Pasaulē vadošā maizes, konditorejas izstrādājumu un uzkodu ražošanas aprīkojuma un izejvielu izstāde ir „zemā starta” pozīcijā – tikai nepilni divi mēneši līdz pasaulē vērienīgākajam maizes ražotāju biznesa forumam Minhenes izstāžu centrā.
Lai arī šoreiz gaidīts ilgāk, nekā ierasts, no 22. līdz 26. oktobrim, piecas dienas bez pārtraukuma, Minhenes izstāžu centrā smaržos svaigi cepta maize, smalkmaizītes un kafija, acis priecēs kūkas un tortes. Sarunas izstādes dalībnieku un apmeklētāju starpā būs par un ap maizes un miltu izstrādājumu ražošanu, izejvielām, jaunatklātiem produktiem, piedevām un uzkodām, par labākajām kafijas pupiņām un sortimentu, par ražošanas iekārtām un kafejnīcu iekārtojumu, piederumiem, tehnoloģiskajiem risinājumiem, kā arī par maiznieku un konditoru meistarību.
Iba ir vadošā miltu izstrādājumu ražošanas nozares izstāde, kurā tiek demonstrēts daudzpusīgs maiznīcu un konditorejas nozares produktu klāsts, aptverot visus soļus ceļā no labības grauda līdz ražotājam, tirgotājam un tālāk patērētājam – sākot no izejvielām un piedevām, iekārtām, iepakojuma un rūpniecisko procesu optimizācijas risinājumiem līdz pat līdzņemšanai paredzēto produktu klāstam, kā arī maiznīcu un konditoreju aprīkojumam.
Izstādē piedalās ap 1300 dalībniekiem no 57 valstīm un apmeklētāju skaits pārsniedz 77 800 no 167 valstīm. Lai apmeklētājiem būtu vienkāršāk orientēties plašajā produktu un pakalpojumu klāstā, viss plašais iba piedāvājums ir sadalīts pa tēmām 10 ekspozīcijas hallēs. Iepakojuma tehnoloģijas būs apskatāmas B1 hallē, savukārt ražošanas tehnoloģijas un iekārtu jauninājumus apmeklētāji atradīs A1, A2, B2, B3, C1 un C2 hallē. Maizes meistari savu meistarību demonstrēs A3 un A4 hallē, savukārt izejvielas un piedevas būs atrodamas blakus esošajā B4 hallē.
Kā viens no šī gada izstādes jaunumiem ir izstādes informatīvās sadaļas papildinājums ar nozares fokusa tēmām jeb iba TOPICS, kas sniegs apmeklētājiem vispārēju ieskatu par maizes nozares un tirgus attīstības tendencēm, kā arī ļaus iepazīties ar inovatīviem produktiem un risinājumiem vienuviet. Fakts, ka svaiga, sabalansēta, daudzveidīga un kvalitatīva pārtika ir būtiska cilvēces nākotnes veselības sastāvdaļa, caurvīs turpat visus nozares „karstos tematus”, pie kuriem pieskaitāmi ilgtspējība, digitalizācija, kompleksie risinājumi un produktu kvalitātes nodrošināšana. Ilgtspējas kontekstā izstādes apmeklētāju uzmanība tiks vērsta uz reģionālo un sezonālo produktu izmantošanu, ekoloģiska iepakojuma iespējām, kā arī uz enerģiju un resursus taupošu ražošanu. Tajā pašā laikā digitalizācijas sadaļa iepazīstinās ar jauniem ceļiem un metodēm maizes lielražošanā, sākot no ražošanas procesu optimizācijas un automatizācijas ar mākslīgā intelekta palīdzību līdz iespējai palielināt klientu lojalitāti, izmantojot jaunus pārdošanas kanālus un tiešo komunikāciju. Līdzās iepriekš minētajam apmeklētāju uzmanība tiks vērsta arī uz izmaiņām ēšanas paradumos, uz maizes produktu daudzveidību un jauninājumiem, ko sniedz plašais piedevu klāsts. Sadaļā Amata prasmes un meistarība galvenais fokuss būs uz tradicionālā apvienošanu ar moderno, amata prasmju izkopšanu un pasaules kultūru mijiedarbību.
Iba 2023 būs atvērta apmeklētājiem no svētdienas, 22. oktobra, līdz ceturtdienai, 26. oktobrim, katru dienu no plkst. 09.30 līdz 18.00, savukārt pēdējā dienā līdz plkst. 17.00. Tā kā šī ir specializētā izstāde, tad pirms biļešu iegādes ir jāreģistrējas apmeklētāju reģistrā. Vienas dienas biļete vienai personai maksā 48,00 eiro, divu dienu biļete attiecīgi 90,00 eiro, biļete visām izstādes dienām maksā 100,00 eiro. Plašāka informācija www.iba-tradefair.com.