Ādažos šonedēļ atklāts ceturtais zīmola Hercogs restorāns.
Restorāna īpašnieks Andris Rūmītis jaunajā restorānā sola godīgas cenas un gardu mājas ēdienu. Līdz šim Hercogs zīmola restorāni atklāti Mārupē, Mežaparkā un Ķīpsalā.
Rūmītis DB pastāstīja, ka jau ilgu laiku cilvēki viņu aicināja atvērt restorānu Ādažos, jo šajā vietā trūkst ģimenes restorāna. Viņš uzskata, ka jaunā restorāna atrašanās vieta ir pievilcīga: «Tuvumā ir Saulkrasti, Tallinas šoseja, militārā bāze – arī karavīriem labi jāpaēd, lai viņi būtu stipri.»
Ieguldīto līdzekļu apmēru Rūmītis neatklāj, atzīstot, ka investēts daudz naudas, taču investīcijas vēl nav noslēgušās. «Aprēķins ir vienkāršs: trīs gadu laikā restorānam jāatpelna ieguldītās investīcijas. Parasti nomas līgums ir uz pieciem gadiem, un pēdējos divus gadus vari sākt pelnīt,» viņš skaidro. «Šo telpu remontu sākām pirms gandrīz diviem gadiem un bija paredzēts to atvērt pērnā gada martā, taču tas neizdevās. Atvēršana aizkavējās vairāku iemeslu dēļ – atļauju, finanšu un citu,» piebilst A. Rūmītis.
Hercogs ir Latvijas uzņēmums, un A. Rūmītis uzskata, ka galvenais viņa panākumu noslēpums ir komanda. «Mūsu personāls mums tic, un bez šīs ticības mēs nebūtu nekas, personāls ir galvenais,» viņš piebilst.
Rūmītis sola, ka viņu pašu satikt Ādažu restorānā varēs bieži, jo jauns restorāns prasa lielāku uzmanību.
Paplašināt Hercoga darbību ārvalstīs Rūmītis neplāno, jo uzskata, ka, ja restorāns no īpašnieka atrodas vairāk nekā 50-60 kilometru attālumā, viņš nevar kvalitatīvi kontrolēt, kā tas strādā.
«Es ceru, ka šā gada laikā Ādažu Hercogs kļūs par zīmola galveno restorānu. Jaunā restorāna šefpavārs, tāpat kā citos Hercoga restorānos, ir Nauris Numurs.
Restorānā tiek pasniegti dažādu kultūru ēdieni.
Kopumā jaunajā restorānā strādā 16 darbinieki un tā platība ir 424 m2, taču pēc terases atklāšanas tā pārsniegs 500 m2. Restorānā ir arī pagraba telpa ar bāru un deju grīdu, un nedēļas beigās Hercogs strādās līdz 2 naktī.