Rīgā, Kalēju ielā atvērts pirmais alus darītavas "Malduguns" bārs, kurā var iegādāties gan alus darītavas, gan nelielā apjomā arī citu ražotāju alu un sidru.
"Vēlējamies, lai Rīgā ir vieta, kur nopērkami visi "Malduguns" alus veidi. Laika gaitā esam mēģinājuši dažādas sadarbības, bet beidzot pašiem radās iespēja šo ideju īstenot," ideju atvērt bāru komentē uzņēmuma līdzīpašnieks Krišjānis Zeļģis. Bāra atvēršanā ieguldītas privātās investīcijas.
Uzņēmuma līdzīpašnieks biznesa portālam db.lv pastāstīja, ka bārā galvenais uzsvars būs uz "Malduguns" ražoto alu, bet vieta rezervēta arī sidram. Tāpat atvēlēta vieta arī viesražojumiem - Latvijas un/vai ārzemju craft alum.
Bārā pieejami 25 dažādi alus darītavas "Malduguns" alus veidi. "Malduguns" sortimentā populārākais ir gaišais amerikāņu eils "Cilpa". K.Zeļģis novērojis, ka vienmēr aktuāls ir svaigi apiņots alus, kā arī skābie alus stili ieguvuši jaunus apgriezienus.
K.Zeļģis norādīja, ka bāra mērķauditorija ir vietējais alus cienītājs, kurš augstu vērtē dzēriena kvalitāti. Viņš domā, ka novietojuma dēļ gaidāma arī tūristu, tai skaitā alus tūristu interese.
Konkurenci starp alus bāriem uzņēmuma līdzīpašnieks vēl nevar komentēt, taču mazās darītavas vismaz pagaidām savā starpā izturas draudzīgi. Konkurence pieaug, parādās jauni spēlētāji, jauns alus.
Šobrīd "Malduguns" alus tiek aktīvi eksportēts uz Somiju un Dāniju. Alus eksportēts arī uz citām Eiropas valstīm, bet tas nenotiek pastāvīgi.
Nākotnē uzņēmums plāno optimizēt un attīstīt ražošanas procesu, lai turpinātu uzlabot alus kvalitāti.
"Malduguns" ir alus darītājs, kas savu darbību uzsāka 2013. gadā, iepriekšējiem alus mājražotājiem Krišjānim Zeļģim, Valdim Jansonam un Andrim Liepiņam pārejot uz alus darīšanu komerciālos apjomos. Darītava atrodas Raunā, bijušajās Raunas maizes ceptuves telpās.