Dzirnavu ielas posmā no Antonijas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai Rīgā rosība valda gan no rītiem, gan pusdienlaikā, gan arī vakara stundās.
Vēl 18. gadsimtā vietā, kur Dzirnavu iela krustojas ar Krišjāņa Barona ielu, bijis dīķis, kura krastā atradās dzirnavas. Tieši šo dzirnavu dēļ iela tikusi pie sava vārda, kuru tā nes vēl šodien. Dzirnavu iela ir viena no nedaudzajām pilsētas centra ielām, kurai nav nācies piedzīvot pārāk biežas vārda maiņas. Politiski neitrālās dzirnavas par labām atzina gan cariskā valdība, gan pirmskara laika pilsētas valde, gan arī padomju vara. Izņēmums bija vien vācu okupācija, kuras laikā to uz diviem gadiem pārdēvēja par Vāgnera ielu jeb Wagnerstrasse, liecina Rīgas pašvaldības sniegtā informācija. Dzirnavu iela sākas pie krustojuma ar Pulkveža Brieža ielu, un posms līdz pat Antonijas ielai nav stipri apdzīvots, raugoties no uzņēmējdarbības skatu punkta.
Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!
Lai gan pēdējos gados vairākas ēkas ir piedzīvojušas atjaunošanu, joprojām apkārtējais skats ir diezgan depresīvs. Tomēr, šķērsojot Antonijas ielu, sejā pamazām iezogas smaids. Uz ielas gan rīta, gan vakara stundās ņirb cilvēki, kas dodas pēc ikrīta kafijas, pusdieno ar kolēģiem vai malko alu, skatoties futbola spēli. Lai gan lielākoties tur atrodas ēdināšanas uzņēmumi, var atrast arī, piemēram, ekskluzīvu cigāru veikalu un frizētavu Loka.
Uzņēmumu pārstāvji, kuri raduši mājvietu Dzirnavu ielas posmā no Antonijas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, atzīst, ka pēdējos gados iela noteikti ir kļuvusi komerciāla, vairs nav tik mierīgi un klusi kā gadus desmit iepriekš. Tomēr tas nav mīnuss, tieši pretēji – tas palīdz piesaistīt cilvēkus.
Viens no senākajiem ēdinātājiem šajā posmā, kurš darbību sāka 2010. gadā un joprojām nav mainījis atrašanās vietu, ir bārs – restorāns Burga. Kā šī Dzirnavu ielas posma ilgdzīvotāju var izcelt pārtikas veikalu Būņas. Tas darbojas kopš 1993. gada. Veikala izveidotājs ir Aigars Hartmanis, Baldones novada bioloģiskās saimniecības Būņas saimnieks. Mājvietu šajā ielas daļā ir raduši arī vairāki jaunpienācēji, bistro –restorāns Zivju Lete nomainījis vienas telpas citā Dzirnavu ielas posmā pret plašākām. Jaunajās telpās restorāns darbu sāka šā gada pavasarī.
Jau vairāk nekā četrus gadus Dzirnavu ielā darbojas saldumu kafejnīca arbOOz, kas kārdina ar krāsainiem makarūniem (macaroon) un kūkām. SIA arbOOz īpašnieci Karīnu Krasovicku var sastapt gan kafejnīcas virtuvē, darinot saldos brīnumus, gan arī aiz letes, apkalpojot klientus.
Visu rakstu Savā starpā veido sinerģiju lasiet piektdienas, 14.decembra laikrakstā Dienas Bizness! Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!
#1/35
Kafejnīcas arbOOz īpašniece un restorāna Mr. Fox līdzīpašniece Karīna Krasovicka saredz lielu potenciālu Dzirnavu ielai un kaimiņus neuztver kā konkurentus
#11/35
Ilgdzīvotājs šajā rajonā ir pārtikas veikals Būņas, kas piedāvā lielākoties Latvijā ražotos produktus.
#12/35
Ilgdzīvotājs šajā rajonā ir pārtikas veikals Būņas, kas piedāvā lielākoties Latvijā ražotos produktus.
#21/35
Bijušā restorāna Epilogue vietā tiks atvērts jauns restorāns, kāds tas būs un kas ir jaunie telpu nomnieki, pagaidām uzzināt neizdevās.
#28/35
Bāra – restorāna Burga vadītājs Mārtiņš Riba stāsta, ka savu pienesumu apkārtējiem biznesiem dod arī viesnīcas tuvums.
#32/35
Restorāna Zivju Lete vadītāja Evelīna Viškine atzīmē, ka biznesam šī vieta ir ļoti piemērota un mīnusus pagaidām ir grūti saskatīt.