Aristida Briāna ielā bohēma satiekas ar šampaniešu rūpnīcas un alus darītavas darba dunu
Aristida Briāna ielai ir divas sejas – viena ir tā, kas iezīmē nedaudz bohēmisko atmosfēru kvartālā, kur dominē Valdemāra pasāžas ēka. Cita sajūta rodas, staigājot pa pašu ielu, kas ved no Valdemāra līdz Miera ielai. Tā ir kā otra seja – tranzīta iela, kur rīta un vakara stundās veidojas auto sastrēgumi. Šajā posmā savu biznesa vietu atraduši daži uzņēmumi, piemēram, veterinārā klīnika, zobārstniecība, masāžas salons un picērija, kā arī zinātnes centrs Tehnoannas pagrabi.
Pirms septiņiem gadiem klubs Piens bija viens no pirmajiem nomniekiem, kas sāka savu darbību Valdemāra pasāžas kvartālā. Piena dibinātājs Mārtiņš Mielavs atminas, ka konkrētās vietas izvēle nav bijusi mērķtiecīga. Viņš meklēja plašas telpas, kur varētu īstenot savu ideju par bāru, kurā būtu daudz dīvānu, par vietu, kas ir atvērta vietējiem, kura neatrodas Vecrīgā, kur tolaik augstu vilni sita populārās angļu vecpuišu ballītes.
Plašāk lasiet rakstā Radošums un ražošana piektdienas, 18.marta laikrakstā Dienas Bizness (12.,13.lpp)!
#3/25
"Labprāt paplašinātos, bet mājas augšējā stāvā ir dzīvokļi. Viens tagad ir atbrīvots un tajā izvietosim savu ekspozīciju. Vēl vajadzētu attīstīt ēkas iekšpagalmu," spriež zinātnes centra Tehnoaanas pagrabi vadītājs Alvis Balodis.
#9/25
"Šis ir viens no rajoniem, kas pēdējos piecos gados ir atdzimis. Ir forši būt uz attīstības viļņa," teic Live Escape Game veidotājs Normunds Krūmiņš.
#13/25
"K.K.fon Stricka villa ir nobružāta, bet telpas ir labi saglabājušās. Visu iztīrījām un organizējam kultūras pasākumus," stāsta kluba Piens veidotājs Mārtiņš Mielavs.
#19/25
"Šī vieta ir pietiekami tālu no centra. Ja aizvāktu mūsdienu automašīnas, tad kvartālā izskatītos kā 19.gadsimta beigās. Tāds šarmiņš ir, bet jautājums - vai to izmanto," saka alus darītavas Labietis īpašnieks Reinis Pļaviņš.
#22/25
"Mums ir jāsadzīvo ar vēstures mantojumu, kas ne vienmēr iet roku rokā ar rūpnīcas nepieciešamībām," atzīst a/s Latvijas Balzams vieglo alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Irēna Zeltiņa.