A/S Cesvaines Piens (CP) janvārī uzsākusi siera eksportu uz Franciju. Gada pirmajās nedēļās CP siers pieejams patērētājiem Francijas ziemeļu un nedaudz centrālajā daļā līdz Nantei (Nantes) un Dižonai (Dijon).
Sarunas par eksportu uz Franciju veiksmīgi noslēgtas jau decembrī pēc sekmīgas Cesvaines Piens dalības starptautiskajā pārtikas izstāde ANUGA 2013 Vācijā.
A/S Siera Nams padomes priekšsēdētāja Dace Ozola norāda: «Francūži ir pirmie, ar kuriem realizējam eksportu, bet ne būt nav vienīgie, kuri šobrīd izrāda interesi par Cesvaines sieriem.»
„Patiess prieks un lepnums, ka mūsu siera meistaru veikums- radītais siers no Cesvaines novada piena ir novērtēts tālu ārpus Latvijas robežām, īpaši tādā siera lielvalstī kā Francija! Tas dod papildus stimulu un prieku strādāt“, uzsver A/S „Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.
Kā skaidro ražotājs, starptautiskajai pārtikas izstādei ANUGA 2013 ir unikāla koncepcija. Izstāde ir platforma, kur tiekas ražotāji un patērētāji, tātad piedāvājums un pieprasījums 10 pārtikas segmentos (Anuga Fine Food, Anuga Drinks, Anuga Meat, Anuga Dairy u.c.) no visas pasaules.
Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību Cesvaines Piens. 2009. gadā realizēts iekārtu un cehu modernizācijas projekts, ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.
Šobrīd Cesvaines piens izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S Cesvaines Piens izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S Siera Nams, kas veic produkcijas loģistiku.