Lai noturētu savas pozīcijas tirgū, AS Brīvais vilnis pastāvīgi uzlabo produkcijas kvalitāti un tās daudzveidību, saglabājot ražošanas tradīcijas.
AS Brīvais vilnis uzsāk jaunu ražošanas sezonu ar apņēmību īstenot jaunas idejas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris norāda, ka, izstrādājot jaunus produkcijas veidus, tiek ņemtas vērā ne vien garšas īpašības, bet arī ietekme uz veselību. Pateicoties termiskajai apstrādei, konservi nesatur mākslīgos pārtikas produktu konservantus, un uzņēmums nelieto garšas pastiprinātājus.
A. Babris piebilst, ka tiek uzlabota ne vien produkta garša, bet arī tā iepakojums. Brīvais vilnis sadarbībā ar Šveices uzņēmumu O Klein izstrādāja caurspīdīgo vāciņu, kurš nu jau kļūst ļoti populārs un pieprasīts. Plastmasas vāciņu ir vieglāk atvērt, un caur to ir redzams produkts. Kopā ar Vācijas kompāniju Vaidenhamer tika iegūta augstvērtīga plastmasas caurspīdīga konservu kārba, kura ir labāka par stiklu un kurā produkta garša ir labāka nekā jebkurā citā iepakojumā.
Zivju vitamīni no Minhauzena
«Ar vienu zivju konservu kārbiņu nedēļā pietiek, lai piesātinātu ķermeni ar mikroelementiem, kurus satur zivis. Vieni no mūsu veselīgākajiem konserviem ir laša pastēte ar augstu kalcija saturu. Pas- tētē esošais zivju asaku kalcijs ir viegli absorbējams cilvēka organismā, un ar to var aizstāt mākslīgos kalcija preparātus. Pastēti pagatavo, pievienojot asakas, kas termiskās apstrādes rezultātā kļūst mīkstas un viegli pārstrādājas organismā,» skaidro A. Babris.
Uzņēmums izveidojis produktus Apceptas brētliņas burkānu mērcē un Apceptas brētliņas sojas mērcē. Brētliņas sojas mērcē ir Āzijas tirgum orientēts jauns produkts. «Āzijā ir iecienītas saldskābās garšas. Mēs atradām vecajā uzņēmuma paraugu produktu klāstā apceptu brētliņu saldskābā ābolu mērcē, atjaunojām recepti un tagad esam uzsākuši ražot konservus. Zivs apvienojumā ar ābolu mērci rada ļoti interesantu garšu un patīkamu pēcgaršu. Domājam, ka Apceptās brētliņas ābolu mērcē garšos bērniem un tiem, kuriem nepatīk tradicionāli sāļie konservi,» stāsta A. Babris.
Lai uzrunātu bērnus un mainītu viņu priekšstatu par zivju konserviem, Brīvais vilnis sāka ražot Barona Minhauzena konservus, kas ir īpaši pagatavotas, apceptas brētliņas ābolu un tomātu mērcē.
Visu rakstu lasiet 17. oktobra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.
Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!
#1/10
Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris