelielam ģimenes uzņēmumam nav viegli konkurēt ar lielražotājiem «Nestle», «Kellogg’s» un citiem, kas jau sen ieguvuši savu vietu pasaules tirgū. Tomēr «Milzu!» apņēmīgi cīnās par savu nišu.
Medijs veicis «mājas eksperimentu», vakarā virtuvē uz galda bērniem noliekot pirms vairāk nekā simts gadiem Šveicē tapušā uzņēmuma «Nestle» paku, kā arī paku ar «Milzu! veiklumu». Ātrāk iztukšojās ārzemēs ražotā, tajā pārslas bija saldākas, Latvijā ražotais palika vēl brokastīs.
Projekta vadītāja LLU docente I.Gedrovica skaidrojusi, ka no importētajām brokastu pārslām «Milzu!» produkcija atšķiras ar to, ka tās sastāvā nav kukurūzas, emulgatoru, e vielu, mākslīgo krāsvielu. Salīdzinot ar populārākajām brokastu pārslām, «Milzu!» divas vai pat trīs reizes mazāk pievienots cukurs.