Ģimenes uzņēmums SIA Milzu! Kuldīgas novadā ražo graudaugu pārslas, kam gada laikā izdevies iekarot jau 10% pašmāju tirgus, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.
«Produkts 100% izgatavots Latvijā, pat celofāna maisiņus iegādājamies no Latvijas uzņēmuma,» saka Enno Ence, SIA Milzu! vadītājs. Uzņēmums savu produkciju ražo no Baltijas reģionam raksturīgajiem graudaugiem – pilngraudu kviešu, auzu un rudzu miltiem. Globāli brokastu pārslu segments skaitās ne pārāk veselīgs, jo daļa produktu satur daudz cukura un pārsvarā tās tiek ražotas no kukurūzas, kas lielā daļā gadījumu ir ģenētiski modificēta. «Atšķirībā no konkurentiem piedāvājam veselīgu alternatīvu,» uzsver E. Ence. Milzu! pārslu receptūras izstrādātas, piesaistot zinātnieku komandu no Latvijas Lauksaimniecības universitātes. Uzņēmuma vadītāja mērķis ir, lai pircēji izvēlas šī uzņēmuma pārslas, nevis, piemēram, Kellogg’s vai Nestlé produktus.
Uzņēmums piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2015 kategorijās Importa aizstājējprodukts un Inovatīvākais produkts.
Bērniem un vecākiem
Vispirms uzņēmums sāka ar bērnu līnijas produktiem Spēks, Veiklums, Prieks un Prāts. Šogad janvārī klajā nāca pieaugušo produkti – rudzu pārslas ar dzērvenēm, smiltsērkšķiem un medu. Pats jaunākais produkts ir četru veidu biograudaugu pārslas, kas tirdzniecībā ir parādījušās šomēnes.
Visu rakstu Gan saturs, gan iepakojums lasiet 16. novembra laikrakstā Dienas Bizness.