"Restorānu īpašnieki un vadītāji šobrīd aktīvi savā starpā apspriežas, un visi esam vienisprātis, ka viss vēl ir tikai priekšā," tā, prognozējot koronavīrusa Covid-19 ietekmi uz restorānu biznesu, teic "Valtera restorāna" saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš.
Viņš sociālajos tīklos paziņojis par restorāna slēgšanu uz nenoteiktu laiku.
V. Zirdziņš akcentē, ka tikpat svarīgi kā vienmēr arī šajā laikā būtu nodrošināt, ka katrs apmeklētājs vēl joprojām justos gaidīts un restorāna apmeklējums būtu īpašs. Lēmumu durvis aizvērt pieņemts kopā ar kolektīvu. Tāpat uzņēmējs norāda, ka šis laiks būs iespēja paveikt to, kam līdz šim laika vienmēr pietrūcis, tai skaitā, atrodoties mājās, apgūt jaunas receptes.
Ja sezona no janvāra līdz pat maija sākumam lielākajai daļai Vecrīgas restorānu ik gadu paiet mierīgi un klusi, šogad - pēdējās pāris nedēļās - bijis izjūtams vēl mazāks apmeklējums, kas saistīts tieši ar grupu rezervāciju atcelšanu.
"Nedēļas laikā plānus mainīja divas grupas, kuras bija rezervējušas galdiņus desmit personām," stāsta V.Zirdziņš. Tie ir biznesa klienti, kas vakariņas bija paredzējuši rīkot kopā ar ārzemju kolēģiem.
Tam sekoja nedēļas nogalē atcelta rezervācija divdesmit personām. Lai gan uzņēmējs apzinās, ka, salīdzinot ar to personu skaitu, ko apkalpo lielāki ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, šie skaitļi neizklausās lieli, "Valtera restorānam" ar četrdesmit personu vietu skaitu tas nozīmē pusi no vakara apgrozījuma.
Tā kā "Valtera restorāns" kopš pērnā gada oktobra darbojas tikai vakara stundās, piecas dienas nedēļā, restorāna saimnieks pauž, ka vēl vairāk samazināt darba stundas šobrīd būtu bijis neiespējami.
Pēc V. Zirdziņa domām, tam, ka "Valtera restorāns" ir salīdzinoši mazs uzņēmums, šajā brīdī ir gan pozitīvs, gan negatīvs aspekts.
No vienas puses - restorāns nenodarbina lielu skaitu darbinieku un finansiāli nevar tikt ietekmēts tādā mērā, kā šobrīd varētu ciest lielāki uzņēmumi.
No otras puses, mazam uzņēmumam atrasties dīkstāvē praktiski ir neiespējami, jo, apstājoties naudas plūsmai, resursu trūkums ir tūlīt jūtams.
"Aicinu visus mūsu uzņēmumu īpašniekus turēties kopā ar darbiniekiem, būt vienotiem kā ģimenei. Esam stipra tauta - ja nokritīsim, kopā spēsim arī piecelties," biznesa portālam Db.lv sacīja restorāna īpašnieks.
Video, kurā V. Zirdziņš skaidro situāciju, skatāms, klikšķinot šeit.
LASI ARĪ: