Pakalpojumi

Vēsturiskajā Sarkanā krusta slimnīcā durvis vērs Medicīnas sabiedrības ARS stacionārs

Db.lv, 30.05.2024

Jaunākais izdevums

Pēc vairākus gadus ilgušiem vērienīgiem rekonstrukcijas darbiem SIA "Medicīnas sabiedrība "ARS"" (ARS) 30.maijā atklās vēsturiskās Sarkanā Krusta slimnīcas ēkas rekonstrukcijas pirmo kārtu, verot durvis stacionāram un konsultāciju nodaļai, informē ARS biroja vadītāja Dita Tomsone.

Bijušās Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā korpusa rekonstrukcija ir pirmais solis daudzfunkcionāla slimnīcas kompleksa izbūvei nākotnē. Šobrīd, ievērojot Eiropas standartus un tendences pacientu un darbinieku labbūtības nodrošināšanai ārstniecības procesā, arhitektoniski vērtīgā ēka atdzimstot ieguvusi gan visaugstākā līmeņa medicīnas tehnoloģijas un pacientam draudzīgu interjeru, gan Zaļajam kursam atbilstošus, Latvijā medicīnas būvēs iepriekš nelietotus inženiertehniskos risinājumus. Ēka ir kļuvusi par vietu, kurā medicīnas māksla satiekas ar arhitektūras mākslu un tēlotājmākslu.

Pirms vairāk nekā 110 gadiem celtās ēkas rekonstrukcijas 1. kārta veikta, ieguldot SIA "Medicīnas sabiedrība "ARS"" privātos līdzekļus un sadarbojoties ar valsts attīstības finanšu institūciju “Altum” un Swedbank.

Renovācijas projektu pēc “ARS” pasūtījuma izstrādājusi arhitekte Māra Ābele (Arhitektu birojs “Jaunromāns & Ābele”), būvniecības darbus veica SIA “Selva Būve”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Forma 2”.

Divās operāciju zālēs, izmantojot minimāli invazīvas tehnoloģijas, tiks veiktas operācijas ginekoloģijā, uroloģijā, neiroķirurģijā, traumatoloģijā-ortopēdijā, mugurkaula un krūšu ķirurģijā, kā arī citas operācijas. Ēkas pirmajā stāvā ARS turpinās nodrošināt augstākās kvalitātes diagnostikas pakalpojumus, savukārt 2. stāvā, tāpat kā tas tiek nodrošināts arī ARS poliklīnikā Skolas ielā 5, būs iespēja saņemt ārstu – izcilu savas jomas speciālistu – konsultācijas uroloģijā, ginekoloģijā, otolaringoloģijā, krūšu veselībā u.c.

Savulaik Sarkanā Krusta slimnīcas darbinieki šo ēku esot dēvējuši par "Sirds slimnīcu", un daudziem šobrīd praktizējošiem ārstiem un mediķiem šī vieta ir bijusi pirmā prakses un darba vieta.

Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā ēka būvēta 1909. - 1912.gadā pēc Frīdriha Šefela projekta un pirmie pacienti tajā tika uzņemti 1919.gadā. Ēka paplašināta, 1933.gadā pēc Aleksandra Kinklāva projekta, izbūvējot blakus esošos korpusus. Pēdējais kapitālais remonts slimnīcas ēkām tika veikts 1974.gadā, bet 1995.gadā slimnīcu slēdza.

Pakāpenisku Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā korpusa atjaunošanu Medicīnas sabiedrība "ARS" uzsāka 2010.gadā, 2016.gadā ēkas renovētajā pirmajā stāvā atklājot ARS Diagnostikas klīniku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vairākus gadus ilgušiem vērienīgiem rekonstrukcijas darbiem, Medicīnas sabiedrība “ARS” vēra durvis jaunajām stacionāra telpām un konsultāciju nodaļai renovētajā Sarkanā Krusta slimnīcā Grīziņkalnā.

Pirms vairāk nekā 110 gadiem celtās ēkas rekonstrukcijas 1. kārta veikta, ieguldot SIA "Medicīnas sabiedrība "ARS"" privātos līdzekļus un sadarbojoties ar valsts attīstības finanšu institūciju “Altum” un Swedbank. Tas ir pirmais solis daudzfunkcionāla slimnīcas kompleksa izbūvei nākotnē.

Šobrīd, ievērojot Eiropas standartus un tendences pacientu un darbinieku labbūtības nodrošināšanai ārstniecības procesā, arhitektoniski vērtīgā ēka, kurai piešķirts Reģionālas nozīmes kultūras pieminekļa statuss, atdzimstot ieguvusi gan visaugstākā līmeņa medicīnas tehnoloģijas un pacientam draudzīgu interjeru, gan Zaļajam kursam atbilstošus, Latvijā medicīnas būvēs iepriekš nelietotus inženiertehniskos risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. līdz 30. aprīlim Latvijā norisinājās “Komplimentu mēnesis”, kura mērķis ir dot iespēju klientiem novērtēt pakalpojumu sniedzēju darba kvalitāti un izcelt labākās servisa vietas Latvijā.

Vērtējumu uzklausīja un komplimentus saņēma 32 dažādi uzņēmumi, vairāk nekā 500 tirdzniecības un pakalpojumu vietās Latvijā. Komplimentu mēneša laikā savu vērtējumu par pakalpojumiem sniedza 10’692 iedzīvotāji.

“Komplimentu mēneša noslēguma pasākumā izcēlām tikai 10 dalībniekus, bet tādus, kuru pakalpojumu kvalitāte, klientu prāt, tuvinās izcilībai. Proti, piešķīrām 8 zelta komplimentus vietām, kur apkalpošana ir lieliska un pats vērtējums, kā arī vērtējumā iesaistīto klientu proporcija, ir ļoti augsta. Kā arī 2 platīna komplimentus, tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuru vērtējums tuvinājās visaugstākajam iespējamajam,” norāda Raivis Balodis, “Komplimentu mēneša” organizators.

Komentāri

Pievienot komentāru