Jaunākais izdevums

Kāda atraitne no ASV sākusi izsolīt sava vīra atdusas vietu, kas atrodas tieši virs vietas, kur apglabātas filmu leģendas Merilinas Monro mirstīgās atliekas, ziņo BBC.

Sākotnējā cena izsolē bijusi 500 000 ASV dolāru, bet līdz svētdienai tā sasniegusi 700 000 dolāru.

E. Pončere sola pārapbedīt savu vīru citā vietā, lai «atbrīvotu vietu jaunam iemītniekam» Vestvudas kapsētā Losandželosā.

Atraitne šādi cerot iegūt pietiekami daudz naudas, lai atmaksātu 1.6 miljonu ASV dolāru lielo kredītu, kas ņemts savrupmājas iegādei Beverlihilsā.

Ričards Pončers miris pirms 23 gadiem 81 gada vecumā. Viņš bijis veiksmīgs biznesmenis un saskaņā ar viņa pēdējo vēlēšanos apglabāts ar seju uz leju tieši virs Merilinas Monro atdusas vietas.

Viņas vīrs bija iegādājies divas kapavietas, tāpēc atraitne vīra mirstīgās atliekas pārvietošot nedaudz tālāk no M. Monro - uz vietu, kur būtu bijis jāatdusas viņai.

M. Monro nomira 1962.gadā 36 gadu vecumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centieni pārdot kapavietu virs Holivudas filmu zvaigznes Merilinas Monro (Marilyn Monroe) atdusas vietas «izgāzušies» otro reizi, vēsta BBC.

Otrajā izsolē neviens nav izteicis vēlmi iegādāties šo kapavietu, informējis izsoles organizators Ēriks Gazins (Eric Gazin). Tagad ģimene apsverot, ko darīt tālāk.

Izsole pirmoreiz neveiksmīgi noslēdzās augustā.

Sākotnējā cena izsolēs bijusi 500 000 ASV dolāru.

E. Pončere sola pārapbedīt savu vīru citā vietā, lai «atbrīvotu vietu jaunam iemītniekam» Vestvudas kapsētā Losandželosā.

Atraitne šādi cerot iegūt pietiekami daudz naudas, lai atmaksātu 1.6 miljonu ASV dolāru lielo kredītu, kas ņemts savrupmājas iegādei Beverlihilsā.

Ričards Pončers (Richard Poncher) miris pirms 23 gadiem 81 gada vecumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības kapsētās nepieciešams atjaunot policijas patruļas, ieviest interneta pieslēgumu un kapavietu karti beidzot izstrādāt digitālā veidā, kā arī, iespējams, varētu noteikt diferencētu maksu par parastu un labāku kapavietu.

Šie ir tikai daži priekšlikumi, kurus ierosinājusi darba grupa, kam trīs mēnešos vajadzēja izpētīt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes sniegtos pakalpojumus un izteikt priekšlikumus to pilnveidošanai, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Arī pirms vairākiem gadiem izskanējusī iecere par kapsētu tūrismu nav piemirsta, bet vispirms paveicami steidzamāki darbi. Piemēram, darba grupa ir konstatējusi augstu iespējamu korupcijas risku jaunu kapavietu ierādīšanā. Kapsētu pārziņi var rīkoties pēc saviem ieskatiem, jo nav neviena normatīva akta, kas reglamentē šo kārtību, norāda laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs rentgena uzņēmumi, kuros redzams slavenās Holivudas aktrises Merilinas Monro krūškurvis un iegurnis, izsolē pārdoti par 10 reizes augstāku cenu nekā sākotnēji prognozēts – par 45 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo Reuters.

Šie Merilinas Monro rentgena uzņēmumi ir no 1954. gada. Aktrise 36 gadu vecumā mira 1962. gadā.

Citu Holivudas aktieru piemiņas lietu vidū bija Kristofera Rīvsa (Christopher Reevs) valkātais supermena kostīms filmā Superman VI, kā arī Merilinas Monro fotogrāfijas no pēdējās fotosesijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par 4,8 miljoniem dolāru izsolīta kleita, kurā Merilina Monro apsveica Džonu Kenediju dzimšanas dienā

LETA, 18.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien par 4,8 miljoniem dolāru (4,48 miljoniem eiro) izsolīta pieguļošā miesas krāsas kleita, kurā amerikāņu aktrise Merilina Monro 1962.gadā toreizējo ASV prezidentu Džonu Kenediju sveica dzimšanas dienā ar dziesmu Happy Birthday.

Beverlihilzas izsoļu nams Julien's Auctions pirms tam bija prognozējis, ka ar stikla pērlītēm izšūtā vakartērpa cena varētu sasniegt divus līdz trīs miljonus ASV dolāru (1,8 līdz 2,8 miljonus eiro).

Kleitu nopirka ASV mediju impērija Ripley's Believe It or Not!, kas specializējas uz dīvainām un vēsturiski nozīmīgām lietām un kurai pieder muzeju ķēde, ieskaitot vienu Holivudā.

Monro izaicinošo kleitu valkāja Kenedija 45.dzimšanas dienas svinībās "Madison Square Garden" koncertzālē 1962.gada 19.maijā. Modes nama Jean Louis kleita bija tik pieguļoša, ka tā tika sašūta uz Monro auguma.

Nepilnus trīs mēnešus pēc tam Monro nomira no miegazāļu pārdozēšanas. Viņa bija 36 gadus veca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Kapavietas izmaksas pašvaldībās svārstās no dažiem eiro līdz vairākiem simtiem eiro

Zane Atlāce - Bistere, 07.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontrole revīzijā par kapavietu saimniecību Latvijā secinājusi, ka kapavietu iegūšanas un nomas izmaksas pašvaldībās būtiski atšķiras - no dažiem eiro līdz pat daudziem simtiem eiro.

Pieejama informācija, skaidra kapavietas iegūšanas procedūra, saprotami maksājumi, sakārtoti kapavietu reģistri un kartes, ērta kapsētu infrastruktūra ir galvenie priekšnoteikumi, lai nodrošinātu piederīgajiem iespēju mirušo apbedīt cieņpilni. Diemžēl šajā jomā pašvaldībām vēl daudz darāmā, secināts Valsts kontroles revīzijā par kapsētu saimniecību Latvijā. Tā veikta 11 pašvaldībās par laiku no 2015. gada 1. janvāra līdz 2017. gada 30. jūnijam.

«Neskaidri kapavietu iegūšanas, apbedījumu reģistrācijas un uzskaites noteikumi, strīdīga situācija par pašvaldību noteikto iedzīvotājam obligāti veicamo maksājumu veidiem un to apmēru, neskaidrības pašvaldību tiesību un pienākumu apjomā kapsētu apsaimniekošanā, it īpaši rīcībai ar ilgstoši nekoptām kapavietām, ir galvenie iemesli, kāpēc Valsts kontroles ieskatā šī joma prasa uzlabojumus,» uzskata valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā Satversmes tiesas šā gada 5. marta spriedumu kapsētu apsaimniekošana jomā, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvalde šobrīd vairs nepiemēro maksu par kapa vietas piešķiršanu un personām bez atlīdzības piešķir apbedījumam nepieciešamo vietu skaitu, informē departamenta pārstāve Edīte Pūķe.

2019. gada 5. martā Satversmes tiesa pieņēma spriedumu lietā Nr. 2018-08-03, par antikonstitucionālām un neatbilstošām Latvijas Republikas Satversmes 1. pantam atzīstot Jūrmalas pilsētas pašvaldības Saistošo noteikumu Nr. 27 normas, kas noteica ikgadēju nomas maksu par kapavietu. Vienlaikus Satversmes tiesa spriedumā akcentējusi, ka citu Latvijas pašvaldību noteiktās maksas par kapavietas piešķiršanu kā maksu par pakalpojumu, ir pretrunā ar noteikumu, ka arī pēc cilvēka nāves pret viņa ķermeni ir jāizturas ar cieņu. Tādējādi Satversmes tiesa secināja, ka kapavietas piešķiršana nav pakalpojums, par kuru pašvaldības dome būtu tiesīga noteikt samaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome rīt lems par atbalstu projektam, kas paredz tūristu un interesentu ērtībām apkopot un digitalizēt informāciju par Rīgas kapsētās esošajiem kultūras pieminekļiem un cilvēkiem, kas tur atdusas.

Rīgas un Tallinas kopīgais projekts paredz divu gadu laikā apkopot pieejamo informāciju un izdot virkni informatīvu materiālu par Rīgas pašvaldības kapsētās – I un II Meža kapos, Raiņa, Torņkalna un Mārtiņa kapos – apglabātajiem ievērojamajiem cilvēkiem un tēlniecības objektiem. Kā atzīst gide, kas vada ekskursijas Meža kapos, šāda informācija ir ļoti nepieciešama, jo pašlaik nezinātājs nevarot atrast pat prezidentu kapavietas.

Ja projekts tiks apstiprināts, esot arī ideja izveidot virtuālu pastaigu pa šīm atdusas vietām, līdzīgi kā tas interneta vidē jau vairākus gadus iespējams, piemēram, Perlašēzas kapsētā, Parīzē, stāsta RD Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece – biroja vadītāja Inga Ivanova. Vēsturniece un tūrfirmas Jauni Rakursi gide, kas piedāvā ekskursijas pa kapsētām, Zita Valdmane, atzinīgi vērtē pašvaldības iniciatīvu, gan piebilstot, ka mērķauditorija šim tūrisma produktam ir vecāka gada gājuma cilvēki, tāpēc nedrīkstot aizmirst par tradicionāliem informācijas materiāliem. Tādi tikšot sagatavoti četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un vācu, sola I. Ivanova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu aktrises Merlinas Monro slavenā, baltā kleita sestdien notikušajā izsolē ir pārdota par 4,6 miljoniem ASV dolāru, vēsta CNN.

Tā ir bijusi pirmā no izsoļu sērijām, kurās tiks izpārdota milzīga Holivudas vēstures priekšmetu kolekcija, kuru sakrājusi dziedātāja un aktrise Debija Reinoldsa.

Pircēja, kas savas likmes diktējis pa telefonu, identitāte netiek atklāta. Izsolē pārdotas arī citas M. Monro drēbes no filmām «Gentlemen Prefer Blondes», «There's No Business Like Show Business» un «River of No Return».

Pēc izsoles M. Monro autobiogrāfi norādīja, ka pati aktrise būtu šokēta, ja zinātu, par kādām cenām pārdotas viņas drēbes. M. Monro bakas kontos, nāves brīdī ir bijuši tikai 2 tūkstoši ASV dolāru.

Debijai Reinoldsai pieder ap 3,5 tūkstošiem Holivudā tapušo filmu kostīmu un priekšmetu. Aktrise sākumā vēlējās atvērt muzeju, tomēr šādas kolekcijas uzturēšana esot bijis pamatīgs finanšu slogs, un tāpēc tā izlēma izpārdot savu kolekciju, norāda CNN.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas galvaspilsētā Varšavā izsolītas leģendārās aktrises Merlinas Monro (Marilyn Monroe), Odrijas Hepbernas (Audrey Hepburn) u.c. slavenību fotogrāfijas, ziņo pasaules mediji.

Kopumā izsolē, kurā varēja solīt arī par M. Monro fotogrāfijām, iegādei tika piedāvāti 238 amerikāņu modes un slavenību fotogrāfa Miltona Grīna (Milton Green) uzņemti attēli, vēsta AP.

Lielākā daļa M. Monro fotogrāfiju tika uzņemtas laikā no 1953. līdz 1957. gadam, kad M. Grīns darbojās arī kā viņas padomdevējs un biznesa partneris. Viņa uzņemtos melnbaltos fotoattēlus, kuros aktrise redzama provokatīvās pozās, augsti novērtējuši kolekcionāri - izsoles laikā fotogrāfija, kurā M. Monro redzama melnās zeķēs, tika pārdota par 50 tūkst. Polijas zlotu jeb aptuveni 16 tūkst. ASV dolāru. Attēls ar aktrisi, ģērbušos balerīnas kleitā, tika nosolīts par 20 tūkstošiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kapsētu informācijas digitalizācijas un pārvaldības sistēmā "cemety.lv" līdz šim digitalizētas vairāk nekā 400 gan pašvaldībām, gan baznīcām piederošas kapsētas visā Latvijā, digitāli apkopojot informāciju par vairāk nekā miljons apbedītajām personām.

Šobrīd notiek darbs pie vēl vairāk nekā 40 Latvijas kapsētu digitalizācijas. Jau vairākus gadus "Cemety.lv" darbojas Lietuvā, kā arī uzsākta darbība Anglijā, Somijā, Francijā un Itālijā.

"Cemety.lv" jebkurš interesents var virtuāli izstaigāt jau digitalizētās Latvijas kapsētas, kā arī atrast informāciju par kapsētā plānotajiem publiskajiem pasākumiem, piemēram, kapusvētkiem. Digitalizētajās kapsētās vietnē redzama kapsētas karte, apbedījumu plāns, kā arī apskatāma konkrētu kapavietu fotofiksācija. Tāpat vietne ir palīgs visiem tiem, kuri vēlas atrast savu radinieku un draugu atdusas vietas, bet dažādu iemeslu dēļ nezina, kur tās atrodas. Ievadot mirušās personas vārdu, sistēmā iespējams atrast ne tikai kapsētu, kurā konkrēts cilvēks apbedīts, bet arī kartē redzēt kapavietas atrašanās vietu konkrētajā kapsētā. "Cemety.lv" atrodamā informācija kļuvusi par noderīgu instrumentu arī ciltskoku veidotājiem – tiem, kas apzina un pēta dzimtas vēsturi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu mākslinieka Endija Vorhola veidotais Merilinas Monro portrets izsolē Ņujorkā pirmdien pārdots par 195 miljoniem dolāru (184,7 miljoniem eiro).

1964.gadā tapušais portrets "Shot Sage Blue Marilyn" kļuvis par dārgāko 20.gadsimta mākslas darbu, kāds pārdots izsolē. Tas balstīts uz aktrises foto portretu un darināts zīdspiedes tehnikā.

Monro portrets, kas ir viens no pazīstamākajiem Vorhola darbiem, pārdots izsoļu namā "Christie's".

Par vēl lielāku summu izsolē pārdota tikai Leonardo da Vinči glezna "Salvator Mundi" ("Pasaules glābējs"), kas 2017.gadā tika izsolīta par 450,3 miljoniem dolāru.

"Shot Sage Blue Marilyn" jaunais īpašnieks nav zināms. Portretu pārdeva Tomasa un Dorisas Ammannu fonds Cīrihē, kas parasti ienākumus no izsolēm ziedo labdarībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Liepājas dome pirks zemi no nodokļu parādnieka

Vēsma Lēvalde, 15.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome nolēmusi no SIA Ciedrs 1 pirkt nekustamo īpašumu par 119,5 tūkstošiem latu. Viens no argumentiem ir iespēja tādā veidā atgūt nodokļu parādu.

SIA Ciedrs 1 ir Liepājas domei parādā piecus tūkstošus latu, domes sēdē atklāja Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs. Taču īpašuma atpirkšana esot saistīta galvenokārt ar jaunā pilsētas ģenerālā plāna izstrādātāju - Grupa93 - ieteikumiem un nepieciešamību būvēt Liepājā krematoriju, skaidroja domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Firmai esot uz šo īpašumu hipotēka, un pastāvot risks, ka īpašumu paņems banka. Īpašuma cenu pēc SIA Komunālā pārvalde pasūtījuma noteikuši trīs vērtētāji. Īpašums atrodas ārpus dzīvojamās apbūves teritorijas un sastāv no zemesgabala 23 239 m2 platībā un sešām būvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē slavenās smaržas Chanel No 5 un Miss Dior satur vielas, ko nākotnē varētu aizliegt saskaņā ar jaunu Eiropas Savienības regulu, lai samazinātu alerģijas risku, raksta telegraph.co.uk.

Tādējādi pastāv iespēja, ka nākotnē Merilinas Monro mīļāko smaržu Chanel No 5 sastāvs varētu tikt mainīts. Šīs ir pasaulē populārākās smaržas un tiek tirgotas jau 93 gadus. Katrās 30 sekundēs pasaulē tiek pārdota viena šo smaržu pudelīte.

Smaržās tiek kombinēts jasmīns, roze, sandalkoks, vaniļa kopā ar citiem pamataromātiem.

Smaržu ražotāji patlaban izmisīgi mēģina pārveidot šos aromātus, lai piemērotos jaunajām prasībām.

«Piemērošanās ir izaicinājums, bet ir svarīgi arī saglabāt kvalitāti un identitāti, ņemot vērā arī jaunās prasības,» sacījis Chanel pārstāvis.

Jaunās marķējuma prasības nosaka, ka tam jāiekļauj arī brīdinājumus par alerģijām, tāpat kā medikamentiem, kas var palielināt smaržu cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgus, kuru baro leģendāri stāsti un slavenību kults

Jānis Šķupelis, 29.11.2019

Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru.

Foto: SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēkiem vienmēr interesējušas lietas, kuras apvij leģendāri stāsti vai kuras piederējušas kādai slavenai personībai. Tas tradicionāli nozīmē, ka ap šīm lietām ir izveidojies zināms tirgus.

Proti, ja kolekcionārs grib iegādāties šādu priekšmetu, viņš to var arī darīt, piemēram, ar privātu vienošanos vai caurskatāmāku izsoļu palīdzību. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi slavena persona. Nesen par 340 tūkstošiem ASV dolāru tika pārdota leģendārā rokmūziķa Kurta Kobeina "Fender Mustang" ģitāra, bet viņa jaka – par 334 tūkstošiem ASV dolāru. Pirms tam tika gaidīts, ka šis apģērba gabals tiks pārots par 200 līdz 300 tūkstošiem dolāru un interesanti, ka iepriekšējais tās īpašnieks 2015. gadā to bija iegādājies par 137,5 tūkst. ASV dolāru.

Par ievērojamām summām var pārdot arī dažādus Holivudas filmu priekšmetus. Finanšu ziņu portāls "Barrons" ziņo, ka 16. decembrī "Julien’s Auctions" organizētā izsolē liela interese varētu būt gaidāma par priekšmetiem no tādām filmām un seriāliem kā "Gredzenu pavēlnieks", "Supermens" un "Zvaigžņu ceļš" (Star Trek).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Dārgi var pārdot lietas ar stāstu

Jānis Šķupelis, 29.07.2019

2008. gadā ASV Sinsinati ar Cowan’s Auctions starpniecību par 2350 ASV dolāriem tika pārdots sažuvis citrons (attēlā). Lieta tāda – cilvēki runā, ka tas esot plūkts no koka, ko iestādījis pats ASV pirmais prezidents Džordžs Vašingtons.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja ir labs stāsts un vēsture, par tūkstošiem var pārdot arī sažuvušu citronu.

Lielu naudu interesenti gatavi maksāt ne vien par kādiem slaveniem mākslas darbiem. Kolekcionēt var visdažādākos priekšmetus un attiecīgi - cerēt uz to cenas pieaugumu. Tas ietver arī nosacīti ikdienišķas lietas, kurām var piedēvēt vēsturisko vērtību, piemēram, kādu apģērba gabalu, ko valkājusi kāda slavena persona.

Vašingtona citrons un ratiņkrēsls

Turklāt ar šādu piesitienu iespējams pārdot, šķiet, gandrīz visu. 2008. gadā ASV Sinsinati ar Cowan’s Auctions starpniecību par 2350 ASV dolāriem tika pārdots sažuvis citrons. Lieta tāda – cilvēki runā, ka tas esot plūkts no koka, ko iestādījis pats ASV pirmais prezidents Džordžs Vašingtons. Proti, to 1842. gada maijā (43 gadus pēc minētās personas nāves) šķietami esot noplūcis dārznieks, kurš to rūpīgi noglabājis slēgtā pudelē. Kopumā maksa par šādu priekšmetu var it kā šķist daudz. Šajā pašā laikā tam piemīt emocionālā atdeve un vienmēr ir iespēja palielīties ar šādu reālu lietu. The Wall Street Journal piebilst – šo citronu pat varētu uzskatīt par ļoti izdevīgu darījumu (šobrīd to, iespējams, izdotos pārdot daudz dārgāk), ja ņem vērā, ka daudzu šādu leģendu apvītu vēsturisko kolekcionējamo priekšmetu pārdošanas cena pēdējos gados bijusi krietni augstāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Lietas, kas saistītas ar Kobi Braiantu, tiek tirgotas par miljoniem

Lelde Petrāne, 31.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc precēm, kas saistītas ar Kobi Braiantu, sasniedza drudža līmeni gandrīz uzreiz pēc tam, kad leģendārais basketbolists gāja bojā helikoptera avārijā kopā ar savu 13 gadus veco meitu Džiannu un septiņiem citiem cilvēkiem, vēsta "CNN".

Apģērbs ar K. Braianta tematiku "Nike" tīmekļa vietnē jau bija pilnībā izpārdots mazāk nekā dienu pēc negadījuma.

Daudzi fani sērfo interneta izsoļu platformā "eBay" un citās tirdzniecības vietnēs, lai iegādātos jebkādas ar aizsaulē aizgājušo basketbolistu saistītas piemiņlietas. To izmanto pārdevēji, kuri uzskrūvējuši pamatīgas cenas, īpaši tām lietām, uz kurām ir K. Braianta autogrāfi.

Tā, piemēram, kāds "eBay" reģistrēts pārdevējs vēlējies 3 miljonus ASV dolāru par basketbola bumbu, kuru 2002. gadā parakstījis K. Braiants un pārējā "Lakers" komanda. Kāds cits prasījis 2,88 miljonus ASV dolāru par "unikālu" bumbu, kuru K. Braiants parakstījis pēc pirmā NBA titula iegūšanas. Turklāt pārdevējs apgalvo, ka šīs bumbas vērtība pēc desmit gadiem būs 10 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28.maijā Rīgā 11.novembra krastmalā notiks jau trešais blondīņu festivāls - Go Blonde, informē Latvijas Blondīņu asociācijas prezidente Marika Ģederte.

Pasākuma rīkotāji iecērējuši vērienīgāko blondīņu parādi, Merilinas Monro līdzinieču konkursu, Blondo Dīvu koncertu, Latvijas dizaineru rozā apģērbu un aksesuāru modes skati un citām ne mazāk aizraujošām aktivitātēm. Paralēli Daugavā notiks Formula 2 Riga Grand Prix čempionāts un kabrioletu sezonas atklāšana.

Paredzēts, ka festivāls noslēgsies ar spilgtu Pink Party kādā no Rīgas naktsklubiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Latvijas Pasts atkal izsola nekustamos īpašumus; zemākā cena - 650 eiro

Laura Mazbērziņa, 01.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkal ir iespējams pieteikties 34 Latvijas Pasta saimnieciskajā darbībā neizmantotu un biznesa mērķu sasniegšanai nevajadzīgu nekustamo īpašumu iegādei publiskās izsolēs. Īpašumu izsoles plānotas decembrī, kopējai to sākumcenai pārsniedzot 465 tūkstošus eiro, informē VAS Latvijas Pasts.

No šodienas, 1. novembra līdz 30. novembrim piesakoties dalībai izsolēs, iespējams pretendēt uz zemes, ēku vai to daļu iegādi publiskās izsolēs, kas notiks 5., 6. un 7.decembrī. 16 īpašumi tiek piedāvāti Latgalē, 8 Vidzemē, 4 Zemgalē, 3 Kurzemē, 2 Rīgas reģionā un 1 Rīgā.

Augstākā izsoles sākumcena ir zemei un ēkai Rīgā, Lubānas ielā 54, kas sasniedz 174 450 eiro. Otra augstākā sākumcena ir 100 200 eiro par īpašumu Krāslavā, Sv. Ludviga laukumā 1 un 3, ko pārdod kā apvienoti.

Savukārt zemākā sākumcena ir zemei un ēkai Balvu novada Krišjāņu pagasta Mežupē – 650 eiro.

25 nekustamie īpašumi iegādei izsolēs tiek piedāvāti kopā ar zemi, viens ir zemes gabals, viens dzīvokļa īpašums, bet septiņu īpašumu sastāvu veido tikai ēkas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piedāvā jaunu dziesmu izlasi autobraucējiem

, 19.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Mikrofona ieraksti vienā izlasē apkopojusi dziesmas, kas būšot labs sabiedrotais ceļā ikvienam autobraucējam.

Mikrofona ieraksti pārstāvis Guntars Račs norāda: «Tiem, kuri ar šo mūziku ir uzauguši, tā būs jauka atgriešanās jaunībā, bet tiem, kas tolaik vēl nebija dzimuši, šis būs lielisks ieskats laikā, kad rokmūzika Latvijā tikko tikai bija dzimusi. Jāņem vērā, ka tolaik Latvija vēl bija Padomju Savienības sastāvā un tolaik darbojās daudzas iestādes, kuras stingri kontrolēja to, kas un par ko tiek dziedāts. Tas bija laiks, kad elektriskās ģitāras, gari mati, saplēstas džinsu bikses un ādas jakas nozīmēja protestu pret apkārt valdošo ideoloģiju.»

Izlasē Latviešu Auto Roks 80tie ir iekļauti sekojoši izpildītāji un dziesmas :

1. Dzelzsgriezējs Līvi

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk sāksies diskusijas par arhitektu piedāvātajām trīs Nacionālās akustiskās koncertzāles iespējamajām novietnēm, kuru laikā jānonāk līdz vienam izsvērtam risinājumam, ceturtdien potenciālo novietņu izvērtējuma prezentācijā sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministrs prognozēja, ka katrai no izraudzītajām novietnēm - Andrejsalai, Rīgas Kongresu namam un Rūpniecības preču tirgus teritorijai - būs savi kvēli aizstāvji un pretinieki, bet diskusijās un kompromisos būs jānonāk līdz vienai konkrētai vietai.

Jau tuvākajā laikā kultūras ministrs plānojis tikties ar Mūzikas padomes pārstāvjiem un Rīgas domi. Tāpat Puntuļa ieskatā nepieciešama plašāka publiska sabiedrības aptauja par piemērotāko koncertzāles vietu.

Puntulis atzina, ka visām trīs piedāvātajām novietnēm ir savi izaicinājumi, jo neviena no tām nav ideāla.

Jautāts, vai vēl ir iespējama atgriešanās pie Kultūras ministrijas izraudzītās un valdībā apstiprinātās novietnes Elizabetes ielā 2, Puntulis sacīja, ka gadījumā, ja turpmākajās diskusijās nebūs iespējams pārvarēt trīs patlaban piedāvāto novietņu izaicinājumus, iespējams, nāksies atgriezties pie izvērtējuma pēdējam posmam virzītajām sešām novietnēm, starp kurām ir arī Elizabetes iela 2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sabrukušajai Maximai līdzās esošajā daudzstāvu ēkā varētu ierīkot sociālo māju

Dienas Bizness, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Man šķiet, ka šobrīd neviens tur negribētu dzīvot, jo vietai ir milzīgs emocionālais fons. Vēl nav skaidrības par to, vai ēku nevajadzēs nojaukt. Gadījumā, ja eksperti apliecinās, ka ēka ir kvalitatīva un tajā var dzīvot, esam ieplānojuši veikt sarunas ar pašvaldības pārstāvjiem, lai kopīgi atrastu tai noderīgu pielietojumu, piemēram, izvietot tajā sociālo māju,» tā intervijā laikrakstam Diena sacījis Homburg Zolitude pārstāvis Joss Frujters.

Kā vēstīts, gan 21. novembrī sabrukušo lielveikalu Maxima, gan tam blakus esošo daudzstāvu dzīvojamo māju attīstīja Homburg grupas uzņēmums Homburg Zolitude. Kompleksa pirmā kārta tika pabeigta 2011.gada nogalē - tika atklāts iepirkšanās centrs. Ēkas daļa, kurā atradās Maxima veikals, pašlaik pieder ar Maxima Latvija saistītajai SIA Tineo. Zolitūdes kompleksa otrās kārtas - 12 stāvu dzīvokļu kompleksa - celtniecība sākta 2013.gada maijā. Pēc traģēdijas otrās kārtas būvniecība ir apturēta.

Uz norādi par iespējamo memoriālu traģēdijā bojāgājušajiem, kas tiktu ierīkots pie daudzstāvu dzīvojamās mājas, Frujters Dienai atbildējis: «Jā, protams, mēs atbalstīsim arī šī memoriāla izveidi. Bet pagaidām ir grūti spriest, kas notiks ar šo 12 stāvu ēku. Negribas izdarīt pāragrus secinājumus. Tas arī atkarīgs no vietējiem iedzīvotājiem, ko viņi ir gatavi pieņemt.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, trešdien, 30. jūnijā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes sēdē izskatīs pirmpirkuma tiesības uz "Liepājas metalurga" nekustamās mantas - zeme un ēkas iegādi Liepājas SEZ vajadzībām.

Principā tas nozīmē darījuma starp valsti un turku investoriem izgāšanu, jo pārdošanas darījums noslēgts gan par kustamo, gan nekustamo mantu.

Darījuma fons

Šā gada 30. aprīlī SIA "FeLM", kas procesā pārstāv Latvijas valsts intereses, noslēdza līgumu par bijušā "Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas kompleksa kustamās un nekustamās mantas iegādi un izteica gatavību uzsākt darbību teritorijā, iepriekš pauda Turcijas uzņēmuma "Aslanli Metalurji" pārstāvji. Ir pilnībā izpildītas finanšu saistības atbilstoši līgumam. Proti, ir iemaksāta nauda un izteikta gatavība investēt 200 miljonus piecu gadu laikā. Investori pavasarī bija noslēguši rūpnīcas inventarizāciju kopīgi ar SIA "FeLM" un īpašums ir gatavs nodošanai. Tik tālu viss ir skaisti, atliek vien Liepājas SEZ pirmpirkuma tiesības uz zemi, kuras var izmantot un viss liecina, ka tās tiks izmantotas. Plašāk par darījumu db.lv rakstīja iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Sliedes tur, kur ir cilvēki, nevis kauli

Raivis Bahšteins, DB galvenās redaktores vietnieks, 26.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vēl pieejamās Eiropas Savienības fondu naudas palīdzību vajadzētu risināt esošās rīdzinieku problēmas, nevis radīt jaunas

Visiem zināms frazeoloģisms «iet pāri līķiem». Uz Rīgas domes plāniem būvēt tramvaja līniju uz Skansti to var attiecināt ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Blakus diskusijai par to, vai tramvaja līnija uz topošo biroju un darījumu centru vispār ir nepieciešama, tiek lauzti šķēpi par sen mirušu rīdzinieku tiesībām dusēt mierā vai viņu pienākumu upurēt savu mieru pilsētas attīstības labā. Mūsu tautas dižgari un citas cienījamas personas, kas atradušas pēdējo atdusas vietu Lielo kapu drupeno pieminekļu pakājē, varbūt pat būtu gatavas ziedot savu pīšļu mieru jauna muzeja labā, bet par tramvaju līnijas nepieciešamību domas varētu dalīties arī mirušo pasaulē. Kamēr pie varas ir dzīvie, bumba ir viņu pusē. Tāpēc vēl pirms vietas atbrīvošanas sliedēm tieši šajā maršrutā gribētu gūt pilnīgu pārliecību par to, vai par naudu, ko iecerēts tērēt tramvajam uz Skansti, varētu uzbūvēt tikai šo vienu, bet varbūt apmierināt visas tramvaja maršrutu pagarināšanas ieceres vai citas pilsētas satiksmes vajadzības. Uz papīra pagaidām ir palikušas tramvaja līnijas gan uz Berģiem, gan Dreiliņiem un Rumbulu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kā panāk darbinieku uzticēšanos savai darba vietai?

Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, 15.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurētspējīgs atalgojums, izaugsmes iespējas, papildus bonusi un saliedēta komanda – tie bieži vien ir pirmie kritēriji, kurus darbinieki novērtē un meklē savās darbavietās. Tomēr dažkārt, pat ja visi minētie faktori tiek nodrošināti, saikne ar darbavietu un tās kultūru var neizveidoties. Kas pietrūkst?

Šodien tikai ar individuāliem darba motivācijas kritērijiem nepietiek. Jāatzīst, ka aizvadītajos gados atalgojumam, izaugsmes iespējām un vēlmei strādāt spēcīgā komandā klāt ir pieplusojušies arī labbūtības aspekti. Tomēr esmu pārliecināta, ka uzņēmums ilgtermiņā iegūs tikai tad, ja tā galveno vērtību kodolā saglabāsies cilvēks un savstarpējā uzticība.

Pēdējā laikā arvien vairāk pārliecinos, ka tieši darbinieku uzticēšanās savai darba vietai rada pozitīvu uzņēmuma kultūru, kurā komandas profesionāli mijiedarbojas un saliedējas, tā darbiniekiem virzot ne tikai savu individuālo karjeras attīstību, bet sniedzot būtisku artavu visa uzņēmuma izaugsmē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Banku nozarē augstākā reputācija Swedbank, bet apdrošināšanā - BTA

Ieva Mārtiņa, 09.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstāko reputāciju Latvijas banku sektorā saglabājusi pēc aktīviem lielākā banka Swedbank, bet apdrošināšanas nozarē - nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība BTA, liecina žurnāla Lietišķā Diena un sabiedrisko attiecību aģentūras Nords Porter Novelli veidotais Uzņēmumu reputācijas tops 2011.

Swedbank laikā no 2005. gada līdz 2008.gadam turējās reputācijas topa pirmajā vietā, bet, sākoties krīzei, bankas vērtējums noslīdēja līdz 4. vietai 2009.gadā un līdz 9. vietai 2010. gadā. Tomēr šogad bankas reputācija atkal ir uzlabojusies un kopējā reputācijas topā ieņem piekto vietu. Otra visaugstāk novērtētā banku sektorā šogad ir SEB banka, kurai arī izdevies pakāpties topā no 19. vietas 2010. gadā uz 14. vietu šogad.

Finanšu sektorā kopumā trešo un apdrošināšanas nozarē augstāko novērtējumu saglabājusi BTA, ieņemot 51.vietu kopējā topā, kas gan ir zemāka, nekā 2010. gadā, kad bija 46.vieta, un arī ieņēma pirmo vietu starp apdrošinātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru