Pasaulē

Vācijas Bertelsmann «met aci» uz Warner Music

Lelde Petrāne, 30.03.2011

Jaunākais izdevums

Vācijas mediju grupa Bertelsmann un investīciju fonds KKR vēlas iegādāties ASV kompāniju Warner Music, maksājot līdz pat trim miljardiem ASV dolāru, ziņo thelocal.de.

Sarunas ar Warner Music notiks tuvākajās dienās Ņujorkā, biznesa laikraksts Handelsblatt uzzinājis no vārdā nenosauktiem informācijas avotiem. Viens no tiem devis 60%, ka sarunu rezultāts būs veiksmīgs.

«Bertelsmann ir gatava investēt,» otrdien sacījis tās boss Tomass Rabe, piebilstot, ka grupa ir atlikusi vienu miljardu eiro šim mērķim.

Mediji norāda, ka Bertelsmann un KKR īpaši interesē Warner Music piederošās tiesības uz mūziķu darbiem, bet izplatīšanas operācijas varētu tikt pārdotas konkurentiem Universal vai Sony.

Kā vēstīts, Bertelsmann AG, kas ir lielākā mediju kompānija Eiropā, 2010.gadā atgriezās pie peļņas. Kompānijai palīdzējuši strauji augošie reklāmas pārdošanas apjomi tās RTL Group vienībā.

Tīrā peļņa bijusi 478 miljoni eiro, un tā seko 82 miljonus eiro lieliem zaudējumiem, ko Bertelsmann cieta 2009.gadā. Apgrozījums audzis par 4,5% līdz 15,8 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas izdevēji, arī kompānijas "Universal Music Publishing Group", "Warner Chappell Music" un "Sony Music Publishing", sūdz tiesā vietni "Twitter" par "plašiem autortiesību pārkāpumiem" pret konkrēto kompāniju mūzikas katalogiem.

Prasību Tenesī štata federālajā tiesā iesniedza 17 izdevēji, kuriem ir tiesības uz tādu mākslinieku kā Dreiks, Teilore Svifta un Adele, no vienīgā atbildētāja lietā - "Twitter" īpašnieces Īlona Maska kompānijas "X Corp" - prasot vairāk nekā 250 miljonus ASV dolāru (231 miljons eiro).

ASV Nacionālās mūzikas izdevēju asociācijas vadītājs Deivids Izrealaits paskaidroja, ka "Twitter" ir vienīgā no lielākajām sociālo tīklu platformām, kura "savā pakalpojumā pilnībā atsakās licencēt miljoniem dziesmu", lai gan labi apzinās, ka platformā "miljardiem cilvēku ik dienu mūziku noplūdina, prezentē un straumē".

Viņš apsūdzēja "Twitter" par platformas sniegšanu noplūdinātai mūzikai, ar autortiesībām aizsargātiem videoklipiem un citiem materiāliem. ASV Digitālās tūkstošgades autortiesību likums paredz, ka "Twitter" un citām sociālo mediju platformās nevar iesūdzēt tiesā par autortiesību pārkāpumiem saistībā ar lietotāju augšupielādētu saturu, ja platformas cenšas dzēst autortiesības pārkāpušo materiālu un soda lietotājus, kas pārkāpj autortiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

AT&T paziņo par Time Warner pirkšanas darījumu 108,7 miljardu ASV dolāru vērtībā

LETA, 23.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV telekomunikāciju gigants AT&T sestdienas vakarā paziņoja, ka nopirks izklaides industrijas kompāniju Time Warner, noslēdzot darījumu 108,7 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Saskaņā ar AT&T paziņojumu vienas Time Warner akcijas cena ir novērtēta ar 107,50 dolāriem, bet visa uzņēmuma kopējā cena būs 85,4 miljardi dolāru. Ieskaitot Time Warner parādu, darījuma summa sasniegs 108,7 miljardus dolāru.

AT&T vadītājs Rendals Stīvensons raksturoja Time Warner iegādes darījumu kā "divu kompāniju, kas stipruma ziņā papildina viena otru, perfektu laulību. Viņš sacīja, ka šim darījumam vienbalsīgi piekritušas abu kompāniju direktoru padomes.

Dažas stundas pirms tam par šādu darījumu ziņoja ASV mediji, ar atsaukšanos uz informētām personām vēstot, ka AT&T nopirks izklaides industrijas kompāniju "Time Warner" par vairāk nekā 80 miljardiem ASV dolāru un ar šo darījumu AT&T kļūs no telekomunikāciju kompānijas par mediju gigantu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Warner Music meklē potenciālos pircējus

Lelde Petrāne, 21.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Warner Music Group, pasaulē trešā lielākā mūzikas kompānija, meklē potenciālos pircējus, un investīciju banka Goldman Sachs šajā procesā ir padomdevēja lomā, atsaucoties uz neoficiāliem informācijas avotiem, ziņo Reuters.

Saskaņā ar informācijas avota vēstīto interese par Warner Music Group iegādi ir.

New York Times ceturtdien informēja, ka lēmums nolīgt Goldman pieņemts, jo vairāki potenciālie pircēji, ieskaitot privātā kapitāla uzņēmumu Kohlberg Kravis Roberts vērsušies pie Warner Music vadības, izsakot interesi pārņemt kompāniju.

Tomēr ne Goldman Sachs, ne Warner Music nekādus komentārus šajā sakarā nesniedz.

Warner Music pārstāv daudzus pasaulē labi pazīstamus māksliniekus, to skaitā Green Day, Džeimsu Blāntu un Nickelback.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no trešdienas, 17. jūlija Latvijas iedzīvotājiem ir pieejams jauns mūzikas straumēšanas serviss YouTube Music, kas paredzēts mūzikas lietošanai no YouTube resursiem, kā arī mūzikas izpētei, personalizēšanai un klasificēšanai, atbilstoši savam dzīvesstilam, vēlmēm un gaumei.

YouTube sākotnēji tika veidota kā platforma skatīšanai, kas nozīmēja, ka mūzikas faniem bija jāspēj manevrēt starp vairākām mūzikas lietotnēm un YouTube. Tas nebija ērti un YouTube nolēma radīt YouTube Music, kas no šodienas pieejams arī Latvijā.

YouTube Music būs pieejami ne tikai mūzikas videoklipi, bet arī mūziķu oficiālie albumi, singli, remiksi, tiešraides, kaverversijas un citviet grūti atrodama mūzika. Īpaši pielāgoti ieteikumi nozīmē, ka serviss dinamiski pielāgojas, lai sniegtu ieteikumus, pamatojoties uz to, ko lietotājs klausījies iepriekš, kur un ko dara. Viedā meklēšana ļaus atrast vajadzīgo dziesmu, pat ja lietotājs nevar atcerēties tās nosaukumu vai zina tikai daļu no dziesmas vārdiem. Šobrīd aktuālākie videoklipi atrodami īpašajā «Hotlist» izvēlnē. Izmantojot YouTube Music Premium, iespējams pārslēgties starp dziesmu un mūzikas videoklipu, lai nepārtraukti klausītos un skatītos ar vienu klikšķi. Iegādājoties YouTube Music Premium, lietotājs varēs klausīties un lejupielādēt mūziku bez reklāmām, fonā vai visur, kur dodas. Bezsaistes Mixtape automātiski lejupielādēs iecienītākās dziesmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidosta Rīga ir kļuvusi par vienu no četriem Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) oficiālajiem mācību centriem Eiropā.

Līgums par ACI oficiālā mācību centra pārstāvniecības tiesību piešķiršanu lidostas Rīga Mācību centram tika parakstīts trešdien, 14.jūnijā, ACI Ģenerālās asamblejas ietvaros Parīzē.

Jau šobrīd starptautiskās lidostas Rīga Mācību centrs ir ACI apmācību norises vieta, kur regulāri notiek starptautiski kursi. Pēc oficiālā mācību centra statusa iegūšanas šādas mācības notiks vēl biežāk, turklāt lidostai Rīga būs tiesības piedalīties apmācību dienaskārtības veidošanā, pilnveidojot to saturu un piedāvājot jaunus darbības virzienus.

«Oficiālā ACI mācību centra statusa piešķiršana ir augstākais profesionālais novērtējums, kas apliecina lidostas Rīga Mācību centra kvalifikāciju un spējas organizēt starptautiskas augstas kvalitātes apmācības. Stingri regulētajā un nemitīgā attīstībā esošajā aviācijas nozarē šāda līmeņa mācību organizēšana ir ne tikai milzīgs prestižs, bet arī atbildība,» norāda starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eiropas lielākā mediju kompānija pērn atgriezusies pie peļņas

Lelde Petrāne, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bertelsmann AG, lielākā mediju kompānija Eiropā, 2010.gadā atgriezusies pie peļņas. Kompānijai palīdzējuši strauji augošie reklāmas pārdošanas apjomi tās RTL Group vienībā, kas ir Eiropā lielākā televīzijas un radio raidorganizācija, ziņo Bloomberg.

Tīrā peļņa bijusi 478 miljoni eiro, un tā seko 82 miljonus eiro lieliem zaudējumiem, ko Bertelsmann cieta 2009.gadā, liecina Vācijā bāzētās kompānijas paziņojums.

Apgrozījums audzis par 4,5% līdz 15,8 miljardiem eiro.

Bloomberg norāda, ka Bertelsmann, kas konkurē ar Vivendi SA un Time Warner Inc., gūst labumu no tā, ka patērētāji un kompānijas atkal palielina izdevumus. Kompānija, kurai pieder arī grāmatu kompānija Random House un Gruner + Jahr, Eiropā lielākais žurnālu izdevējs, kas izdod piemēram Stern un Neon, 2010.gadā samazinājusi parādu līdz 1,9 miljardiem eiro no 2,8 miljardiem eiro iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sony, Universal un Warner Music sūdz tiesā krievu VKontakte

Gunta Kursiša, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas sociālais medijs VKontakte, kas tiek dēvēts arī par «krievu Facebook», piedzīvo juridiskas nedienas – ierakstu kompānijas Sony, Universal un Warner Music iesniegušas sūdzības par autortiesību pārkāpšanu «lielos apmēros», BBC.

Juridiskās darbības koordinē Skaņu ierakstu industrijas starptautiskā federācija (International Federation of the Phonographic Industry, IFPI). Ierakstu kompānijas apsūdz otru lielāko sociālo tīklu Eiropā tajā, ka tas ir izveidojis «milzīgu mūzikas bibliotēku», uz kuru VKontakte nav tiesību. Šī «mūzikas bibliotēka» tiek piedāvāta kā sociālā tīkla pakalpojums lietotājiem. Sony, Universal un Warner Music vēlas panākt, ka VKontakte izņem šos mūzikas failus no sava servera.

«Mēs esam vairākkārt norādījuši uz šo problēmu,» paziņojumā par tiesu darbiem norādīja IFPI vadītājs Francis Mūrs (Francis Moore). Šī nav pirmā reize, kad VKontakte tiek pārmesta autortiesību neievērošana. 2012. gadā Vkontakte tika atzīta par vainīgu nelicencētā Gala Music Group mūzikas izplatīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony uzsāk savu mūzikas straumēšanas servisu

Jānis Rancāns, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony ir uzsākusi mūzikas straumēšanas servisu sākot piedāvāt savu jauno pakalpojumu - Qriocity Unlimited Music. Lai gan atsevišķās Eiropas daļās serviss jau ir bijis pieejams, ar šodienu to pilnībā var izmantot arī ASV, Austrālijas un Jaunzēlandes melomāni.

Lai kļūtu par servisa lietotāju, nāksies šķirties no nepilniem četriem dolāriem mēnesī. Savukārt, maksājot desmit dolārus mēnesī, lietotājam būs neierobežota iespēja tikt pie kataloga un mūzikas ieteikumiem. Sistēma tos ģenerēs, sekojot līdzi tam, ko klausās pakalpojuma izmantotājs. Servisā būs pieejamas vairāk kā seši miljoni dziesmu - gan Sony, gan Universal Music Group, EMI Music un Warner Music Group Corp pārstāvētie mākslinieki. Jaunais serviss ļaus minētajām kompānijām mūziku pārdot tieši klausītājam.

Pašlaik Sony mūzikas straumēšanas sistēma ir savienojama tikai ar Sony ierīcēm, tādām kā Play Station 3, Blu-ray atskaņotājiem, Sony Bravia televizoriem un VAIO klēpjdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia mēģinās iekarot tiešsaistes mūzikas tirgu

Jānis Rancāns, 29.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mobilo telefonu ražotāja Nokia Lumia viedtālruņu īpašniekiem drīzumā sāks piedāvāt Nokia Music + tiešsaistes pakalpojumu.

Jaunais pakalpojums papildinās esošo Nokia Music un Mix Radio iespējas. Nokia Music + abonēšana izmaksās 3,99 eiro mēnesī un lietotājiem ļaus saglabāt mūziku, lai klausītos uz savas ierīces arī neizmantojot interneta pieslēgumu. Tāpat Nokia Music + piedāvās labākas kvalitātes saturu un iespējas piekļūt pakalpojumam, izmantojot arī citas ierīces.

Kompānijas Nokia viceprezidents Jirki Rosenbergs (Jyrki Rosenberg), komentējot jauno pakalpojumu, norādīja, ka tas varētu patikt daudziem Lumia viedtālruņu īpašniekiem, kuri vēlas netraucēti klausīties augstas kvalitātes mūziku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien sāk darboties tehnoloģiju giganta Apple jaunais mūzikas straumēšanas pakalpojums, kas konkurēs ar pagaidām lielāko tāda veida pakalpojumu Spotify.

«Mūsu lielākā kaislība ir mūzika,» teikts kompānijas mājaslapā. «Tāpēc mēs vēlamies to padarīt labāku.»

Apple Music ļaus piekļūt apmēram 30 miljoniem dziesmu, kā arī radioraidījumiem un mūzikas sociālajam tīklam.

Apple Music lietošana pirmos trīs mēnešus būs par brīvu. Sākotnēji bija domāts, ka mūziķi nesaņems atlīdzību par dziesmu atskaņošanu pirmajos trijos darbības mēnešos, taču pēc amerikāņu dziedātājas Teiloras Sviftas iebildumiem lēmums tika mainīts.

Pakalpojuma abonentiem būs pieejams sociālais tīkls, kurā izpildītāji publicēs savas pārdomas un jaunāko veikumu, bet fani varēs tiešā veidā sazināties ar saviem elkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa 3. jūlijā Stambulā notiekošajā Starptautiskās lidostu padomes Eiropā (Airport Council International, ACI Europe) Ģenerālajā asamblejā ievēlēta par organizācijas valdes locekli.

ACI Europe ir starptautiska lidostu organizācija, kas pārstāv vairāk par 500 lidostām 55 Eiropas valstīs. Tās biedri nodrošina vairāk nekā 90 % komerciālās gaisa satiksmes Eiropā. ACI Europe mērķis ir pārstāvēt Eiropas lidostu kolektīvās intereses Eiropas Savienības institūcijās un sadarbībā ar citiem pasaules reģioniem un veicināt profesionālo izcilību lidostu vadībā un darbībā. ACI Europe valdi veido 24 lidostu augstākie vadītāji.

“Pateicos visiem Eiropas lidostu pārstāvjiem, kuri piedalījās balsojumā, un Ģenerālajai asamblejai par izrādīto uzticību, atbalstot manu kandidatūru. Ar gandrīz trīsdesmit gadu pieredzi aviācijā esmu gatava virzīt inovatīvas idejas un projektus, kas dos pievienoto vērtību ACI Europe misijai, īpaši jautājumos par aviācijas nozares ilgtspējas mērķiem un sasniegumiem un to izskaidrošanu plašākai sabiedrībai un ieinteresētajām pusēm,” norāda Laila Odiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienas no lielākajām pasaules filmu studijām Warner Bros. pārstāvis ir neizpratnē, kādēļ Latvija jau nav kļuvusi par vienu no Eiropas filmu industrijas centriem. «Viss, kas jums ir nepieciešams – pirmā lielā filma.»

Warner Bros. vecākais viceprezidents Kevins Treijs atbild par filmu producēšanas fizisko daļu, tostarp to, kurā vietā norit to uzņemšana. «Es domāju, ka Rīga var konkurēt ar Prāgu un Budapeštu. Rīgai noteikti ir jāstrādā aktīvāk sevis reklamēšanā,» viņš apgalvo.

Warner Bros. pārstāvis Latvijā tikās ar teju visiem Latvijas kino nozares pazīstamākajiem spēlētājiem un pirmajā vizītes dienā bija acīmredzami iespaidu pārpilns. Piemēram, viņš augstu vērtē vietējo profesionāļu angļu valodas un izglītības līmeni. «Tas ir ļoti svarīgi ASV vai Lielbritānijas uzņēmumam, jo tas nozīmē, ka saziņa filmas uzņemšanas laikā būs vienkārša un bez sarežģījumiem.» Latvijai ir virkne priekšrocību, un tā varētu mest izaicinājumu tradicionālajiem kino centriem. Piemēram, šeit salīdzinoši neilga brauciena attālumā pieejami gan meža, gan pludmales, gan pilsētas skati. Ļoti nelielā teritorijā ap Rīgu ir ļoti skaista dažādu ainavu izvēle, kas neapšaubāmi ir svarīgi, jo ir iespējams uzņemt ļoti dažādas ainas atšķirīgās vietās bez nepieciešamības braukt kur tālu. «Turklāt jums diena vasarā ilgst 17 stundas. 17 dienasgaismas stundas!»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dziesmu Happy Birthday turpmāk varēs brīvi izmantot bez maksas

LETA, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pirmdienas populāro apsveikuma dziesmu Happy Birthday to You drīkst brīvi izmantot bez maksas.

«Dziediet to skaļi, dziediet to lepni un par brīvu,» paziņoja advokātu birojs Donahue Fitzgerald, kas Losandželosas tiesā izskatītajā lietā pārstāvēja apsūdzības pusi.

Lieta aizsākās 2013.gadā, kad ierakstu kompānija no mazbudžeta filmas par Happy Birthday to You vēsturi veidotājiem pieprasīja 1500 dolārus (1363 eiro) par apsveikuma dziesmas atskaņošanu kinolentē. Filmas veidotāji ierosināja pret kompāniju lietu to cilvēku vārdā, kas maksājuši ierakstu kompānijai par dziesmas izmantošanu.

Septembrī Losandželosas tiesas tiesnesis lēma, ka ierakstu kompānijai Warner/Chappell Music nepienākas autortiesības uz dziesmu. Tiesāšanās noslēdzās ar to, ka ierakstu kompānija piekrita atmaksāt 14 miljonus ASV dolāru (12,7 miljonus eiro) un vairs neiekasēt autoratlīdzību par dziesmas izpildīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Panāk vienošanos Happy Birthday autortiesību lietā

LETA, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Puses panākušas vienošanos divus gadus ilgušajā lietā par apsveikuma dziesmas Happy Birthday autortiesībām.

Losandželosas tiesa septembrī lēma, ka ierakstu kompānijai Warner/Chappell Music neesot likumīgu autortiesību uz dziesmu. Taču tā iekasējusi naudu par dziesmas izmantošanu kopš 1988.gada, kad pārņēma kompāniju Birch Tree Group.

Tiesnesis Džordžs Kings sacīja, ka Birch Tree Group priekštecis uzņēmums Clayton F Summy Co 1935.gadā esot ieguvis tiesības tikai uz melodiju, bet ne dziesmas tekstu.

Vienošanās noteikumi netiek atklāti. Taču ārzemju mediji pieļauj, ka dziesmas vārdi varētu kļūt brīvi izmantojami.

Lietai pietuvināts informācijas avots laikrakstam LA Times sacīja, ka puses panākušas abpusēji apmierinošu vienošanos, kas netikšot pārsūdzēta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mūzikas vidē ienāk Universal Music Group, liecina biznesa portālam db.lv sniegtā informācija.

Kompānija dibinājusi mājvietu Rīgā un noslēgusi pirmo līgumu Latvijā ar pašmāju mākslinieci Patrishu (Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča).

Universal Music Group ir viena no lielākajām mūzikas kompānijām pasaulē. Korporācija Baltijas tirgū darbojas jau vairāk nekā 10 gadu (izņemot Igauniju) un līdz šim fokusējusies tikai uz starptautiska repertuāra pārstāvēšanu un mārketingu.

Taču tagad Universal Music Group dibinājusi mājvietu arī Rīgā, piesaistot vietējo personālu. Universal Music Group uzsver interesi Latvijas mūzikas industrijas uzplaukumā, lai tādi radošie talanti kā dziesmu autori, izpildītāji, mūziķi un producenti varētu ar pilnu atdevi koncentrēties mūzikas radīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google dosies cīņā ar Spotify

Jānis Rancāns, 16.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google nākusi klajā ar mūzikas straumēšanas servisu, kuram būs jākonkurē ar tādiem ilglaicīgiem nozares spēlētājiem kā Spotify, Xbox Music, Rdio un Pandora.

Google pakalpojums Play Music All Access lietotājiem piedāvā klausīties miljoniem dažāda stila dziesmu. Pati kompānija savu jauno pakalpojumu nodēvējusi par «radio bez robežām».

Interneta gigants savu produktu piedāvā lietot pirmās 30 dienas bez maksas, taču pēc tam tas pieejams, maksājot 9,99 ASV dolārus mēnesī. Pakalpojumu iespējams izmantot, lietojot Android ierīces – viedtālruņus un planšetdatorus, vai arī interneta pārlūku. Tādējādi Google izvēlējusies atšķirīgu pieeju salīdzinot, piemēram, ar Spotify, kas mūziku ļauj klausīties arī bez maksas, balstoties uz ienākumiem no reklāmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

deBusul Music aug līdz ar Intara Busuļa popularitāti

Linda Zalāne, 04.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA deBusul Music līdz ar mūziķa Intara Busuļa popularitātes pieaugumu audzē arī apgrozījuma muskuļus, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Uzņēmums deBusul Music 2009. gadā dibināts ar mērķi realizēt projektus, kas saistīti ar Intara Busuļa un kolektīva radošo darbību, kas sevī ietver mūzikas izdošanu, koncertu organizēšanu, korporatīvo pasākumu apkalpošanu. Tas ir spējis kāpināt apgrozījumu no 165 tūkst. eiro 2013. gadā līdz 465 tūkst. eiro 2016. gadā; straujā izaugsme ļāvusi kompānijai iekļūt Dienas Biznesa un SIA Lursoft veidotajā strauji augošo uzņēmumu jeb Gazeļu sarakstā. «2017. finanšu gadā sasniedzām 800 tūkst. eiro. apgrozījumu. 2017. gadā neko kardināli atšķirīgu nedarījām kā iepriekšējos gados. Tiesa, mēs tiešām ļoti daudz strādājam lieliskā komandā, mums ir arī daudz ilgtermiņa sadarbības partneru un atbalstītāju,» stāsta SIA deBusul Music valdes priekšsēdētāja Una Taal-Medvide.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video vietne YouTube laidusi klajā ilgi gaidīto ikmēneša maksas abonementu Music Key.

Abonementu cenas būs, sākot no 7,99 ASV dolāriem (6,40 eiro) mēnesī. Pircēji iegūs pieeju arī Google Play All Access, kas ļauj bez ierobežojumiem straumēt un lejupielādēt mūziku.

Pagaidām izdota bezmaksas izmēģinājuma versija, kurai var piekļūt tikai ielūgumus saņēmušie «lielākie mūzikas fani», teikts YouTube paziņojumā.

Music Key ir konkurents Spotify, Rdio, Beats Music un citiem līdzīgiem pakalpojumiem, kuros līdz šim bija pieejami tikai audioieraksti, bet ne video.

Music Key izlaišanu aizkavēja YouTube nespēja vienoties ar neatkarīgo ierakstu kompāniju apvienību, kas līguma nosacījumus uzskatīja par neizdevīgiem. Trešdien atklātībā nonāca ziņas, ka vienošanās tomēr panākta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj Latvijas mūzikas festivāliem veltītu pop-up sociālo tīklu

Sandra Dieziņa, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz laiku līdz vasaras izskaņai atklāts Latvijā pirmais pop-up sociālais tīkls Latvian Music Summer 2013.

Sociālā tīkla lietotāji varēs pievienot un saviem draugiem ieteikt gaidītākos mūzikas festivālus, mūziķus un festivālu fotogrāfijas, kā arī laimēt ielūgumus uz vasaras gaidītākajiem festivāliem un iegūt praktisku informāciju par to apmeklēšanu.

Latvian Music Summer ir radošās aģentūras JVeart iniciatīva, kas pie Latvijas melomāniem pirmo reizi nonāca 2012.gadā.

Latvian Music Summer kā sociālais tīkls apvienos vairāk nekā 40 lielākos šīs sezonas notikumus mūzikā. Katrs festivāls iegūs savu profilu, kuru veidos paši festivālu apmeklētāji. Tie varēs pievienot šovasar gaidītākos mūziķus, kā arī augšupielādēt savas atmiņas fotogrāfijās no iepriekšējiem festivāla norises gadiem. Portālā katrs varēs izveidot arī savu individuālo profilu, lai sekotu saviem gaidītākajiem festivāliem, mūziķiem un savu draugu aktivitātēm. Turklāt šogad portālā varēs rast arī sadzīviski praktisku informāciju, kas būtu noderīga festivāla apmeklētājam - transporta un naktsmītņu iespējas, izdevīgākās telšu un guļammaisu iegādes akcijas u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Positivus Music vadītāju Ģirtu Majoru

Lelde Petrāne, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Positivus Music vadītājs Ģirts Majors. Positivus Music ir viena no lielākajām Latvijas koncertaģentūrām, kas dibināta 2003. gadā un ir organizējusi daudzus mūzikas koncertus, piemēram, Kings Of Leon, Nine Inch Nails, Lana Del Rey, Faithless, James Blunt, Kaiser Chiefs, Garbage un citus. Kopš 2007. gada Positivus Music organizē arī Positivus festivālu.

- Kāpēc jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Nevaru iedomāties, ka darbotos kādā citā nozarē, izņemot šo. Bet kāpēc? Droši vien tāpēc, ka ļoti patīk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidostu padome Eiropā ("ACI Europe") brīdina par riskiem, ka vasarā ceļotājiem būs jāpavada ilgas stundas Eiropas lidostās Covid-19 pārbaužu dēļ.

Ņemot vērā jau esošos un arvien gaidāmos ceļošanas ierobežojumu atvieglojumus gan Eiropā, gan ārpus tās epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās dēļ, Eiropas lidostas ar prieku gaida brīdi, kad cilvēki atsāks ceļošanu. Ir paredzams, ka pasažieru satiksme pieaugs gandrīz trīskārtīgi – no 47 miljoniem pasažieru jau šomēnes līdz 125 miljoniem augustā.

Lai gan šis rādītājs joprojām nebūs ne tuvu tam ceļošanas līmenim, kāds tas bija pirms pandēmijas 2019.gadā, tomēr šāda pasažieru plūsmas pieauguma pārvaldīšana radīs lidostām iepriekš nepieredzētus operatīvos sarežģījumus dažādu faktoru dēļ, skaidro "ACI Europe".

Starp šiem faktoriem "ACI Europe" min ierobežoto vietu lidostu telpās. Fiziskās distancēšanās ieviešana maksimāli visos lidostas procesos ir ierobežojusi cilvēkiem pieejamo telpu visos termināļos, ievērojami samazinot pieejamās fiziskās iespējas un palielinot pasažieru apkalpošanas laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grieķijas aiziešana no eirozonas, kas ļaunākā scenārija gadījumā līdzīgus notikumus izraisītu arī Spānijā, Itālijā un Portugālē, varētu aizsākt «ugunsgrēku», kas radītu 17 triljonu eiro lielus zaudējumus, secināts pētījumā.

Dienvidu valstīm pametot eirozonu, visā pasaulē sāktos ilga un dziļa recesija, kas aptvertu gan Ķīnu, gan ASV. Tikmēr valstīs, kuras izstājas no eirozonas, ievērojami palielinātos politiskā un sociālā spriedze, uzskata Vācijas konsultantu kompānija Prognos, kas Bertelsmann fonda uzdevumā veikusi pētījumu.

Pētījumā arī atzīts, ka sekas, ko izraisītu Grieķijas aiziešana no eirozonas, ir neizzināmas. Tomēr esot iespējama «domino efekta» rašanās, kurš palielina Spānijas, Portugāles un Itālijas bankrota iespēju.

Lai gan Eiropas Savienībai (ES) nav izstrādāts mehānisms, kas ļautu kādu valsti izmest no eirozonas, tomēr gadījumā, ja Grieķijas starptautiskie kreditori valstij pārtrauktu maksāt aizdevumu, Atēnām nebūs naudas, lai maksātu pensijas un algas, un valstij nekas cits neatliks kā ieviest savu valūtu, raksta Euobserver.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Britu mediju grupa Pearson likvidēs 3000 darbavietu

LETA--AFP, 04.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mediju grupa Pearson piektdien paziņoja, ka likvidēs papildu 3000 darbavietu jeb aptuveni 10% no kopējā darbavietu skaita saistībā ar izmaksu samazināšanas pasākumiem, lai cīnītos pret vājo pieprasījumu.

Kompānija jau 2016.gada sākumā likvidēja 4000 darba vietu.

Uzņēmums norāda, ka jaunākā darbavietu likvidēšanas iecere nodrošinās izmaksu samazināšanu par 300 miljoniem sterliņu mārciņu (333 miljoniem eiro) gadā.

Vienlaikus Pearson piektdien pavēstīja, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos tas strādājis ar 16 miljonu mārciņu pamatdarbības peļņu, salīdzinot ar 286 miljonu mārciņu pamatdarbības zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pērn.

Pearson ir pasaulē lielākais grāmatu izdevējs un izglītības pakalpojumu sniedzējs.

2015.gadā uzņēmums pārdeva britu laikrakstu Financial Times japāņu korporācijai Nikkei, kā arī tam piederošo 50% daļu The Economist Group, kas ir prestižā žurnāla The Economist īpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pētījums: Robežu slēgšana ES desmit gados izmaksātu 470 miljardus eiro

LETA, 22.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) bezvīzu Šengenas zonas atcelšana bloka ekonomikām desmit gadu laikā izmaksātu vismaz 470 miljardus eiro, liecina pirmdien publiskotais institūta Prognos pētījums, kas veikts Vācijas fondam Bertelsmann Foundation.

Ietekme uz tirdzniecības plūsmām arī izmaksātu lielākajām tirdzniecības partnervalstīm ASV un Ķīnai vairākus desmitus miljardu eiro, teikts pētījumā.

Šāds pētījums publicēts laikā, kad vairākas Eiropas valstis jau ieviesušas pagaidu robežu kontroles, lai ierobežotu apjomīgo bēgļu pieplūdumu.

Ja robežas tiks atkal slēgtas, tad tas radīs vēl lielāku spiedienu uz Eiropas jau tā vājo izaugsmi, norāda Bertelsmann Foundation. Beigās par to maksās cilvēki.

Pētījumā teikts, ka ilgāka kavēšanās uz robežām uzņēmumiem paaugstinātu noliktavu uzglabāšanas un darbinieku izmaksas, jo vairs nebūs iespējams nodrošināt ātras piegādes un uzticamu preču plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropa vienmēr bijusi visai "dažāda", kas nozīmējis, ka šajā pasaules daļā plaukst labs fons domstarpībām.

Pati Eiropas Savienība (ES) pamatā tika dibināta kā miera savienība, kuras galvenais mērķis bija tas, lai vecajā kontinentā vairs nebūtu kara. Varētu teikt, ka notika izvēle par labu birokrātijai un dažādu veidu citām ķildām, bet galvenais – "nē" karam Eiropā.

Arī šobrīd daudzi šķēpi tiek lauzi starp reģiona ziemeļiem un dienvidiem, piemēram, par to, vai vajadzētu emitēt kopēju reģiona parādu. Plaisas Eiropā (starp ziemeļiem un dienvidiem) gan, šķiet, kļūst arvien plašākas, kas licis uzdot daudz jautājumus par to, kā ES un monetārais reģions varētu izskatīties nākotnē.

Ja ar to nepietiek, tad šomēnes ar pamatīgu akmeni pa ES kopējo ķildu pūzni atļāvās iesviest Vācijas Konstitucionālā tiesa, kura Eiropas Centrālās bankas (ECB) iepriekšējo aktīvu uzpirkšanu jeb kvantitatīvo mīkstināšanu (gandrīz trīs triljonu eiro apmērā) draudējusi atzīt par potenciāli nelikumīgu, ja šī iestāde tai nesagatavos savas darbības "proporcionalitātes izvērtējumu".

Komentāri

Pievienot komentāru