Topošajā SIA Chocolette Confectionary šokolādes fabrikā Jelgavā līdz šā gada beigām ieguldītās investīcijas būs vairāk nekā 10 miljoni eiro, pastāstīja kompānijas biznesa attīstības direktors Guntars Dzērve.
«Prognozējoši līdz šī gada beigām Chocolette Confectionary ieguldītās investīcijas būs vairāk kā 10 miljoni eiro, summā iekļaujot produktu izstrādi un attīstību, ražošanas iekārtu iegādi un uzstādīšanu,» sacīja Dzērve.
Viņš teica, ka rūpnīcā plānots ražot šokolādi RED bez cukura ar pazeminātu enerģētisko vērtību, tādējādi iekarojot jaunu salduma kategorijas nišu. «Produkta izstrāde notikusi vairāku gadu garumā, strādājot pie savas unikālās receptes sadarbībā ar šokolādes meistariem no Francijas un Šveices, lai šokolādes garša būtu patīkama un maiga, un tāpēc tai ir ievērojami mazāk tauku un nemaz - cukura. Tieši cukura neesamība un zemais tauku sastāvs ir mūsu atbilde pasaulē pieaugošajam pieprasījumam pēc šokolādes ar pazeminātu enerģētisko vērtību, un šī ir niša, kurā specializēsimies,» pastāstīja Dzērve. Šokolādi plānots realizēt galvenokārt Baltijā, lielākajos Eiropas tirgos, kā arī Lielbritānijā, Skandināvijā, Āzijā un ASV.
Kompānijas valdes loceklis arī piebilda, ka Latvija vairāku iemeslu dēļ ir izvēlēta kā vieta ražotnes izveidei. «Latvijas konkurētspēju noteica lieliskā ģeogrāfiskā atrašanās vieta, kas nozīmē izdevīgu un ērtu loģistiku, kas ražošanai ir vitāli būtiski. Latvijā ir jaunu biznesa iniciatīvu atbalstoša valsts un pašvaldību pārvalde, kā arī augsti kvalificēts personāls. Attīstot ražošanas uzņēmumu Latvijā, tā vadība un investori arī atzinuši, ka vietējie speciālisti strādā ar augstu produktivitātes līmeni un darba kultūru, kas ļoti labi iederas jau esošajā, starptautiskajā uzņēmuma komandā,» pastāstīja Dzērve.
Dzērve arī atzīmēja, ka topošā ražotne Jelgavā būs augsti automatizēta un balstīta uz zaļās domāšanas principiem. Kompānija ir investējusi ražotnes automatizācijā, lai taupītu ūdeni, gāzi, enerģiju un samazinātu atkritumu daudzumu. Tāpat rūpnīca būs atbilstoša visiem augstākajiem vides un sanitārajiem standartiem.
Chocolette Confectionary ražotni attīsta tā, lai iegūtu starptautiski atzīto pārtikas kvalitātes un drošības sertifikātu BRC. «Esam priecīgi, ka esam atraduši un piesaistījuši speciālistus ar padziļinātām zināšanām un pieredzi par starptautiskajiem pārtikas kvalitātes un vadības sertifikātiem, kā, piemēram, ISO, HACCP un BRC,» uzsvēra Dzērve.
Jau vēstīts, ka Kiprā reģistrētais uzņēmums Mediahold SBC Limited Jelgavā, Aviācijas ielā, plāno atklāt šokolādes fabriku.
«Latvijā ir kvalificēts un atbildīgs personāls. Tāpat mums ir svarīgi, ka Latvijā runā krieviski, jo paši esam krievi. Telpas vēlējāmies nomāt, un NP Properties piedāvājums mums šķitis ļoti atbilstošs, arī Jelgavai ir izdevīga atrašanās vieta,» izvēli ražotni atklāt tieši Jelgavā, bijušajā RAF rūpniecības zonā, kur pašlaik atrodas industriālais parks, aģentūrai LETA iepriekš atzina SIA Chocolette Confectionary valdes locekle Anastasija Repina.
Uzņēmums šogad janvārī Nodarbinātības valsts aģentūras telpās rīkojis tikšanos ar potenciālajiem darbiniekiem.
Firmas.lv informācija liecina, ka SIA Chocolette Confectionary ir reģistrēta pērn 12.maijā un tās vienīgais īpašnieks un valdes loceklis bija Krievijas pilsonis Igors Sladkovs. Taču vēlāk uzņēmums nonācis Mediahold SBC Limited īpašumā un par valdes locekli kļuvusi Krievijas pilsone Anastasija Repina. Uzņēmuma pamatkapitāls ir trīs miljoni eiro.